reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Z kąpielą maluszków o ile się nie obfajdają po pachy nie trzeba szaleć. Raz na 2-3 dni spokojnie wystarczy, a tak to pupę porządnie wyszorować, buźkę przetrzeć i wystarczy. Nie ma co tej skórki tak męczyć.
Znam tą teorię ale kurcze z własnego doświadczenia jakoś do mnie nie przemawia.
Raz, że dla mnie umycie budzi i pupy nie załatwia sprawy. Weźmy choćby ulewanie np.przydarzy się jak dziecko leży. Cieknie dziecku po brodzie, szyi dostaje się za włosy, za uszy. Taki bobasek składa się z samych fałdek przecież a tak bardzo ciężko między nie dotrzeć. Niby wyciera się dziecko od razu ale jak dla mnie samo przetarcie to nie to samo co zanurzenie w wodzie. A przy delikatnej skórze potem raz, dwa pojawiają się podrażnienia i po kilku dniach spanikowana świeża mama nie pamięta co to spowodowało i już boi się chorób, uczuleń. Tak samo z kupą czy siku, które mogą wyjść bokiem pieluchy lub zwyczajnie zdarzyć się gdy dziecko leży bez bo jest akurat przebierane. I znów te fałdki. Rodzic przeciera, wyciera ale gdy dziecko wtedy płacze bo głodne, bo zmęczone to i to wycieranie nie jest takie dokładne jak zanurzenie w wodzie.
Dwa, że dla moich dzieci wieczorna kąpiel i masaż potem cudownie je wyciszały oraz przygotowywały do spania. Gdy czasem wracaliśmy późno i kąpieli nie było od razu wieczór i zasypianie było gorsze i pod znakiem płaczu.

Ja wiem że jest masa mam które kąpią dzieci co te 2-3 dni i dzieci żyją i mają się dobrze.
Napisałam z własnego doświadczenia. Dla mam które spodziewają się 1 maluszka, by poznały za i przeciw.

reklama
Jego ale to musiała byc szalona miłośc :) <3
nadal jest :)
Waldek jest wspaniały, a oboje mamy przeszłość więc szanujemy się i nie robimy problemów z niczego :)
JegoBaba, od razu po różnych Twoich wypowiedziach czułam przez skórę, że jesteście świeżym związkiem, ale nie myślałam, że aż tak!:) My 11 lat razem, 7 po ślubie.
No na równo 6 miesięcy się dowiedzieliśmy, że jesteśmy 6 tygodni w ciąży :)

Kulka a na ulotce są jakieś skutki uboczne wypisanę? Może coś Cię uczulać.

JegoBaba nie staż się liczy ale uczucie.
Ja po tylu latach czuje że jesteśmy już wypaleni... nie ma już takich motyli jak kiedyś.. .

Poczytałam trochę o kosmetykach do kąpieli dla dzieci i powiem wam że chyba zdecyduje się na rosmanowskie. Sroka super składy porozpisywala i babydream ma najkrótsze składy. Jestem w szoku ile badziewia ma np ziajka [emoji44] przy Oli używałam bubchen ale cena duza w porównaniu do babydream.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Wyczytałam ze moze byc pieczenie.... ale kurcze ze aż tak :/
Jego troche zazdroszcze ! Tej świeżości :) u nas tez jest dobrze nie kłócimy sie szanujemy i nie robimy z igły widły ale kurcze troche brakuje jednak tego świeżego powiewu ;)

Wyczytałam ze moze byc pieczenie.... ale kurcze ze aż tak :/
Jego troche zazdroszcze ! Tej świeżości :) u nas tez jest dobrze nie kłócimy sie szanujemy i nie robimy z igły widły ale kurcze troche brakuje jednak tego świeżego powiewu ;)
chyba świeżość szybko mija :p my od 2 randki nie odstępowaliśmy się na krok i chyba szybko przeszliśmy do życia wspólnego i tak jakoś nam sielsko anielsko, ale już dawno nierandkowo :)
Ja lubię taką stabilizację, a W we mnie wpatrzony więc ..... :)

Hejo :)
Dziś wizyta :D Miałam dziwaczne sny, że szok... poza tym głowa dalej boli ;( buuuuuu i mam mdłości, ale jem właśnie owsiankę, a w zasadzie wpycham ją na siłę do paszczy :p

tylko się nie śmiejcie, od 2 lutego 2016 :)
powielę zdanie dziewczyn :) uczucie uczucie <3
my zamieszkaliśmy razem bardzo szybko i wszystko też poszło później szybko ;)

Dziewczyny a doradźcie mi cos
Dr wczoraj dał mi globulki bo stwierdził ze za duzo mam tej wydzieliny no i mam brać przez 10 dni a raczej nocy bo zakładać na noc. No i założyłam wczoraj a dzis mnie tak swędzi :O sorry za dosłowność ale normalnie usiedzieć nie moge co mam zrobic ?
oj może zadzwoń do ginka, pewnie dyskomfort niezły czujesz :/ w ulotce nic nie napisane?

My na randki chodzimy :D ale takie już inne te randki są :) Ja również potrzebowałam stabilizacji i szybko zamieszkaliśmy itp. Po serii nieudanych związków i typów facetów co nie chcieli się angażować, że tylko seks i bez zobowiązań bardzo się cieszyłam na normalnego faceta :)

reklama
Mój smyk (ur.w styczniu) pierwszą kąpiel zaliczył tydzień po porodzie. Potem go kąpałam co 3 dni. Latem codziennie, ale to ze względu na kremy z filtrem, trzeba je zmyć. Jak przestałam smarować, kąpałam co 2 dni. W kolejnym sezonie znowu codziennie, bo nie dość, że kremy, to już się zaczęły brudne kolana i stopy po placu zabaw ;) Teraz ma 2 lata i 9 miesięcy, pod wodę włazi codziennie mimo, że już się nie tytła na placu zabaw, bo już przywykł i to element rytuału, na co dzień tylko moczy się pod prysznicem a mydłem traktuję wyłącznie miejsca strategiczne, całego szoruję mydłem co 3 dzień (choć ostatnio sam sobie intensywnie mydli brzuszek), głowę mu myję co tydzień. Ale każdy sobie to wszystko poukłada po swojemu :)

Do góry