ada1989
Mama Konradka :)
a mój mnie zostawił ten wybór bo on dla dziewczynki wybierał. Jedyne imię które mi na razie wpadło do głowy to Maks ale nie jestem do końca przekonana...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja przed ciążą też jedzilam na rowerze chociaż niezbyt wyczynowo bo miałam niedokrwistość z braku żelaza i się strasznie szybko meczylam. Ale na jakąś jogę bym poszła bo to podobno strasznie pomaga przy porodzie!U mnie zależy jaki dzień, raz jest lepiej raz gorzej. Ale ostatnio i w górach byłam, nie super wysokich ale dawałam radę. Przed ciąża na rowerze jeździłam po górach wciąż bym miała ochotę, ale musi to poczekać.
Joga jak dla mnie trochu z nuda sie kojarzy.
Basen jeszcze jest polecany jak któraś lubi.
data pierwszych ruchów+ 20 tygodni= tp
No to jestem po wizycie.
Maluszek ma ok 400g (wielkolud!) i jest chłopcem Szyjka długa i trzyma, choć skróciła się o 2 cm. Ale skoro to już 20 tc a szyjka ma teraz 4 cm to nie mam się czym martwić.
I co najważniejsze łożysko się podniosło! Więc wielkie ufff i mogę rodzić sn!
Czyli wszystko pozytywnie.
Za tydzień połówkowe.
Aaa i spokojnie mogę już czuć czkawkę.
Też na nich patrzyłam ale ostatnie zajęcia mieli o 17 a ja pracuje dłużej. Jak będzie trzeba to najwyżej sobie zmienię godziny pracy i będę te dwa dni w tygodniu przychodzić wcześniej. Chociaż i tak mam ostatnio problem żeby wyjść z domu o 9:30 [emoji6]Link do: Klub Mamoiselle, ćwiczenia w ciąży, gimnastyka w ciąży, gimnastyka dla ciężarnych, ćwiczenia dla ciężarnych, gimnastyka poporodowa fizjoterapia kobieca Warszawa Bielany Powiśle Bródno
Tu jest niby, i gimnastyka tez [emoji16]
Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom
Ja całe życie chciałam Maksa ładne jest jeszcze podoba mi się Szymon, Filipa mój mnie zostawił ten wybór bo on dla dziewczynki wybierał. Jedyne imię które mi na razie wpadło do głowy to Maks ale nie jestem do końca przekonana...
Dla mnie też wyliczanie terminu porodu z daty pierwszych ruchów jest trochę bez sensu.
Przynajmniej w moim przypadku, bo ja pierwsze ruchy w każdej ciąży czułam ok 14tc. To jest 6 tygodni wcześniej. W każdej ciąży tak wcześnie czułam a nigdy się nie sprawdziło.
Tak, na prenatalnym gin mówił że chłopczyk.
Imienia nie mamy wybranego, nic mi się dla chłopca nie podoba. No ale dotąd nie myśleliśmy o tym na serio bo nie byliśmy pewni płci. Teraz trzeba się zabrać za temat bo ja lubię do brzucha zwracać się po imieniu. Liczę, że mąż będzie miał jakiś dobry pomysł. Imię Starszaka też szybko wymyślił. Potem ze 3 minuty rozmawialiśmy na ten temat i decyzja zapadła.
oj a ile waży? gratuluje dziewuszki <3no witam kobietki ja juz po ale moja niunia (bo to udalo sie potwierdzic) okazala sie za malutka i musze wrocic za 3 tygodnie ale migrena mnie dopadla straszna i teraz ledwo siedze
Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka
Ja tez byłam na wizycie w 17+2 zapytałam kiedy poczuje ruchy to pow ze tak za dwa tyg ale to będzie tylko takie bulgotanie taka rybka w po 3 dniach dostałam kopniaka i tak już zostało do teraz :-)Tez mniej wiecej w tym czasie zaczelam czuc ruchy