reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

data pierwszych ruchów+ 20 tygodni= tp
:)

No to jestem po wizycie.
Maluszek ma ok 400g (wielkolud!) i jest chłopcem :) Szyjka długa i trzyma, choć skróciła się o 2 cm. Ale skoro to już 20 tc a szyjka ma teraz 4 cm to nie mam się czym martwić.
I co najważniejsze łożysko się podniosło! Więc wielkie ufff i mogę rodzić sn!
Czyli wszystko pozytywnie.
Za tydzień połówkowe.
Aaa i spokojnie mogę już czuć czkawkę.
Super jak wszystko dobrze[emoji5] chłopak to nie może być drobinka[emoji3]

reklama
Ja też szukałam w Wawie ale wszystko jest w środku dnia! Masakra! Nie ma żadnych zajęć dla ciężarnych po 18-19!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Link do: Klub Mamoiselle, ćwiczenia w ciąży, gimnastyka w ciąży, gimnastyka dla ciężarnych, ćwiczenia dla ciężarnych, gimnastyka poporodowa fizjoterapia kobieca Warszawa Bielany Powiśle Bródno

Tu jest niby, i gimnastyka tez [emoji16]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

Jak to wylicza poród z daty ruchów? Jakieś jest to dla mnie nie do ogarnięcia!

Tak jak naluska pisze ;) ja akurat w to zbytnio nie wierze ale skoro moj gin chce znac datę pierwszych ruchów to sie obserwuje bo ja sobie tego nie wymyśliłam i on z 30-letnim doświadczeniem tez raczej nie ;)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :)

Ja od rana na nogach, po lumpach, po sklepach. Kupiłam kurtkę zimową i się cieszę mega! Super okazja, totalnie przypadkiem, wystarczy do końca ciąży spokojnie :) Z boku zapinana na 2 napy, także odepnę, jeśli brzuch będzie ogromiasty :D

Ja jestem na zwolnieniu od 12 tc, 2 miechy pracowałam i się bałam czy nie zrobię dziecku i sobie krzywdy. Także taki stres :/ A teraz, jak mnie nie ma komentują, że szybko poszłam, że mogłam zabiegów fizykalnych nie robić, ale gimnastykę prowadzić itp. Tak, tak już ja to widzę ;) dźwiganie 100 kg bezwładne ciała, skończyłoby się poronieniem ;) No, ale tak mówią zazdrosne i wredne baby, także trzeba je olać. Poza tym pracodawca w moim zawodzie powinien mi zapewnić inne, bezpieczne zajęcie, a nie zrobił tego ;) Także jestem na l4 i nie żałuję. Tym bardziej, że mam przepuklinę dodatkowo.
Mam psa, mam ruch, teraz pogoda zmusiła do siedzenia w domu. Zaczęłam się rozciągać, dzisiaj miałam zakwasy :p Nie dawno wróciłam z kijków, deszcz nas złapał duży i krótki dystans niestety był, ale się nadrobi ;)

Ostatnio cały czas ciągnie mnie prawa pachwina, jak leżę na plecach i wstaję, to lędźwie dają mocno w kość masakra :/ Ograniczyłam ciemne pieczywo do minimum i 2 dzień nie mam zgagi! No i jem częściej, a malutkie porcje i to też chyba daje efekt ;) Dzisiaj zrobiło mi się słabo w lumpeksie :p nie mogę długo stać, lepiej jak jestem w ruchu i gdzieś idę, a takie stanie to już nie dla mnie. Zadyszki też niestety mam :( Rodzice na 3 piętrze mieszkają, także mega odczuwam jak wejdę... muszę odpocząć ;)

data pierwszych ruchów+ 20 tygodni= tp
:)

No to jestem po wizycie.
Maluszek ma ok 400g (wielkolud!) i jest chłopcem :) Szyjka długa i trzyma, choć skróciła się o 2 cm. Ale skoro to już 20 tc a szyjka ma teraz 4 cm to nie mam się czym martwić.
I co najważniejsze łożysko się podniosło! Więc wielkie ufff i mogę rodzić sn!
Czyli wszystko pozytywnie.
Za tydzień połówkowe.
Aaa i spokojnie mogę już czuć czkawkę.
gratulacje! wcześniej mówili, że chłopczyk ? :) imię wybrane? Duża dzidzia, chociaż moja w tym czasie może ważyć podobnie :) W zeszły czwartek, czyli jutro będzie tydzień od wizyty ważyłą 207 g :)

ja chodzę od 13tc na jogę z brzuszkiem i jestem mega zadowolona. Nigdy wcześniej jogi nie uprawialam i wydawało mi się, że będzie nuda a naprawde dostajemy w tyłek ;)
Ćwiczenia typowo dla cieżarówek, odciążające plecy, duzo fajnego rozciągania a wszystko po to aby było nam łatwiej rodzić.
Szczerze polecam i zaznaczam też byłam sceptycznie nastawiona

Dla mnie też wyliczanie terminu porodu z daty pierwszych ruchów jest trochę bez sensu.
Przynajmniej w moim przypadku, bo ja pierwsze ruchy w każdej ciąży czułam ok 14tc. To jest 6 tygodni wcześniej. W każdej ciąży tak wcześnie czułam a nigdy się nie sprawdziło.
wcześniej mówili, że chłopczyk ? :) imię wybrane?
Tak, na prenatalnym gin mówił że chłopczyk.
Imienia nie mamy wybranego, nic mi się dla chłopca nie podoba. No ale dotąd nie myśleliśmy o tym na serio bo nie byliśmy pewni płci. Teraz trzeba się zabrać za temat bo ja lubię do brzucha zwracać się po imieniu. Liczę, że mąż będzie miał jakiś dobry pomysł. Imię Starszaka też szybko wymyślił. Potem ze 3 minuty rozmawialiśmy na ten temat i decyzja zapadła.

Właśnie ja też szybko czułam ruchy więc ok 15 tyg, to musiałabym jeszcze przenosić[emoji12]

nuluska ja ten sam problem mam z imieniem, nie wiem jakie wybrać ale poczekam z decyzją do następnego usg jak mi się potwierdzi kto tam mieszka[emoji6]

Tak, na prenatalnym gin mówił że chłopczyk.
Imienia nie mamy wybranego, nic mi się dla chłopca nie podoba. No ale dotąd nie myśleliśmy o tym na serio bo nie byliśmy pewni płci. Teraz trzeba się zabrać za temat bo ja lubię do brzucha zwracać się po imieniu. Liczę, że mąż będzie miał jakiś dobry pomysł. Imię Starszaka też szybko wymyślił. Potem ze 3 minuty rozmawialiśmy na ten temat i decyzja zapadła.
czyli czasami z prenatalnych się sprawdza :) u nas też się potwierdziło :) my imiona mieliśmy wybrane wstępnie, chociaż ja liczyłam się tylko z imionami dla dziewczynki, bo ją czułam :p

reklama
Do góry