reklama
LadyCaro
Fanka BB :)
jak się uda to dostępi Cię ten megazaszczyt wpisania mi butelkiMy tu wszystkie wierzymy że przed świętami wielkanocnymi już będziesz wiedzieć że się udało![]()

niezapominajka876
Myślicie że warto z tym się udać do lekarza? Poprzedni cykl też krótki, zazwyczaj mam 28-35 dni, a poprzedni cykl 27, ten 20.
olka11135
Dziewczyny, temat niestaraczkowy, ale potrzebuję porady
Już nie wiem od ilu lat odmawiałam sobie porządnych wakacji za granicą i stwierdziłam, że basta i w tym roku zamierzam w końcu porządnie odpocząć. Nigdy nie kupowałam wczasów w biurze podróżyzawsze jeździłam/latałam z dużą grupą albo organizowałam na własną rękę. Ale tym razem chcę chyba po prostu zapłacić i martwić się jak najmniej. Poniżej brief i kilka pytań nowicjusza wakacji all inclusive
Chcemy:
• Grecja (wrzesień/październik), ale rozważę też inne kierunki w Europie (żeby było ciepło o tej porze roku, tak do 25 stopni)
• hotel 3* wystarczy
• opcja all inclusive (pełne wyżywienie i open bar)
• zwiedzanie na własną rękę (bez auta)
• bar przy basenie i/albo plaży (żeby nie tylko w hotelu był)
I będę wdzięczna za kilka porad
• przez jakie biura podróży, a jakie na pewno odradzacie?
• czy kupować bezpośrednio w biurze podróży czy przez portale typu wak.acje.pl?
• ubezpieczenie - na co zwrócić uwagę?
• sejf (pokój/recepcja) - czy potrzebny, czy warto dodatkowo dopłacać?
• czy warto szukać i rezerwować już teraz czy lepiej polować na last minute?
• czy mimo wszystko warto jeszcze rozważyć opcję tylko lot+hotel?
Będę wdzięczna za wszystkie rady i tipy! @LadyCaro liczę na Twoje doświadczenie![]()
Byłam na Korfu w 2 i 3 tygodniu września. W ciągu dnia było spoko, morze też okej, ale wieczorami robiło się chłodno szczególnie pod koniec wyjazdu. Dla mnie w październiku było by za zimno.
Zwiedzaliśmy wyspę autobusem i było naprawdę spoko więc polecam.
Ze wszystkich biur najlepiej mi się lata z Itaką. W naszym hotelu też takim trochę gorszym, było dużo wychodzących kotów - dla mnie luz, ale nie każdemu to może pasować przy jedzeniu
Ostatnia edycja:
xewee
Zaciekawiona BB
Jeśli to jeden taki wyskok to bym nie panikowała. Poprzedni 27 miałaś okej, prawidlowy cykl to od 21 dni do 35Myślicie że warto z tym się udać do lekarza? Poprzedni cykl też krótki, zazwyczaj mam 28-35 dni, a poprzedni cykl 27, ten 20.
Na Zakynthos koty kradły leżakiByłam na Korfu w 2 i 3 tygodniu września. W ciągu dnia było spoko, morze też okej, ale wieczorami robiło się chłodno szczególnie pod koniec. Dla mnie w październiku było za zimno.
Zwiedzaliśmy wyspę autobusem i było naprawdę spoko więc polecam.
Ze wszystkich biur najlepiej mi się lata z Itaką. W naszym hotelu też takim trochę gorszym, było dużo wychodzących kotów - dla mnie luz, ale nie każdemu to może pasować przy jedzeniu

MamaR
Nawet nie wiesz jaka to będzie dla mnie przyjemność !jak się uda to dostępi Cię ten megazaszczyt wpisania mi butelkibo słyszałam, że bierzesz się za kwietniowe kreski
![]()

paola121214
paola121214
Według tamtego lekarza było ciałko żółte ale nie było płynu w zatoce Douglasa.
I teraz mam dylemat .
I teraz mam dylemat .
reklama
penguinlicious
Płyn w zatoce Douglasa jest widoczny tuż po owulacji. Ja poszłam na USG dzień po i miałam już resztki. Więc nie zawsze ten płyn da się złapaćWedług tamtego lekarza było ciałko żółte ale nie było płynu w zatoce Douglasa.
I teraz mam dylemat .