reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Paulyna zazwyczaj jest na odwrót, że za luźno tam na dole[emoji2] możliwe że po porodzie ciut się rozluźnisz[emoji6]

Dzoaska gratuluję synka!

boziu jak dawno tu nie wchodziłam tzn podczytywalam ale ciągle coś i nie miałam jak odp. Na fb mi wygodniej jak nie trzeba całego posta pisać.

Wczoraj byłam u lekarza po zwolnienie, myślałam że go zabije! Zaczął rozmyślać czy mi to zwolnienie w ogóle dać[emoji34] bo niby że ciąża to nie powód do zwolnienia i krwawienie było dawno ale z drugiej strony 2 poronienia za mną, no ale pewien. nie był do końca czy mi dać, zaczął mi się wypytywac co dokładnie robię itp, powiedziałam mu ze szybko się męczę po głupich pracach w domu a co dopiero stać 8 godz na nogach i nosić ciężkie pudełka. W koncu bez słowa się odwrócił do komputera i wydrukował zwolnienie na 2 msc. Ale tyle co się zdenerwowałam to moje, tylko czekałam aż powie że mi nie da. Potem już chyba będę musiała sobie załatwić macierzyński bo nie będą chcieli mi dać zwolnienia.

Paulyna zazwyczaj jest na odwrót, że za luźno tam na dole
emoji2.png
możliwe że po porodzie ciut się rozluźnisz
emoji6.png
troszkę bym chciała, bo niestety pełny seks nie sprawia mi przyjemności wielkiej :( może to od przyrodzenia zależy hehe, ale już nie analizuję ;) ale chciałabym większy komfort czuć

boziu jak dawno tu nie wchodziłam tzn podczytywalam ale ciągle coś i nie miałam jak odp. Na fb mi wygodniej jak nie trzeba całego posta pisać.
hehe też wolę ostatnio ma fb raz dwa coś napisać :)

To dobrze, że w końcu Tobie dał ufff! A jak tam jest z tym macierzyńskim? inaczej niż w PL? bo tu po urodzeniu , a tam jeszcze będąc w ciąży jest macierzyński?

cześć dziewczyny,
wykańcza mnie zatkany nos. Morduję się już od 4dni:( Nie mogę oddychać, odczuwam to jakby ktoś zakorkował mi obie dziurki na maxa:( meeegadyskomfort. Naturalne sposoby nic nie dają, albo daja ulgę na 2-3minuty. Biorę też sinupret z przepisu lekarza, owszem spływa mi coś tam ale ciężko z dmuchaniem!
Może coś poradzicie?

Pytanie do dziewczyn które biorą duphaston bierzecie też acard? Mi bardzo pękają naczynka w nosie i wyczytałam gdzieś że niektórzy przyjmują również acard a jak u was?

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

cześć dziewczyny,
wykańcza mnie zatkany nos. Morduję się już od 4dni:( Nie mogę oddychać, odczuwam to jakby ktoś zakorkował mi obie dziurki na maxa:( meeegadyskomfort. Naturalne sposoby nic nie dają, albo daja ulgę na 2-3minuty. Biorę też sinupret z przepisu lekarza, owszem spływa mi coś tam ale ciężko z dmuchaniem!
Może coś poradzicie?
może jakaś inhalacja? mi pomogło zakraplanie wodą z solą, ale 2-3 dni to na pewno trwało :(

ja w ogóle w ciąży zasypiając muszę oddychać przez buzię... nigdy tak nie oddychałam, nie wiem czemu :/ potem wysycha mi w gardle, dlatego tyle piję, tylko puste butelki non stop wynosimy ;)

może jakaś inhalacja? mi pomogło zakraplanie wodą z solą, ale 2-3 dni to na pewno trwało :(

ja w ogóle w ciąży zasypiając muszę oddychać przez buzię... nigdy tak nie oddychałam, nie wiem czemu :/ potem wysycha mi w gardle, dlatego tyle piję, tylko puste butelki non stop wynosimy ;)

inhalacje pomagają nawilżyć w momencie kiedy mam jakikolwiek przepływ w dziurce od nosa:D gdy mam zatkany w pełni to i woda morska wycieka na zewnątrz, i wogóle odddechu nosem nie mogę zrobić (ani jedną ani drugą dziurką i to jest koszmar jakby ktoś mnie zakneblował!), więc oddycham ustami, a inhalowanie gardła mija się z celem:)

Wiesz co paulyna gdzies czytalam ze i w Polsce mozna wziac macierzynski jeszcze przed porodem chyba kolo 6 tygodni, ale reki sobie za to nie dam uciac;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

reklama
Nie obawiam sie. Zalecane jest ćwiczenie w ciazy tylko trzeba to robic odpowiednio i wszystko bd ok.

Co do hobby to dzieci nie mam ale wszystko zalezy od organizacji. Moja kol jak juz tu pisalam zycia juz nie ma normalnego ale sobie na to pozwolila albo jej maz to wielki cham i prostak,a inna za to chodzi sobie na siłownię i fitness bo lubi i na wyjscia z kol i w ogole nie ma raczej problemu.

Paulyna to pewnie bd wiecej miejsca,ale ja raczej bym tego nie chciala. U mnie jest ideolo. No na poczatku samym troszke trudniejsze wejscie ale po chwili jest ideolo i niech tak zostanie [emoji1] a jak nie to maz bd zbierał na zabieg[emoji1]

Dzoaska gratki[emoji3]

Kolekcjonerka *spam* do nosa jest dobry. Pomogl mi w 2 dni a mialam dramat.

Paulyna maz i pies dzisiaj bedzie[emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

f2w3d5qp2mnkny6u.png

Do góry