reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Dziewczyny znacie sie moze na przepisach, chodzi mi dokładnie o to kiedy i za jaki czas powinnam dostac ekwiwalent za urlop ? Mam umowę na czas określony, pracodawca musi przedłużyć mi umowę do końca ciazy i za ten czas zwolnienia tez nalicza mi sie urlop czy tylko do czasu kiedy pracowałam ?

Ola, urlop nalicza się na zwolnieniu, czy pózniej urlopie rodzicielskim:

Link do: Urlop wypoczynkowy po urlopie rodzicielskim

Ekwiwalent chyba po powrocie do pracy, lub, może (?) w porozumieniu z pracodawcą od razu do marca 2017 za niewykorzystany urlop w trakcie zwolnienia...nie wiem tylko czy ekwiwalent można wypłacić wcześniej, ale dziś należy ci się proporcjonalnie do przepracowanych dni w roku (bycie na L4 noe zwalnia z naliczania urlopu).

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola, urlop nalicza się na zwolnieniu, czy pózniej urlopie rodzicielskim:

Link do: Urlop wypoczynkowy po urlopie rodzicielskim

Ekwiwalent chyba po powrocie do pracy, lub, może (?) w porozumieniu z pracodawcą od razu do marca 2017 za niewykorzystany urlop w trakcie zwolnienia...nie wiem tylko czy ekwiwalent można wypłacić wcześniej, ale dziś należy ci się proporcjonalnie do przepracowanych dni w roku (bycie na L4 noe zwalnia z naliczania urlopu).

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo dobrze wiedzieć bo mi pracodawca też będzie musiał przedłużyć umowę do dnia porodu :)

Mi wychowawcze kończy się w lipcu 2017 roku ale mam nadzieję że mi przedłuża na kolejne 3 lata żebym miała macierzyński i wychowawczy szefowa ma gadać z księgową po urlopie na koniec sierpnia

Hej dziewczyny, Ola fasola ekwiwalent masz za cały okres zwolnienia naliczany, pracodawca wypłaca go po rozwiązaniu umowy, czyli po ostatnim dniu pracy powinen pójść przelew, jeśli wrócisz jednak do pracy to pracodawca nie wypłaca ekwiwalentu tylko urlop musisz wykorzystać.

No takie 2 w 1 miałam [emoji14]
Ale gdyby nie mój lekarz prowadzący który zaczął akurat dyżur w szpitalu to bym dluzej się męczyła bo inny lekarz twierdził ze urodze naturalnie...
Bartosz 4260 61cm :)
Wow, duży chłopczyk się urodził.
Ja się bałam, że córka będzie miała makrosomię z powodu mojej cukrzycy, ale na szczęście nie była duża. [emoji4]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Witam nowe mamy :)

lilija jak poprzednio mialas problemy to badałas sie ? Wyszło cos z tych problemów?

Co do terminu też liczę na prezent na dzien kobiet :) na ten dzien mam termin, córkę urodziłam 3 dni przed terminem waga 3190 i 53 cm :) nie była wielka ale rodziłam ją 11 godzin, 50 minut parte, masakra ale i tak najmniej boje sie porodu.

Ja dzis kolejny dzie lenistwa, jedyne co to musze wyjsć z psiakiem i cos na obiad upichcić :) wczoraj od leżenia juz mnie zaczal bolec i tyłek i plecy [emoji12]

Dziewczyny znacie sie moze na przepisach, chodzi mi dokładnie o to kiedy i za jaki czas powinnam dostac ekwiwalent za urlop ? Mam umowę na czas określony, pracodawca musi przedłużyć mi umowę do końca ciazy i za ten czas zwolnienia tez nalicza mi sie urlop czy tylko do czasu kiedy pracowałam ?

Niestety nie pomogę z tym urlopem.
Ja o wszystko podpytuję mamę, bo ona jest księgową i ogarnia. [emoji4]

Dzisiaj w końcu mąż wraca. [emoji4] Cały tydzień byłam sama i już mnie szlag trafia.
Lili jeszcze tydzień u dziadków zostaje. [emoji4]

reklama
Do góry