reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Dziewczyny a doradźcie mi cos
Dr wczoraj dał mi globulki bo stwierdził ze za duzo mam tej wydzieliny no i mam brać przez 10 dni a raczej nocy bo zakładać na noc. No i założyłam wczoraj a dzis mnie tak swędzi :O sorry za dosłowność ale normalnie usiedzieć nie moge co mam zrobic ?
i jak dzwoniłaś do gina? może jutro Ci przejdzie?

Ja wiem że jest masa mam które kąpią dzieci co te 2-3 dni i dzieci żyją i mają się dobrze.
Napisałam z własnego doświadczenia. Dla mam które spodziewają się 1 maluszka, by poznały za i przeciw.
my traktowaliśmy od urodzenia kąpiel jako rytuał wyciszający. W sumie chyba 3lata kąpaliśmy się codzień albo i dłużej. Ostatnio w piątek robimy tydzien bez kąpieli - Ola jest przeszczęśliwa. 1 dnia jest kąpiel w wannie, drugiego dnia szybki prysznic. i tak na zmianę. A co 2 dni mycie głowy.

No właśnie widziałam po niektórych koleżankach że schudły bardzo szybko i dużo. I są chudsze o wiele niż przed ciążą [emoji5]
Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom
ja 12 dnia po porodzie wróciła do wagi z przed ciąży:D

Wiecie co, ja nie wiem, jak to działa. Moja gin prowadząca jak mnie bada to nic nie boli. Nawet jak cytologię pobiera to nic nie boli. A jak trafiłam z krwawieniem do innej ginki to myślałam, że się skręcę jak mnie badała. Widać to zależy od lekarza.
mnie też bolało ostatnio ale ja myślę żet o kwestia stresu i spięcia

Herbatka z kopru wloskiego ta sama co dzieci pija na gazy wzdecia i kolki :D przy jelicie drazliwym zbawienie bo ja mam wzdecia nawet jak mysle o jedzeniu :( nie biore teraz lekow na moja przypadlosc i czasem mam ogromny brzuch a to nie dzidzia tylko gaz i balast uzbierany z tygodnia
ja mam to samo i błonnik piję

i jak dzwoniłaś do gina? może jutro Ci przejdzie?

my traktowaliśmy od urodzenia kąpiel jako rytuał wyciszający. W sumie chyba 3lata kąpaliśmy się codzień albo i dłużej. Ostatnio w piątek robimy tydzien bez kąpieli - Ola jest przeszczęśliwa. 1 dnia jest kąpiel w wannie, drugiego dnia szybki prysznic. i tak na zmianę. A co 2 dni mycie głowy.

ja 12 dnia po porodzie wróciła do wagi z przed ciąży:D

mnie też bolało ostatnio ale ja myślę żet o kwestia stresu i spięcia

ja mam to samo i błonnik piję
W sumie kiedys blonnik pilam colon c czy cos takiego :) kupie jakis i sproboje

Ale sa znane przypadki ze ktos twierdził ze ma np core bo tak bylo mowione i wyszedł chlopak i matka w szoku i wszystkim nie akceptowala dziecka dlugo

f2w3d5qptsjypkw2.png

Pamietacie jak mowilam o znajomej i jej sytuacji z mezem ze on nic kompletnie nie robi w domu,zakupow przy dziecku? Czujecie ze pracuja po2 str ulicy i zaczynaja prace o tej samej h,dziecko razem z wozkiem wioza kawal drogi od pracy do zlobka i on ja i dziecko zostawia i jedzie do pracy a ona jak zostawi dziecko to drepta do swojej na nogach??? Nie poczeka na nia...i po pracy(tez kończą o tej samej) ona jedzie z kol z pracy do zlobka, bo kol mieszka obok żłobka i zabiera core i autobusrm buja sie do domu z nia i tym wozkiem tez kawal drogi w sumie a on sobie jedzie do domu autem? A jak nie bylo 2 dni tej kol co ja wozi tam to prosila go zeby razem pojechali po dzidcko to nie bo nie...i ona poszla grzecznie sama wychodzac wczesniej z pracy bo z pod pracy do zlobka nie ma autobusu.... Sam dziecka tez nie odbierze ani nie zawiezie bo nie poradzi sobie z ubraniem/rozebraniem..
Dziecko ma ponad rok..

f2w3d5qptsjypkw2.png

reklama
Hej dziewczyny! Ale się rozpisałyście! :p A ja nie miałam ostatnio czasu na nic! W pracy dużo pracy a jak wracam do domu to jem kolację, potem trochę sobie leżymy z M i nie wiadomo kiedy robi się 23 i trzeba iść spać! Na szczęście mój Misiak bardzo mi pomaga! Szykuje obiady, zmywa, sprząta. Jedynie na większe zakupy jeździmy razem. No i przytula :) a jak nie chce mnie przytulać to mu mówię żeby przyszedł przytulić dzidzie to zawsze przychodzi i tuli i całuje! :D

Odnośnie seksu to ja też mam większe libido, ale i wcześniej tak było ;)

JegoBaba naprawdę Wam gratuluję! Obyscie jak najduzej żyli w takim szczęściu i miłości! To cudowna sprawa znaleźć swoj ideał, swoją drugą połówkę w momencie gdy ma się przykre przejścia i może już nawet się nie liczy na kogoś stworzonego idealnie dla Ciebie!

Jolka jak u Ciebie? Wszystko w porzadku? Mam nadzieję ze tak!

Paulyna - gratulacje! Niech teraz Twoja pociecha rośnie zdrowo! :)

Do góry