reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

troszkę bym chciała, bo niestety pełny seks nie sprawia mi przyjemności wielkiej :( może to od przyrodzenia zależy hehe, ale już nie analizuję ;) ale chciałabym większy komfort czuć

hehe też wolę ostatnio ma fb raz dwa coś napisać :)

To dobrze, że w końcu Tobie dał ufff! A jak tam jest z tym macierzyńskim? inaczej niż w PL? bo tu po urodzeniu , a tam jeszcze będąc w ciąży jest macierzyński?
Co do macierzyńskiego to można wybrać już na 11 tyg przed terminem. Chciałam do lutego jeszcze na zwolnieniu posiedzieć żeby później dłużej mieć macierzyński ale wolę nie ryzykować że nie dostanę zwolnienia, lekarz mi może wtedy powiedzieć że mogłam załatwiać ten macierzyński. Więc będę załatwiać od stycznia, jakieś 8 tyg przed terminem. Szkoda tylko że mało płacą bo generalnie dka mnie macierzyński to będzie ok połowa wypłaty, ale to i tak lepiej niż na zwolnieniu. Płatne będę miała 9 msc a potem mogę wybrać 3 msc bezpłatnego. Więc myślę że conajmniej do końca przyszłego roku do pracy nie wrócę[emoji4]

reklama
Kolekcjonerka *spam* do nosa jest dobry. Pomogl mi w 2 dni a mialam dramat.

f2w3d5qp2mnkny6u.png
mam *spam* - nie pomaga:(

Mama no mnie z moim mężem boli :p Haha za grubego ma czy co nie wiem :p dobrze,ze inaczej tez można sie zadowolić :p
Mąż z pieskiem juz w drodze :)

a wiesz że mam to samo
a co dziwniejsze w poprzednich ciążach takiego czegoś nie miałam
Ciekawe czemu tak? Ciekawe czy ginekolog coś podpowie. Mam wrażenie,ze oddychając przez nos za mało powietrza wdycham i sie dusze :/

Paulyna w ciąży ponoć tak jest ze nos zatkany może być. U mnie na razie ok ale parę tyg wcześniej miałam normalnie taki katar że nos mi zapychalo. Sam katar żadnych innych dolegliwości

Paulyna w ciąży ponoć tak jest ze nos zatkany może być. U mnie na razie ok ale parę tyg wcześniej miałam normalnie taki katar że nos mi zapychalo. Sam katar żadnych innych dolegliwości
Ja nawet nie mam kataru, tylko jak słaba drożność :D dziwnie myślałam,ze to zatoki, ale raczej nie :)

Ewciiik emocje pewnie [emoji3] mi raz jak zmierzyla po wejściu to chwile czekalam i mierzyla drugi raz i było ok[emoji3]
A dzidzia chce wam niespodzianke zrobic[emoji3] ostatnio jak ogladalam porody to kobita mowila ze dziecko sie tak chowalo ze sie dowiedziala w 35tc dopiero

f2w3d5qp2mnkny6u.png

reklama
Kurczę mam chyba to schorzenie obawy białego fartucha :) bo w domu w normie. Nic kazał mierzyć w domu 3 razy i na tej podstawie będziemy jechali.
A bąbel uparty i wredny jak tata :p

Do góry