reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

azorek anitha jesli chodzi o lozeczko moj alan ma takie z thomasem i nieprawda ze nie mozna na nim usiasc kiedys spal na nim moj maz (po pijaku hahahah) troche sie nie wyspal bo mu nogi wystawaly :D:D a ostatnio spala na nim kuzynka mojego meza 14 latka bo sie bala w innym pokoju bo ja moj nastraszyl hehe polecam lozeczko jest super kupic wygodny materac i jest git naprawde

reklama
hey
anitha- gratuluje samozaparcia, ja to chcialabym wejsc chcociaz w 10, a nieraz to i 12 za mała:wściekła/y::wściekła/y:.
Schudłam po ciazy, a tu znowu przytylam i tak wkołko na diecie:no::szok::-D

Dobre wiesci dodzwonilam sie wreszcie do polskeigo ksiedza, bo musimy spisaqc protokuł przedslubny, powiedzial mi jakie dokumenty mam miec, no i teraz moge spac spokojnie ze slub sie odbedzie:-D:-D:-D:-):-)

edit- czytalam wczoraj rozmowe na emito odnosnie calder, wlosy sie jezą.

Mieszkalam tam w 2008, ale moze teraz sie polepszylo, choc po przeczytaniu forum to mi sie wlosy zjerzyły

Ostatnia edycja:
anitha no ja sie nie martwie ze do jakiejs tam wagi to lozko bo jakos lozeczko mlodej (najtansze z ikea mamy) a wlazilam razem z nia i jakos wytrzymalo. oni musza podawac max wage (tak samo z wozkami) nawet jesli produkt wytrzyma wiecej bo takie sa wymogi bhp wuropejskie i musza to stosowac. zreszta przy tym lozeczku jest ta polka ktora sie rozklada wlasnie po to zeby mama czy tato siedzieli z boku i czytali dziecku :D

aqua slim mowisz....juz googlam czy w uk maja :D moze jakis dopalacz do spalania tluszczu by sie przydal ostatnio zabiegana jestem, nie mam czasu zeby zjesc normalnie wiec moglo by sie cos ruszyc z waga wreszcie.

EDIT aqua slim w pl aptece internetowej kosztuje 0.65p za sztuke---durzo ale znalazlam na ebayu :D wlasnie kupuje :-) podaje linka AQUA SLIM 35 sachets - The easy way to lose weight! | eBay UK

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki. Czy ta pogoda w koncu sie zmieni?
Misialula super ze ze slubem sprawa wyjasniona
Jesli chodzi o aqua slim to mozna kupic na ebay, mam tego troche w domu bo kiedys kupilam ale pilam nie regularnie wiec trzeba sie w koncu za to zabrac. A6w robilam i pomoglo ale mi sie znudzilo. Musze teraz na nowo zaczac bo diety nie sa dla mnie a fajnie by bylo wrocic do rozm 8, tyle ciuchow mi lezy w walizkach a ja musze kupowac nowe i w niczym sie sobie nie podobam. Jakos nie mam samozaparcia do czegokolwiek.
Co do lozeczka to jest super, kiedys nad takim myslalam ale w koncu kupilismy z drabinka, niedlugo trzeba bedzie pomyslec o czyms dla Maji tylko ze ona sie jeszcze wierci wiec raczej bede musiala kupic cos glebszego zeby z niego nie wypadla. Teraz chce zmienc Kubie meble w pokoju, dac mu jakies normalne lozko i meble

Witajcie Kochane Mamusie i przyszłe Mamusie;)

dawno mnie tu nie było (kilka miesięcy). ale nie czułam się na siłach. czułam się oszukana przez wszystkie książki, artykuły, że "ciąża to piękny stan". tylko co mi dawało siłę to fakt, że zobaczyłam w maju 7,5 cm Krasnala później usłyszałam bicie serca. nic nie jadlam i nie piłam (wstręt do wszystkiego a jak już coś wmusiłam w siebie to wiadomo gdzie to lądowało;p). nie powiem, żejest lepiej bo 3 litrów płynów nie wypiję może 1litr to maks.

w Pl nie byłam, nie zniosłabym lotu a po drugie mam ciśnienie na granicy ale ja tam wiem, że to z tego iż się denerwuję;p

mam do Was pytanie bo Wy to się pewnie orientujecie. chciałabym poszukać jakiegoś wózka (wielofunkcyjnego-głęboki, spacerówka i fotelik samochodowy) w przystępnej cenie. myślę żeby zamówić z Polski bo tutaj to są ceny z kosmosu tych co mi się podobają;). a Wy jakie wózki macie, polecacie jakiś i gdzie kupowałyście;)

mam nadzieję, że już będę mogła Was częściej odwiedzać;)

Witajcie dziewczynki jeden dzień mnie nie było a tu tyle, że ciężko to nadrobić. Od godz 9 próbuję coś skrobnąć ale Bobki się chyba wściekły bo co 5 min sikają. Tonę po prostu tonę od tych siuśków :-D. I jeszcze do tego dziś Krystian obudził mi się o 4 rano rozpalony jak ogień. Dałam mu syrop na zbicie temperatury wstało 8 zjadł troszkę śniadania temperatura już spadła do 36,9 a w tej chwili nie ma nic. I co to było nie mam pojęcia:baffled:.
Doveinred bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy. Będę trzymać kciuki aby jej stan się poprawił. Trzymaj się kobitko :-)

Anitha ciuszki super. Ja też mam rozmiar 8 ale niestety nie mogę kupować w ciemno. Jestem wobec siebie troszkę krytyczna i jednak muszę się w czymś najpierw zobaczyć, żeby mieć pewność czy to do mnie pasuje, za nim to kupię.

Misialula super, że Ci się wszytko ze ślubem poukładało. Teraz tylko czekamy na wirtualnego szampana na toast za Was:-)

Gwiazdeczka i IzabellL ja choć mam rozm 8 to i tak muszę przymierzać po prostu nie wszytko do mnie pasuje i nie we wszystkim się dobrze czuję choć bardzo mi się podoba.
IzabellL idziemy na Zumbę będziemy chodzić regularnie przynajmniej raz w tyg to pomogę Ci się zmotywować i może zrzucisz parę kilo choć moim zdaniem wyglądasz świetnie i wcale nie jest Ci to potrzebne:-) Co do pogody to mnie ona juz tak dobija, że masakra. Jakoś wyjątkowo źle to znoszę w tym roku.

Przerażona ten, kto wypisuje te brednie o ciąży i jej fanastycznym przebiegu to chyba facet. Nie przejmuj się. Ja co prawda wymiotów nie miałam za to ciągle byłam zmęczona i mogłabym tylko spać.
Ale pociesz się, że ten stan nie trwa wiecznie.:-D
Jeśli chodzi o wózek i foteliki to nie radzę oszczędzać. Ja pierwszy wózek kupiłam tani i szlag mnie trafiał jak miałam iść na spacer. Źle się prowadził nie był skrętny w ogóle beznadziejny a w końcu się połamał. Potem kupiłam 3 kołowy w mothercare i jestem z niego bardzo zadowolona. Zapłaciłam co prawda 250Ł ( ale ja mam podwójny, jedynka kosztuje ok 150Ł) ale uważam, że wart swojej ceny. Nie wiem czy jest sens kupować w PL bo za dobry wózek w PL wydasz przynajmniej 1000 zł plus koszt przesyłki. Foteliki- nosidełka miałam z graco ale odkupiłam od znajomego. Natomiast kolejne foteliki kupiłam w PL właśnie ale to mi się akurat opłacało ponieważ za dwa z przesyłką wyszło mnie ok 900 zł z tym, że moje są od 9 do 25 kg a tu wszędzie były do 18kg. I rozkładają się na 5 pozycji a tu większość była tylko na 3. W sumie jestem z nich zadowolona. Są kolorowe, pokrowce do ściągnięcia można uprać.

reklama
gwiazdeczta tak rozpuszcza sie to w 1.5 l wody i pije sie przez caly dzien. pijac to nie pilam juz zadnej coli.. w pierwszysm tyg sika sie co 10-20 min - mozna oszalec ale to mija... ja pilam wsumie przez 1.5 miesiaca z czego tylko przez pierwsze 2-3 tyg codziennie, pozniej juz co drugi trzeci dzien.

misiula przed ciaza z dominikiem wazylam 52 a po 64 pozniej przytylam do 68 :( nie moglam patrzec na siebie , w sklepie bylo mi wstyd jak mowilam rozm 40 jest za maly prosze o wiekszy... pozniej druga ciaza.. po urodzeniu patryka wazylam 70 kg i to juz bylo dla mnie zbyt wiele.. cwiczenia pomagaly owszem ale nie az tyle, zreszta przy dzieciach ciezko znalesc czas i checi na regularne cwiczenia, dlatego jak bylam w pl z ciekawosci kupilam to slim aqua.. nie robisz nic tylko pijesz.. pijesz.. i pijesz... a na diecie nie umiem byc bo slodyczy nie potrafie sobie odmowic :D

super ze udalo ci sie zalatwisc z ksiedzem wszystko :)

co do tego lozeczka to dobrze wiedziec , ze jednak mozna na nim usiasc czy nawet sie polozyc... ja sie caly czas sugerowalam waga ktora tam podaja :)
my sie zastanawiamy nad pietrowym caly czas ale boje sie ze chlopcy sa jeszcze za mali i ze beda sie spindrac i ktorys zrobi sobie krzywde...

Do góry