reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Cześć dziewczyny
Lilija ja tez nie mam specjalnych objawów, w dzien tez nie latam za czesto do kibelka, natomiast nie jestem w stanie przespac całej nocy bez pojscia do toalety, ale mysle, ze objawy tez beda sie zmieniac w zaleznosci od tc.
Ola_fasola a moze to potówki??
Mydestiny- maz był ze mna na ostatniej wizycie, czyli serduszkowej, pojdzie pewnie jeszcze na genetyczne i połowkowe, gdzie jest usg 3d, tak to nie ma zupełnie sensu zeby chodził i tak ktos musi wtedy zostać z synkiem w domu.
Leuksypida wlasnie tez sie zastanawiałam, ale moze lekarz mi nagra filmik i w domu puszczę młodemu, teraz ma 2,5, roku, wiec nie sadze, zeby zabranie go na wizyte do ginekologa miało jakis wiekszy sens.

To nie potowki obstawiam komara, nie bardzo gdzie miała sie przegrzać ..

74709jcg0i411sm0.png

reklama
Ja teraz bym dziecka nie zabrała bo mam dopochwowe robione . A partnera nie mam jak zabrać bo jak ja idę do lekarza to on zostaje z karimkiem . Moze któraś babcia zaopiekuje sie jak bedą prenatalne i połówkowe ale u nas z tym ciezko . Ja wczoraj wieczorem umierałam na brzuch , cały dzień w biegu , plus karim zachowywał sie bardzo złe i chyba sie przeciazylam .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny.... kiedy zabieracie swoich mężów/ partnerów na 1 wspólną wizytę?

Ja jutro, lekarka na wizycie powiedziała, żeby męża zabrać więc biorę. Teoretycznie powinno to być serduszkowe pierwsze, ale ja już widziałam i słyszałam. Poprzednie usg miałam awaryjne zw na krwawienie i kazałam mu czekać na korytarzu, później w szpitalu też nie było opcji wiec w sumie jutro idę głownie po to, żeby mąż zobaczył. Wydaje mi się, że facetowi (zwłaszcza przy pierwszym dziecku) fajnie taki słyszalny dowód pokazać.

Dziecku bym nie fundowała raczej widoku usg dopochwowego.

Ja dzis niestety wyjścia nie mam :( mała musi iść, najwyżej poczeka w poczekalni. Moja mama mieszka dosc daleko, teściowa wczoraj stwierdziła ze sie źle czuje, jest senna (moze ona w ciazy jest a nie ja [emoji38]) a w ciazy to ona nie spała i nie miała żadnych dolegliwości takze prosić jej nie zamierzam zreszta unikam jej jak moge bo jej nie trawie ..

74709jcg0i411sm0.png

Ola_fasola dziękuję za słowa otuchy , ale kciuki jeszcze chwilkę potrzymaj - tak do 18.30 ;) Olka trzymam za Twoją o 14.30 &! Co do syropu pytasz o Pedicetamol? możesz wypić, bo jest na bazie paracetamolu, który jest dozwolony w ciąży.

mydestiny, w poprzedniej mąż był na 1 wizycie i prawie każdej kolejnej, w zależności jak mu pasowało

bluecaat witam i oczywiście gratuluję! Skąd jesteś ?

Truskawka89, niestety mam to szczęście/pech,że jest to 2 ciąża i porównuje objawy. Niby dorosła rozumna istota jestem, mam świadomość,że każda ciąża jest inna a jednak.Nie jestem typem panikary, ale kurcze strasznie mi zależny na tym dziecku. W pierwszej biegałam siku w nocy średnio 2 razy, bolały mnie cycki jak cholera,teraz nawet jak mocno ścisnę to totalnie zero bólu. Nie wiem... może to jest spowodowane niedawna ciążą i karmieniem, może hormony aż tak nie buzują, bo są wciąż w tym "szalonym" rytmie. Nie ma co gdybać, dziś wieczorem się okaże, proszę o kciuki! ;)

Leuksypida, z brzuchem jak z brzuchem, ale najprawdopodobniej usg dopochwowe Tobie zrobi, co nie?
Dzieki za kciuki, trzymaj proszę do 18.30! ... i chwilkę później

dżoł kciuki za wizytę !!

MoniaKari, jak Twój synek ma na imię? U nas z dziadkami jak u ciebie - słabo, bo mieszkają dość daleko. Są plusy i minusy tej sytuacji

Wszystkozajete, zgadzam się, choć mojemu nawet takie dowody nie wystarczały do końca. Słyszał, widział na usg a mimo to często powtarzał,że fakt, iż w brzuchu jest mały stworek do niego nie dociera. dopiero po porodzie wszystko z niego zeszło

Ola_fasola dziękuję za słowa otuchy , ale kciuki jeszcze chwilkę potrzymaj - tak do 18.30 ;) Olka trzymam za Twoją o 14.30 &! Co do syropu pytasz o Pedicetamol? możesz wypić, bo jest na bazie paracetamolu, który jest dozwolony w ciąży.

mydestiny, w poprzedniej mąż był na 1 wizycie i prawie każdej kolejnej, w zależności jak mu pasowało

bluecaat witam i oczywiście gratuluję! Skąd jesteś ?

Truskawka89, niestety mam to szczęście/pech,że jest to 2 ciąża i porównuje objawy. Niby dorosła rozumna istota jestem, mam świadomość,że każda ciąża jest inna a jednak.Nie jestem typem panikary, ale kurcze strasznie mi zależny na tym dziecku. W pierwszej biegałam siku w nocy średnio 2 razy, bolały mnie cycki jak cholera,teraz nawet jak mocno ścisnę to totalnie zero bólu. Nie wiem... może to jest spowodowane niedawna ciążą i karmieniem, może hormony aż tak nie buzują, bo są wciąż w tym "szalonym" rytmie. Nie ma co gdybać, dziś wieczorem się okaże, proszę o kciuki! ;)

Leuksypida, z brzuchem jak z brzuchem, ale najprawdopodobniej usg dopochwowe Tobie zrobi, co nie?
Dzieki za kciuki, trzymaj proszę do 18.30! ... i chwilkę później

dżoł kciuki za wizytę !!

MoniaKari, jak Twój synek ma na imię? U nas z dziadkami jak u ciebie - słabo, bo mieszkają dość daleko. Są plusy i minusy tej sytuacji

Wszystkozajete, zgadzam się, choć mojemu nawet takie dowody nie wystarczały do końca. Słyszał, widział na usg a mimo to często powtarzał,że fakt, iż w brzuchu jest mały stworek do niego nie dociera. dopiero po porodzie wszystko z niego zeszło

Chodzi o paracetamol hasco syrop dla dzieci tylko to mam na bazie paracetamolu, juz poczytałam w necie lepiej nie stosować zreszta jakbym miała wypić ze 40ml to zwrot śniadania do wc gwarantowany. Dzis Pierwszy raz mam mdłości :(

Trzymam kciuki !!!!! Bedzie dobrze [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

74709jcg0i411sm0.png

reklama
Do góry