reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

reklama
Dziewczyny, temat niestaraczkowy, ale potrzebuję porady 🤗
Już nie wiem od ilu lat odmawiałam sobie porządnych wakacji za granicą i stwierdziłam, że basta i w tym roku zamierzam w końcu porządnie odpocząć. Nigdy nie kupowałam wczasów w biurze podróży 🫣 zawsze jeździłam/latałam z dużą grupą albo organizowałam na własną rękę. Ale tym razem chcę chyba po prostu zapłacić i martwić się jak najmniej. Poniżej brief i kilka pytań nowicjusza wakacji all inclusive 😅

Chcemy:
• Grecja (wrzesień/październik), ale rozważę też inne kierunki w Europie (żeby było ciepło o tej porze roku, tak do 25 stopni)
• hotel 3* wystarczy
• opcja all inclusive (pełne wyżywienie i open bar)
• zwiedzanie na własną rękę (bez auta)
• bar przy basenie i/albo plaży (żeby nie tylko w hotelu był)

I będę wdzięczna za kilka porad 🙏🏻
• przez jakie biura podróży, a jakie na pewno odradzacie?
• czy kupować bezpośrednio w biurze podróży czy przez portale typu wak.acje.pl?
• ubezpieczenie - na co zwrócić uwagę?
• sejf (pokój/recepcja) - czy potrzebny, czy warto dodatkowo dopłacać?
• czy warto szukać i rezerwować już teraz czy lepiej polować na last minute?
• czy mimo wszystko warto jeszcze rozważyć opcję tylko lot+hotel?

Będę wdzięczna za wszystkie rady i tipy! @LadyCaro liczę na Twoje doświadczenie 😁

Byłam na Korfu w 2 i 3 tygodniu września. W ciągu dnia było spoko, morze też okej, ale wieczorami robiło się chłodno szczególnie pod koniec wyjazdu. Dla mnie w październiku było by za zimno.
Zwiedzaliśmy wyspę autobusem i było naprawdę spoko więc polecam.
Ze wszystkich biur najlepiej mi się lata z Itaką. W naszym hotelu też takim trochę gorszym, było dużo wychodzących kotów - dla mnie luz, ale nie każdemu to może pasować przy jedzeniu

Ostatnia edycja:
Byłam na Korfu w 2 i 3 tygodniu września. W ciągu dnia było spoko, morze też okej, ale wieczorami robiło się chłodno szczególnie pod koniec. Dla mnie w październiku było za zimno.
Zwiedzaliśmy wyspę autobusem i było naprawdę spoko więc polecam.
Ze wszystkich biur najlepiej mi się lata z Itaką. W naszym hotelu też takim trochę gorszym, było dużo wychodzących kotów - dla mnie luz, ale nie każdemu to może pasować przy jedzeniu
Na Zakynthos koty kradły leżaki 😀

Dziewczyny jestem 10 dni po owulacji.
Coś mi nie pasowało zrobiłam 2 testy i oba pozytywne .

Załączniki

• 17428066142192593294358227761227.jpg
    17428066142192593294358227761227.jpg
    863,4 KB · Wyświetleń: 121
  • 17428066655385175798495411229015.jpg
    17428066655385175798495411229015.jpg
    960,9 KB · Wyświetleń: 121
reklama
Według tamtego lekarza było ciałko żółte ale nie było płynu w zatoce Douglasa.
I teraz mam dylemat .
Płyn w zatoce Douglasa jest widoczny tuż po owulacji. Ja poszłam na USG dzień po i miałam już resztki. Więc nie zawsze ten płyn da się złapać 🙂 Kreski mega, a kojarzę, że teraz nie miałaś zastrzyku. Czyli lecisz za betę, a my tu trzymamy kciuki! 😁

Do góry