reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Aa sorki myślałam że teraz był Biochem 🫣 trzymam kciuki żeby się sprawa wyjaśniła 😘
Niee.teraz miałam pozytywnego pinka z betą <2,3 😅 gdyby teraz był biochem to pewnie poszłabym w badania immunologiczne.no ale właśnie u mnie nawet nie dochodzi do zapłodnienia...więc w planach mamy teraz drożność i badanie nasienia.no ale zobaczę jeszcze co powie na to lekarz

reklama
Niee.teraz miałam pozytywnego pinka z betą <2,3 😅 gdyby teraz był biochem to pewnie poszłabym w badania immunologiczne.no ale właśnie u mnie nawet nie dochodzi do zapłodnienia...więc w planach mamy teraz drożność i badanie nasienia.no ale zobaczę jeszcze co powie na to lekarz
Trzymam kciuki w takim razie 🤞niech raz dwa znajda i powiedzą co robić

Dziewczyny, temat niestaraczkowy, ale potrzebuję porady 🤗
Już nie wiem od ilu lat odmawiałam sobie porządnych wakacji za granicą i stwierdziłam, że basta i w tym roku zamierzam w końcu porządnie odpocząć. Nigdy nie kupowałam wczasów w biurze podróży 🫣 zawsze jeździłam/latałam z dużą grupą albo organizowałam na własną rękę. Ale tym razem chcę chyba po prostu zapłacić i martwić się jak najmniej. Poniżej brief i kilka pytań nowicjusza wakacji all inclusive 😅

Chcemy:
• Grecja (wrzesień/październik), ale rozważę też inne kierunki w Europie (żeby było ciepło o tej porze roku, tak do 25 stopni)
• hotel 3* wystarczy
• opcja all inclusive (pełne wyżywienie i open bar)
• zwiedzanie na własną rękę (bez auta)
• bar przy basenie i/albo plaży (żeby nie tylko w hotelu był)

I będę wdzięczna za kilka porad 🙏🏻
• przez jakie biura podróży, a jakie na pewno odradzacie?
• czy kupować bezpośrednio w biurze podróży czy przez portale typu wak.acje.pl?
• ubezpieczenie - na co zwrócić uwagę?
• sejf (pokój/recepcja) - czy potrzebny, czy warto dodatkowo dopłacać?
• czy warto szukać i rezerwować już teraz czy lepiej polować na last minute?
• czy mimo wszystko warto jeszcze rozważyć opcję tylko lot+hotel?

Będę wdzięczna za wszystkie rady i tipy! @LadyCaro liczę na Twoje doświadczenie 😁

Już nie wiem od ilu lat odmawiałam sobie porządnych wakacji za granicą i stwierdziłam, że basta i w tym roku zamierzam w końcu porządnie odpocząć. Nigdy nie kupowałam wczasów w biurze podróży 🫣 zawsze jeździłam/latałam z dużą grupą albo organizowałam na własną rękę. Ale tym razem chcę chyba po prostu zapłacić i martwić się jak najmniej. Poniżej brief i kilka pytań nowicjusza wakacji all inclusive 😅

Chcemy:
• Grecja (wrzesień/październik), ale rozważę też inne kierunki w Europie (żeby było ciepło o tej porze roku, tak do 25 stopni)
• hotel 3* wystarczy

Będę wdzięczna za wszystkie rady i tipy! @LadyCaro liczę na Twoje doświadczenie 😁
Jeśli chodzi o Grecję to lepiej brać 4* bo mają gorszy standard niż u nas :D ich 4* to nasze takie 3*, ja byłam na Zakynthos, przez Itakę, ( ale w tym roku lecieliśmy z TUI inny kierunek i też wszystko gralo), bylismy we Wrześniu i było bardzo gorąco, odpada na pewno zwiedzanie bez auta, albo jakaś wycieczka albo auto/quad, bez tego tam ani rusz moim zdaniem. Ubezpieczenie wykupujemy zawsze, my bierzemy wersję rozszerzoną. Sejf nie jest konieczny, jeśli nie bierzesz nic wartościowego. Last minute zależy czy możesz wziąć z dnia na dzień urlop czy nie, my zawsze wcześniej rezerwujemy, bo mamy ograniczone daty co do wyjazdów. I czy lot +hotel, lecieliśmy wtedy ze znajomymi i sprawdzali te opcje, i wychodziło praktycznie tyle co z biura :)

Jeśli chodzi o Grecję to lepiej brać 4* bo mają gorszy standard niż u nas :D ich 4* to nasze takie 3*, ja byłam na Zakynthos, przez Itakę, ( ale w tym roku lecieliśmy z TUI inny kierunek i też wszystko gralo), bylismy we Wrześniu i było bardzo gorąco, odpada na pewno zwiedzanie bez auta, albo jakaś wycieczka albo auto/quad, bez tego tam ani rusz moim zdaniem. Ubezpieczenie wykupujemy zawsze, my bierzemy wersję rozszerzoną. Sejf nie jest konieczny, jeśli nie bierzesz nic wartościowego. Last minute zależy czy możesz wziąć z dnia na dzień urlop czy nie, my zawsze wcześniej rezerwujemy, bo mamy ograniczone daty co do wyjazdów. I czy lot +hotel, lecieliśmy wtedy ze znajomymi i sprawdzali te opcje, i wychodziło praktycznie tyle co z biura :)
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź 😊 Dobrze wiedzieć z tymi gwiazdkami, chociaż z opinii widziałam, że te 3* też miały całkiem spoko oceny.
Zaskoczyłaś mnie, że we wrześniu gorąco 😅 Nawet bardziej się skłaniam ku październikowi ze względu na rocznicę ślubu, to może będzie trochę chłodniej. A jakie były temperatury we wrześniu? I jak woda wtedy?

Zwiedzanie i tak będzie musiało być bez auta, bo żadne z nas nie ma prawka 😉 Ale widziałam, że są jakieś busy hotelowe do miasta, więc myślę że jakoś damy radę.

Ubezpieczenie - dobrze rozumiem, że jakieś podstawowe jest w cenie, ale warto wykupić jeszcze rozszerzone?

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź 😊 Dobrze wiedzieć z tymi gwiazdkami, chociaż z opinii widziałam, że te 3* też miały całkiem spoko oceny.
Zaskoczyłaś mnie, że we wrześniu gorąco 😅 Nawet bardziej się skłaniam ku październikowi ze względu na rocznicę ślubu, to może będzie trochę chłodniej. A jakie były temperatury we wrześniu? I jak woda wtedy?

Zwiedzanie i tak będzie musiało być bez auta, bo żadne z nas nie ma prawka 😉 Ale widziałam, że są jakieś busy hotelowe do miasta, więc myślę że jakoś damy radę.

Ubezpieczenie - dobrze rozumiem, że jakieś podstawowe jest w cenie, ale warto wykupić jeszcze rozszerzone?
Październik nie mam pojęcia, ale obstawiam,że dnie nadal będę ciepłe, noce pewnie zimniejsze, najlepiej na grupach na fejsie zorientować się w temacie. Jeśli chodzi o temperaturę wody, w basenie była ciepła, w morzu kolo 22 stopni, dla mnie to już srednio ciepłe ale mój mąż nienarzekal, mówił,że ciepła xD jeśli brak możliwość auta to polecam wycieczkę zorganizowaną, my byliśmy na dwóch i bardzo chwalimy :D odbierają spod hotelu i później odwożą. A ubezpieczenie braliśmy takie które obejmuje wypadki po alkoholu, to już podchodziło właśnie pod rozszerzone i za jedno i drugie są oplaty. Oczywiście nie mówię tu o zalaniu się w trupa, ale nawet po 1 drinku mogą odmówić wypłaty.

Chcemy:
• hotel 3* wystarczy

W Grecji jeszcze nie byłam,więc nie pomogę zabardzo :D ale co do biur podróży my bardzo byliśmy rozczarowani 3 lata temu z tui.zero zainteresowania w momencie gdy pojawią się jakieś problemy.przed wylotem do domu złapałam covid i musieliśmy zostać w Turcji tydzień dłużej na kwarantannie.mielismy ubezpieczenie podstawowe + dodatkowe chyba z Generali(zwrócili po miesiacu część kosztów za mój lot powrotny i mój hotel.partner musiał płacić z własnej kieszeni).ale byliśmy zdani tak naprawdę na siebie bo Tui nawet lotów nie pomogli nam znalezc.za to moja siostra ma znajomą w coraltravel i oni wtedy pomogli nam i dopisali nas do innej wycieczki wracającej do Polski.ubezpieczenie warto dokupić sobie dodatkowe właśnie w takich przypadkach bo inaczej za szpital musisz płacić z własnej kieszeni a to nieraz nie małe koszta
W zeszłym roku lecieliśmy właśnie z coraltravel więc ich mogę polecić 😀

Miłej niedzieli dziewczyny 🤗
Córka od wczoraj chora, ma gorączki, mnie coś łapie, więc siedzimy w domu niestety cały weekend...
Dzisiaj 11dpo i normalnie mam ochotę zatestować, ale chciałabym się do wtorku powstrzymać 🙈 dodatkowo nie czuje się jak na ciążę wgl. I wiem, że może być o dużo za wcześnie na objawy hahaha 🙈🙈🙈 Ale już se człowiek wmawia, że się nie udało z tych dwóch seksow 😥

Byłam w drugiej połowie września 2023 na Rodos i było cały tydzień 29-30 stopni (z tego co mówili miejscowi to raczej była standardowa temperatura na ten miesiąc).

reklama
U mnie rozkręca się plamienie, więc @penguinlicious możesz mi już śmiało 🐒 wpisać. Odpuszczamy z naturalnymi staraniami, już wiem że tak się nie uda, nie tędy droga. Przed nami pogłębione badania nasienia i kariotypy, a potem inseminacja, a może IVF... Także na razie żegnam się z forum. Było miło, wrócę jak zaczniemy się starać przy pomocy metod wspomaganych. Dzięki dziewczyny i powodzenia! ❤️

Do góry