poziomkowa00
Fanka BB :)
Niee.teraz miałam pozytywnego pinka z betą <2,3Aa sorki myślałam że teraz był Biochemtrzymam kciuki żeby się sprawa wyjaśniła
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niee.teraz miałam pozytywnego pinka z betą <2,3Aa sorki myślałam że teraz był Biochemtrzymam kciuki żeby się sprawa wyjaśniła
![]()
Trzymam kciuki w takim razieNiee.teraz miałam pozytywnego pinka z betą <2,3gdyby teraz był biochem to pewnie poszłabym w badania immunologiczne.no ale właśnie u mnie nawet nie dochodzi do zapłodnienia...więc w planach mamy teraz drożność i badanie nasienia.no ale zobaczę jeszcze co powie na to lekarz
Jeśli chodzi o Grecję to lepiej brać 4* bo mają gorszy standard niż u nasDziewczyny, temat niestaraczkowy, ale potrzebuję porady
Już nie wiem od ilu lat odmawiałam sobie porządnych wakacji za granicą i stwierdziłam, że basta i w tym roku zamierzam w końcu porządnie odpocząć. Nigdy nie kupowałam wczasów w biurze podróżyzawsze jeździłam/latałam z dużą grupą albo organizowałam na własną rękę. Ale tym razem chcę chyba po prostu zapłacić i martwić się jak najmniej. Poniżej brief i kilka pytań nowicjusza wakacji all inclusive
Chcemy:
• Grecja (wrzesień/październik), ale rozważę też inne kierunki w Europie (żeby było ciepło o tej porze roku, tak do 25 stopni)
• hotel 3* wystarczy
• opcja all inclusive (pełne wyżywienie i open bar)
• zwiedzanie na własną rękę (bez auta)
• bar przy basenie i/albo plaży (żeby nie tylko w hotelu był)
I będę wdzięczna za kilka porad
• przez jakie biura podróży, a jakie na pewno odradzacie?
• czy kupować bezpośrednio w biurze podróży czy przez portale typu wak.acje.pl?
• ubezpieczenie - na co zwrócić uwagę?
• sejf (pokój/recepcja) - czy potrzebny, czy warto dodatkowo dopłacać?
• czy warto szukać i rezerwować już teraz czy lepiej polować na last minute?
• czy mimo wszystko warto jeszcze rozważyć opcję tylko lot+hotel?
Będę wdzięczna za wszystkie rady i tipy! @LadyCaro liczę na Twoje doświadczenie![]()
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedźJeśli chodzi o Grecję to lepiej brać 4* bo mają gorszy standard niż u nasich 4* to nasze takie 3*, ja byłam na Zakynthos, przez Itakę, ( ale w tym roku lecieliśmy z TUI inny kierunek i też wszystko gralo), bylismy we Wrześniu i było bardzo gorąco, odpada na pewno zwiedzanie bez auta, albo jakaś wycieczka albo auto/quad, bez tego tam ani rusz moim zdaniem. Ubezpieczenie wykupujemy zawsze, my bierzemy wersję rozszerzoną. Sejf nie jest konieczny, jeśli nie bierzesz nic wartościowego. Last minute zależy czy możesz wziąć z dnia na dzień urlop czy nie, my zawsze wcześniej rezerwujemy, bo mamy ograniczone daty co do wyjazdów. I czy lot +hotel, lecieliśmy wtedy ze znajomymi i sprawdzali te opcje, i wychodziło praktycznie tyle co z biura
![]()
Październik nie mam pojęcia, ale obstawiam,że dnie nadal będę ciepłe, noce pewnie zimniejsze, najlepiej na grupach na fejsie zorientować się w temacie. Jeśli chodzi o temperaturę wody, w basenie była ciepła, w morzu kolo 22 stopni, dla mnie to już srednio ciepłe ale mój mąż nienarzekal, mówił,że ciepła xD jeśli brak możliwość auta to polecam wycieczkę zorganizowaną, my byliśmy na dwóch i bardzo chwalimyDziękuję za wyczerpującą odpowiedźDobrze wiedzieć z tymi gwiazdkami, chociaż z opinii widziałam, że te 3* też miały całkiem spoko oceny.
Zaskoczyłaś mnie, że we wrześniu gorącoNawet bardziej się skłaniam ku październikowi ze względu na rocznicę ślubu, to może będzie trochę chłodniej. A jakie były temperatury we wrześniu? I jak woda wtedy?
Zwiedzanie i tak będzie musiało być bez auta, bo żadne z nas nie ma prawkaAle widziałam, że są jakieś busy hotelowe do miasta, więc myślę że jakoś damy radę.
Ubezpieczenie - dobrze rozumiem, że jakieś podstawowe jest w cenie, ale warto wykupić jeszcze rozszerzone?
W Grecji jeszcze nie byłam,więc nie pomogę zabardzoDziewczyny, temat niestaraczkowy, ale potrzebuję porady
Już nie wiem od ilu lat odmawiałam sobie porządnych wakacji za granicą i stwierdziłam, że basta i w tym roku zamierzam w końcu porządnie odpocząć. Nigdy nie kupowałam wczasów w biurze podróżyzawsze jeździłam/latałam z dużą grupą albo organizowałam na własną rękę. Ale tym razem chcę chyba po prostu zapłacić i martwić się jak najmniej. Poniżej brief i kilka pytań nowicjusza wakacji all inclusive
Chcemy:
• Grecja (wrzesień/październik), ale rozważę też inne kierunki w Europie (żeby było ciepło o tej porze roku, tak do 25 stopni)
• hotel 3* wystarczy
• opcja all inclusive (pełne wyżywienie i open bar)
• zwiedzanie na własną rękę (bez auta)
• bar przy basenie i/albo plaży (żeby nie tylko w hotelu był)
I będę wdzięczna za kilka porad
• przez jakie biura podróży, a jakie na pewno odradzacie?
• czy kupować bezpośrednio w biurze podróży czy przez portale typu wak.acje.pl?
• ubezpieczenie - na co zwrócić uwagę?
• sejf (pokój/recepcja) - czy potrzebny, czy warto dodatkowo dopłacać?
• czy warto szukać i rezerwować już teraz czy lepiej polować na last minute?
• czy mimo wszystko warto jeszcze rozważyć opcję tylko lot+hotel?
Będę wdzięczna za wszystkie rady i tipy! @LadyCaro liczę na Twoje doświadczenie![]()
Byłam w drugiej połowie września 2023 na Rodos i było cały tydzień 29-30 stopni (z tego co mówili miejscowi to raczej była standardowa temperatura na ten miesiąc).Dziękuję za wyczerpującą odpowiedźDobrze wiedzieć z tymi gwiazdkami, chociaż z opinii widziałam, że te 3* też miały całkiem spoko oceny.
Zaskoczyłaś mnie, że we wrześniu gorącoNawet bardziej się skłaniam ku październikowi ze względu na rocznicę ślubu, to może będzie trochę chłodniej. A jakie były temperatury we wrześniu? I jak woda wtedy?
Zwiedzanie i tak będzie musiało być bez auta, bo żadne z nas nie ma prawkaAle widziałam, że są jakieś busy hotelowe do miasta, więc myślę że jakoś damy radę.
Ubezpieczenie - dobrze rozumiem, że jakieś podstawowe jest w cenie, ale warto wykupić jeszcze rozszerzone?