oooo gratki siusiolekNo to będzie Grześ
Muszę za miesiąc powtórzyć badanie bo za malutki na ocenę móżdzka i buzi ale fajnie
reklama
ada1989
Mama Konradka :)
Paulyna zazwyczaj jest na odwrót, że za luźno tam na dole[emoji2] możliwe że po porodzie ciut się rozluźnisz[emoji6]
Dzoaska gratuluję synka!
boziu jak dawno tu nie wchodziłam tzn podczytywalam ale ciągle coś i nie miałam jak odp. Na fb mi wygodniej jak nie trzeba całego posta pisać.
Wczoraj byłam u lekarza po zwolnienie, myślałam że go zabije! Zaczął rozmyślać czy mi to zwolnienie w ogóle dać[emoji34] bo niby że ciąża to nie powód do zwolnienia i krwawienie było dawno ale z drugiej strony 2 poronienia za mną, no ale pewien. nie był do końca czy mi dać, zaczął mi się wypytywac co dokładnie robię itp, powiedziałam mu ze szybko się męczę po głupich pracach w domu a co dopiero stać 8 godz na nogach i nosić ciężkie pudełka. W koncu bez słowa się odwrócił do komputera i wydrukował zwolnienie na 2 msc. Ale tyle co się zdenerwowałam to moje, tylko czekałam aż powie że mi nie da. Potem już chyba będę musiała sobie załatwić macierzyński bo nie będą chcieli mi dać zwolnienia.
Dzoaska gratuluję synka!
boziu jak dawno tu nie wchodziłam tzn podczytywalam ale ciągle coś i nie miałam jak odp. Na fb mi wygodniej jak nie trzeba całego posta pisać.
Wczoraj byłam u lekarza po zwolnienie, myślałam że go zabije! Zaczął rozmyślać czy mi to zwolnienie w ogóle dać[emoji34] bo niby że ciąża to nie powód do zwolnienia i krwawienie było dawno ale z drugiej strony 2 poronienia za mną, no ale pewien. nie był do końca czy mi dać, zaczął mi się wypytywac co dokładnie robię itp, powiedziałam mu ze szybko się męczę po głupich pracach w domu a co dopiero stać 8 godz na nogach i nosić ciężkie pudełka. W koncu bez słowa się odwrócił do komputera i wydrukował zwolnienie na 2 msc. Ale tyle co się zdenerwowałam to moje, tylko czekałam aż powie że mi nie da. Potem już chyba będę musiała sobie załatwić macierzyński bo nie będą chcieli mi dać zwolnienia.
troszkę bym chciała, bo niestety pełny seks nie sprawia mi przyjemności wielkiej może to od przyrodzenia zależy hehe, ale już nie analizuję ale chciałabym większy komfort czućPaulyna zazwyczaj jest na odwrót, że za luźno tam na dolemożliwe że po porodzie ciut się rozluźnisz
hehe też wolę ostatnio ma fb raz dwa coś napisaćboziu jak dawno tu nie wchodziłam tzn podczytywalam ale ciągle coś i nie miałam jak odp. Na fb mi wygodniej jak nie trzeba całego posta pisać.
To dobrze, że w końcu Tobie dał ufff! A jak tam jest z tym macierzyńskim? inaczej niż w PL? bo tu po urodzeniu , a tam jeszcze będąc w ciąży jest macierzyński?
kolekcjonerka
Fanka BB :)
cześć dziewczyny,
wykańcza mnie zatkany nos. Morduję się już od 4dni Nie mogę oddychać, odczuwam to jakby ktoś zakorkował mi obie dziurki na maxa meeegadyskomfort. Naturalne sposoby nic nie dają, albo daja ulgę na 2-3minuty. Biorę też sinupret z przepisu lekarza, owszem spływa mi coś tam ale ciężko z dmuchaniem!
Może coś poradzicie?
wykańcza mnie zatkany nos. Morduję się już od 4dni Nie mogę oddychać, odczuwam to jakby ktoś zakorkował mi obie dziurki na maxa meeegadyskomfort. Naturalne sposoby nic nie dają, albo daja ulgę na 2-3minuty. Biorę też sinupret z przepisu lekarza, owszem spływa mi coś tam ale ciężko z dmuchaniem!
Może coś poradzicie?
kama8-)
Zaangażowana w BB
Pytanie do dziewczyn które biorą duphaston bierzecie też acard? Mi bardzo pękają naczynka w nosie i wyczytałam gdzieś że niektórzy przyjmują również acard a jak u was?
Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
może jakaś inhalacja? mi pomogło zakraplanie wodą z solą, ale 2-3 dni to na pewno trwałocześć dziewczyny,
Może coś poradzicie?
ja w ogóle w ciąży zasypiając muszę oddychać przez buzię... nigdy tak nie oddychałam, nie wiem czemu :/ potem wysycha mi w gardle, dlatego tyle piję, tylko puste butelki non stop wynosimy
kolekcjonerka
może jakaś inhalacja? mi pomogło zakraplanie wodą z solą, ale 2-3 dni to na pewno trwało
ja w ogóle w ciąży zasypiając muszę oddychać przez buzię... nigdy tak nie oddychałam, nie wiem czemu :/ potem wysycha mi w gardle, dlatego tyle piję, tylko puste butelki non stop wynosimy
inhalacje pomagają nawilżyć w momencie kiedy mam jakikolwiek przepływ w dziurce od nosa gdy mam zatkany w pełni to i woda morska wycieka na zewnątrz, i wogóle odddechu nosem nie mogę zrobić (ani jedną ani drugą dziurką i to jest koszmar jakby ktoś mnie zakneblował!), więc oddycham ustami, a inhalowanie gardła mija się z celem
emilja0308
Wiesz co paulyna gdzies czytalam ze i w Polsce mozna wziac macierzynski jeszcze przed porodem chyba kolo 6 tygodni, ale reki sobie za to nie dam uciac
Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
reklama
mama_NS
Nie obawiam sie. Zalecane jest ćwiczenie w ciazy tylko trzeba to robic odpowiednio i wszystko bd ok.
Co do hobby to dzieci nie mam ale wszystko zalezy od organizacji. Moja kol jak juz tu pisalam zycia juz nie ma normalnego ale sobie na to pozwolila albo jej maz to wielki cham i prostak,a inna za to chodzi sobie na siłownię i fitness bo lubi i na wyjscia z kol i w ogole nie ma raczej problemu.
Paulyna to pewnie bd wiecej miejsca,ale ja raczej bym tego nie chciala. U mnie jest ideolo. No na poczatku samym troszke trudniejsze wejscie ale po chwili jest ideolo i niech tak zostanie [emoji1] a jak nie to maz bd zbierał na zabieg[emoji1]
Dzoaska gratki[emoji3]
Kolekcjonerka *spam* do nosa jest dobry. Pomogl mi w 2 dni a mialam dramat.
Paulyna maz i pies dzisiaj bedzie[emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]
Co do hobby to dzieci nie mam ale wszystko zalezy od organizacji. Moja kol jak juz tu pisalam zycia juz nie ma normalnego ale sobie na to pozwolila albo jej maz to wielki cham i prostak,a inna za to chodzi sobie na siłownię i fitness bo lubi i na wyjscia z kol i w ogole nie ma raczej problemu.
Paulyna to pewnie bd wiecej miejsca,ale ja raczej bym tego nie chciala. U mnie jest ideolo. No na poczatku samym troszke trudniejsze wejscie ale po chwili jest ideolo i niech tak zostanie [emoji1] a jak nie to maz bd zbierał na zabieg[emoji1]
Dzoaska gratki[emoji3]
Kolekcjonerka *spam* do nosa jest dobry. Pomogl mi w 2 dni a mialam dramat.
Paulyna maz i pies dzisiaj bedzie[emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]