reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Iskierka gratulacje. My dziś jak i 8 rano wyjechaliśmy tak przed 20 wróciliśmy. Byliśmy w Londynie paszport małemu tymczasowy wyrobić... masakrakrycznie sie jechali... tak męczące ze szok....a powiedzcie mi, według was kiedy najwcześniej można z maleństwem latac samolotem, dodam ze lot trwa nie całe 3 godz...
Mnie się wydaje, że to od dziecka zależy. Jak jest spokojne to i z miesięcznym można lecieć. Syn miał 2 miesiące jak samochodem nad morze pojechaliśmy, ponad 600km i było ok.
Teraz w piątek z obojgiem do dziadków jedziemy. 100km, pierwsza taka poważna trasa przed Antosia. Zobaczę jak ja zniesie. Bo do Krakowa i spowrotem było ok (jakieś 40 km w jedną strone)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czyli jakby mały miał miesiąc to by było za wcześnie???
Moze byc za wczesnie, sprawdz tylko jakie maja wymagania wiekowe. Zazwyczaj przed 6 tygodniem nie wpuszczaja. Mozesz poprosic o bassinet i bedziesz miala ja przed soba, super sprawa. Nie ma sie co martwic 3 godzinami, nic strasznego. Z doswiadczania gdybym mogla leciec to zdecydowalabym sie jak najwczesniej, poki dziecko nie wymaga jakis wiekszych atrakcji.
Lecialam sama z roczniakiem, 5 godzin do Wawy, 31 godzin w samolocie, mlody na kolanach.. to byla trauma zycia, duzo gorzej wspominam niz porod ;)) !! Lec Ania i sie nie obawiaj, czyn wczesniej tym latwiej dla Ciebie

My właśnie zaliczamy pierwsza poważna pobudke nocna. Nie śpimy juz prawie od godziny.

My w lipcu planujemy ale jechać autem do Pl troszkę się boje bo to ponad 7h jazdy.
Samolotem leciałam ze szkodnikami jak mała miała rok a młody niespełna trzy niby tylko 2,5h do Edka ale był to koszmar marzyłam żeby wysiąść juz z samolotu.

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

1490837196-aaaaaa.jpeg

Dzięki dziewczyny. Ja nie mam nawet siary. Przestawiam go cały czas żeby pobudzić a tu nic. Tylko strupy się porobiły.
tez mam strupki.. boli mnie troche ale podobno na poczatku to normalne. sutki musza sie zahartowac.
a o mleko walcz jak Ci zależy , pojawi sie tylko musisz przystawiac..

W nocy mi się zdjęcie wysłało chciałam zobaczyć jak to działa na tel i chyba nie wróciłam tylko zrobiłam wyślij ;) wiem chociaż ze działa tylko ze napisać do tego nic nie mogłam.
Młoda zasnęła po 4 i śpi jak zabita ciekawe kiedy zglodnieje mały pindol.
Mąż na rzesach do pracy poszedł chociaż ucieklusmy do salonu żeby nikogo nie budzić.
Na szczęście młodzi nic nie słyszeli i spali sobie smacznie.

Co do mleka to na początku właśnie tak jest nic nie czujesz nic nie słyszysz jak dziecko je i możesz mieć wrażenie ze wcale go tam nie ma. A tu nagle budzisz się bo ruszyć się nie da cycling napełniony po brzegi. Będzie dobrze zobaczysz i nie stresuj się to nie pomaga.

reklama
Mnie się wydaje, że to od dziecka zależy. Jak jest spokojne to i z miesięcznym można lecieć. Syn miał 2 miesiące jak samochodem nad morze pojechaliśmy, ponad 600km i było ok.
Teraz w piątek z obojgiem do dziadków jedziemy. 100km, pierwsza taka poważna trasa przed Antosia. Zobaczę jak ja zniesie. Bo do Krakowa i spowrotem było ok (jakieś 40 km w jedną strone)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Anik jesteś z okolic Krk? Ja z Tarnowa :-)

Do góry