reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Cześć dziewczyny ! U nas po odwszaniu córki, niestety miała gnidy, wszystko mnie swędzi, piorę i czyszczę wszystko bo sie brzydze... Dowiedziałam sie od sąsiadki ze oni mieli wszyscy !!!!! 3 dziewczynki łącznie z 1,5 roczną!!! I rodzice tez!!! Najstarsza miała całe włosy w gnidach !!! Razem z mężem jesteśmy wściekli !!!!! Nigdy czegoś takiego nie miałam w domu ! Powiem wam ze ręce mi opadają jak o tym pomyśle ! U 8 łatki mozna nie oglądać codziennie włosów ale 1,5 roczne dziecko sie nosi, dotyka, pielęgnuje to Widać !!!!!! Jestem wściekła bo te dzieci u nas siedzą ciagle, lezą z Klarka na kanapie !!! No nie wiem sama co myślec??!!!!!

Przepraszam ze tylko o sobie ale cała noc nie mogłam spac, ciagle cos mi łazi .. Musze jeszcze powiedzieć o tym jednej sąsiadce bo lepiej zapobiegać za wczasu niż zaraz maja mieć znowu !!!!

Ja na Twoim miejscu opieprzyalabym mamusię tej dziewczynki, jak można narażać innych. Kurde nie lubię tego strasznie, od razu kojarzy mi się z tymi co przeprowadzają chore dzieci do przedszkola.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klara juz nie ma, my sie oglądaliśmy rano i wyglada ze my tez nie mamy. Klara miała bardzo mało we włosach, moze ze 20-30 na całych włosach.

Z tymi wszami to zdrowo bym ochrzaniła! Bezczelne to było, że wysyłała w odwiedziny dziecko i słowem nie uprzedziła! Ludzie serio nie mają wyobraźni..

Ola ja miałam do czynienia z wszami i powiem Ci że łatwo nie było. U nas epidemia w przedszkolu panowała wiec moje dziecko 3 razy do domu przyniosło. Ja raz miałam też. Jaki szampon stosowalas? Bo ja co 3 dni Oli nakladalam preparat i wyczesywalam. Prostowalam jej włosy dodatkowo prostownice bo wtedy były dla.mnie gnida lepiej widoczne takie błyszczące i miałam wrażenie że je poprzypalam od razu. Wszystko do prania min. 60 stopni. Co się nie da wyprać w worki szczelnie zapakuj i 2-3 tygodnie gdzieś dołóż np strych piwnica. Trzymam kciuki za skuteczne pozbycie się. Pamiętaj o pluszakach żeby wyprać.

Cześć dziewczyny ! U nas po odwszaniu córki, niestety miała gnidy, wszystko mnie swędzi, piorę i czyszczę wszystko bo sie brzydze... Dowiedziałam sie od sąsiadki ze oni mieli wszyscy !!!!! 3 dziewczynki łącznie z 1,5 roczną!!! I rodzice tez!!! Najstarsza miała całe włosy w gnidach !!! Razem z mężem jesteśmy wściekli !!!!! Nigdy czegoś takiego nie miałam w domu ! Powiem wam ze ręce mi opadają jak o tym pomyśle ! U 8 łatki mozna nie oglądać codziennie włosów ale 1,5 roczne dziecko sie nosi, dotyka, pielęgnuje to Widać !!!!!! Jestem wściekła bo te dzieci u nas siedzą ciagle, lezą z Klarka na kanapie !!! No nie wiem sama co myślec??!!!!!

Przepraszam ze tylko o sobie ale cała noc nie mogłam spac, ciagle cos mi łazi .. Musze jeszcze powiedzieć o tym jednej sąsiadce bo lepiej zapobiegać za wczasu niż zaraz maja mieć znowu !!!!

Pamiętaj że po czyszczeniu i szamponie czy płynie trzeba powtórzyć kuracje po kilku dniach(chyba 7) bo gnidy wykluwają się właśnie w 7 dni. Współczuję

reklama
Do góry