reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

No halo Kochane co to się dzieje, nikogo nie ma??:confused:
Ja już dzisiaj po bazarku IsabellL oszalałabyś jakbyś zobaczyła ciuszki dla dziewczynek te sukieneczki w ogóle masakra - super Przyjedź i zobaczysz za ile można ubrać maleństwo.:-)
Ja dzisiaj niestety do pracy zmykam od 1 do 6 nie chce mi się, ale jednak trzeba iść. Zapytałam się mojej szefowej co z moim wolnym tzn. urlopem bo chciałabym go wziąć przed przejściem na macierzyński.
Gasiorek kochana Ty brałaś Maternity Allowance?? Jeżeli tak to kiedy się składa papiery na to?? Jeszcze w ciąży mam to złożyć?? Jeżeli tak to mniej więcej kiedy?? A może ktoś inny wie??:confused:

reklama
Hejka.Normalnie podziwiam ci ze chcialo ci sie wstac tak wczesnie zeby isc na bazar:)
Moze jak bede na urlopie to sie umowimy i tez sie wybiore??
No troche tu u nas cicho.Ja tez zaraz zmykam, oczywiscie 5,5 h zeby nie nie musieli mi dac przerwy!!
Ale pomalu stawiam sie firmie, teraz odmawiam jak pytaja czy zostane dluzej, a od dzis bede im mowic ze jak mi dadza normalna przerwe to zostane, zobaczymy czy poskutkuje.
W sumie zostalu mi dwa tyg ale przegieli pale, a ja nie lubie jak ktos soebie ze mna pogrywa.
Poza tym moja szefowa i jej zastepca maja dwie rozne wersje na temat mojej umowy czyli czeka mnie przegladanie papierow i kontakt z personalnym.hmmm to lubie:)

Ewa niestety nie pomoge w tej sprawie, chyba ze chcesz zebym gdzies pogrzebala?
Chociaz zobacz w tej ulotce co ci dalam/!!!

hej kochane my dzisiaj odpocywamy,wczoraj byli znajomi i sie troche zasiedzielismy wiec bardzo malo dzisiaj spalam i juz sie nie moge doczekac az przyloze glowe do poduszki:tak:
Ewcia tak jest ja pobieralam MA,odeszlam w 31 tyg,pare dni wczesniej wypelnilam i podalam date od kiedy odchodze i od tego dnia bedzie ci przyslugiwac MA ,z Job Center musisz wziac formularz wypenic dolaczyc SMP i wyslac im,oni ci pozniej odesla odp.mi kazali dostarczyc tez akt slubu nie wiem dlaczego ale moze byc polski,mam nadzieje ze pomoglam:-)
Dziewczyny zapraszam na kawke do mnie bo tak jakos nigdy sie nie mozemy spotkac,mi pasuje wtorek sroda lub piatek:-)
Emila to bardzo sie ciesze ze udalo sie sciagnac obraczke:-)
Isabell u mnie to samo juz wszystko prawie za male i zaczynam kompletowac ciuszki:-)
Milego wieczorku:-)

Dziękuje bardzo bardzo za odpowiedź a teraz mam pytanie z innej beczki jak chce wziąć urlop przed przejściem na macierzyński (2 tygodnie) i jakbym urodziła podczas jego trwania to od razu automatycznie przechodzę na macierzyński i reszta urlopu mi przepada czy dokańczam urlop i tak jak napisałam w podaniu (datę) przechodzę na macierzyński??
Jutro jadę rano po papiery na wszystkie benefity i jeszcze na benefity na tax i na dom bo przyszło nam że się nam należą:-)

I ja się witam. My wczoraj też trochę posiedzieliśmy u znajomych i Maja od 5 rano nie bardzo miała spanie więc mało wyspana byłam ale potem w dzień udało mi się trochę pospać więc jest ok.
Ewa jeśli chodzi o tą sprawę z urlopem to nie za bardzo pomogę, wiem że ja musiałam wybrać urlop przed macierzyńskim bo inaczej by mi przepadło, nie wiem jak to dokładnie jest jak się urodzi na urlopie ale chyba automatycznie zaczyna się macierzyński, jednak pewna nie jestem. Super że należą wam się benefity zawsze to jakaś ulga finansowa zwłaszcza jak przychodzi na świat maleństwo to wtedy sporo wydatków jest. Pamiętaj też o sure start maternity grant. Co do bazarku to chętnie bym się wybrała ale tylko w weekend mogę dłużej poleżeć i mieć leniwy poranek a jakby nie patrzeć do Ediego mam godz drogi. A jeśłi chodzi o sukieneczki to u mnie akurat się nie przydają. Pokusiłam się i pokupowałam sporo i oprócz tej na chrezst i jeden na świeta to może oprócz tego jeszcze raz założyłam więc zbędny wydatek. O wiele bardziej przydają się legginsy i bluzeczki akurat u mnie więc z większych ubranek robie zapas właśnie w tym kierunku.
Gasiorek może tym razem ja wybiorę się też na kawkę jak mi się uda wszystko w domu zoorganizować.
Normalnie mąż wrócił do domu i co z tego że codziennie się sprząta jak codziennie bałagan, przez te 3 dni co byłam sama cały czas miałam porządek. Dzisiaj to jego zagoniłam do sprzątania i nawet obiad zrobił.

Ja również muszę wybrać właśnie urlop przed porodem bo mi pezrpadnie, no nic jutro się zapytam.
Ja dziewczynki cały tydzień pracuję na popołudnie więc pisze się na propozycję i dysponuje nawet lokum w postaci mojego mieszkanka więc kiedy Wam pasuje??:confused:
ZAPRASZAM
IsabellL wiem że niedziela to nie najlepszy pomysł na zakupy z rana no ale co poradzisz?

Witam kochane
Ach ja po weekendoewj pracy, tak mi sie spac chcialo ze szok....
Barnimek ma katarek i z noska mu sie leje a jutro do gp jedziemy, biedactwo znowu, albo sie przeziebil albo jak ostatnim razem na zeby.
Isabelll-ja lubie ciuszki dla dziewczynek w Matalanie sa swietne, zawsze tam mozna zobaczyc co jest.
Ewa- z urlopem wszystko zalezy od kiedy do kiedy musisz wybrac ten urlop.
U nas jest od kwietnia do konca marca wiec jak ja szlam na macierzynski bylo to przed kwietniem i wracalam juz w nowym roku wiec jak sie macierzynski konczy mozna wybrac jeszcze miesieczny urlop. No chyba ze masz jeszcze zalegly z tego roku to musisz wybrac, np teraz czy przed pojsciem na macierzynski.

Witam witam
Mnie dzisiaj czeka prasowanie więc mam nadzieję że Maja ładnie pośpi popołudni żebym mogła się spokojnie wyrobić.
Mi też podobają się ciuszki w Matalan no i w Asda też mają ładne a poza tym Next chociaż staram się kupować większość używanych bo wiadomo że to wszystko drogie a dziecko szybko rośnie.

reklama
nie jestem wstanie was nadrobic... ostatnio malo mnie widac bom sie z lekka rozlozyla.... ;( najpierw grypa potem ledwo przyszlam do siebie i... od srody praktycznie nie chodze ;( bylam nawet w szpitalu bo sie balam o malucha... okazalo sie ze mam rwe kulszowa - maluch gdzies uciska na kregoslupie i nie czuje praktycznie prawej nogi wszytsko mi drentwieje siedze i sie nie ruszam bo wyje z bolu ;( dzis juz siedze sama bo tom poszedl do pracy niby troche lepiej sie czuje ale wciaz ciezko mi sie poruszac ciekawa jestem kiedy mi to przejdzie ehhhh :(

Do góry