reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
U mnie zależy jaki dzień, raz jest lepiej raz gorzej. Ale ostatnio i w górach byłam, nie super wysokich ale dawałam radę. Przed ciąża na rowerze jeździłam po górach wciąż bym miała ochotę, ale musi to poczekać.

Joga jak dla mnie trochu z nuda sie kojarzy.
Basen jeszcze jest polecany jak któraś lubi.
Ja przed ciążą też jedzilam na rowerze chociaż niezbyt wyczynowo bo miałam niedokrwistość z braku żelaza i się strasznie szybko meczylam. Ale na jakąś jogę bym poszła bo to podobno strasznie pomaga przy porodzie!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

data pierwszych ruchów+ 20 tygodni= tp
:)

No to jestem po wizycie.
Maluszek ma ok 400g (wielkolud!) i jest chłopcem :) Szyjka długa i trzyma, choć skróciła się o 2 cm. Ale skoro to już 20 tc a szyjka ma teraz 4 cm to nie mam się czym martwić.
I co najważniejsze łożysko się podniosło! Więc wielkie ufff i mogę rodzić sn!
Czyli wszystko pozytywnie.
Za tydzień połówkowe.
Aaa i spokojnie mogę już czuć czkawkę.

Gratuluję synusia! [emoji4]

Też na nich patrzyłam ale ostatnie zajęcia mieli o 17 a ja pracuje dłużej. Jak będzie trzeba to najwyżej sobie zmienię godziny pracy i będę te dwa dni w tygodniu przychodzić wcześniej. Chociaż i tak mam ostatnio problem żeby wyjść z domu o 9:30 [emoji6]

a mój mnie zostawił ten wybór bo on dla dziewczynki wybierał. Jedyne imię które mi na razie wpadło do głowy to Maks ale nie jestem do końca przekonana...
Ja całe życie chciałam Maksa :) ładne jest :) jeszcze podoba mi się Szymon, Filip

Ja przed ciążą też jeździłam na rowerze, spinning zimą, a wiosną rower ;) w czerwcu kupiłam nowy i się nim nie nacieszyłam, bo ginekolog mi odradził jazdę na rowerze, bo można z niego spaść i ogólnie, nie polecał to wolałam odpuścić :/

Dla mnie też wyliczanie terminu porodu z daty pierwszych ruchów jest trochę bez sensu.
Przynajmniej w moim przypadku, bo ja pierwsze ruchy w każdej ciąży czułam ok 14tc. To jest 6 tygodni wcześniej. W każdej ciąży tak wcześnie czułam a nigdy się nie sprawdziło.

Tak, na prenatalnym gin mówił że chłopczyk.
Imienia nie mamy wybranego, nic mi się dla chłopca nie podoba. No ale dotąd nie myśleliśmy o tym na serio bo nie byliśmy pewni płci. Teraz trzeba się zabrać za temat bo ja lubię do brzucha zwracać się po imieniu. Liczę, że mąż będzie miał jakiś dobry pomysł. Imię Starszaka też szybko wymyślił. Potem ze 3 minuty rozmawialiśmy na ten temat i decyzja zapadła.

Naluska ja tez za bardzo nie wierze śle skoro kazał mi zapisać datę to tak zrobię nie będę sie wymadrzala zreszta co to zmieni ;) urodzę jak będę miała urodzić i ani jego wróżenie z fusów ani nic tego nie zmieni ;) ale ja akurat w karcie ciąży z jego gabinetu na 1 str mam miejsce na termin z pierwszych ruchów dziecka.

no witam kobietki:) ja juz po ale moja niunia (bo to udalo sie potwierdzic) okazala sie za malutka i musze wrocic za 3 tygodnie :( ale migrena mnie dopadla straszna i teraz ledwo siedze

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

no witam kobietki:) ja juz po ale moja niunia (bo to udalo sie potwierdzic) okazala sie za malutka i musze wrocic za 3 tygodnie :( ale migrena mnie dopadla straszna i teraz ledwo siedze

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
oj a ile waży? :( gratuluje dziewuszki <3
współczuję migreny, wiem co to znaczy, bo miewam buuuu jak Ci nic nie pomoże to weź tabletkę, bo mnie potrafi 3 dni boleć :(

reklama
Do góry