reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Ale wiadomo każde dziecko jest inne. Moja koleżanka teraz 2 razy próbowała dać swojego synka do przedszkola, ma 10 miesięcy no i nie udało się i zrezygnowała i siedzi z nim w domu. Ja jeszcze nie wiem jak będzie z moją Mają, mam nadzieję że nie będzie problemów.

reklama
Hej
Mysle ze przedszkole to dobry pomysl.Szansa dla dzidzki na zalapanie angielskiego:)Chociaz mam nadzieje ze nie bedziemy musieli dawac jej zbyt szybko.Chce zostac w domku z malenstwem jak najdluzej.
A teraz pytanko.Mam zapakowac sobie do torby stanik dla karmiacych (taki juz posiadam) ale jest rowniez ostrzezenie ze moje piersi beda duzo wieksze wiec czy jest sens??Jak jest z tym nawalem?Moze mnie dopasc juz w szpitalu?Moze poprostu odpuscic sobie stanik?Bo tak sobie mysle ze zamiast koszuli nocnej wezme jakas koszule Romka (taka z kolniezykiem) i bedzie wygodniej.Jak myslicie?

Emilia ja nie brałam stanika bo myślałam że zaraz na drugi dzień wyjde. Czułabym się bardziej komfortowo gdybym miała stanik. A jeśłi chodzi o tzw nawał to jest to w 3 dobie po porodzie

Przedszkole to bardzo dobra sprawa. Ja poslalam Kube jak mial 10 m-cy, bo musialam wracac do pracy. Przedszkola roznia sie od siebie podejciem, ale generalnie zazwyczaj w okolicy jest kilka, wiec jak jedno nie pasuje to zawsze mozna zmienic. Ja ze swojego jestem bardzo zadowolona. Kuba zaczal mi szybko chodzic, nie boi sie ludzi, umie bawic sie z dziecmi nawet na placu zabaw. Teraz zaczyna coraz wiecej mowic, poki co po swojemu. Ma do opanowania dwa jezyki, wiec pewnie troche dluzej u niego to potrwa. Bardzo duzo rozumie, a przynajmniej mi sie tak wydale, moze to normalne :-) haha
Aneczka
zobaczysz ze sobie maluch poradzi w przedszkolu, a jak sie przyzwyczai to do domu wracac nie dziedzie chcial tylko z kolegami sie bawic :-)

Staniek dla karmiacych do szpitala zabralam na wszelki wypadek i sie przydal, bo mnie trzymali dwie noce. Ja kupilam sobie jeszcze w La Senza kaszule nocna dla karmiacych. Swietna sprawa, bardzo sie przydala szczegolnie w domu przy nocnym karmieniu.

My dzis tylko na krotki spacerek poszlismy, bo zimno. Kuba pohustal sie na hustawce i z powrotem do domu przyspacerowalismy. Moze jak K wroci z pracy to przejedziemy sie gdzie do parku czy nad jeziorko.
Trzymajcie sie cieplo mamusie.

My byliśmy na spacerku, jak słoneczko swieciło to całkiem przyjemnie było. Oj coś mnie przeziębienie bierze, mam nadzieję że się nie rozłożę.
Moja Maja dzisiaj ładnie śpi więc mam czas dla siebie i olałam sprzątanie w domu, ile można sprzątać

Popieram Isabell!tez zasluzylas na chwile relaksu!
Nawet nie wiem jaka byla pogoda.taki szal mielismy w pracy ze biegiem wracalam do domku zjesci spac:)Byle do wtorku!wooolne

Jak tam dzisiejsze samopoczucie?? Mnie choroba rozkłada a co za tym idzie Maja też już ma katar, Kuba też coś przeziębiony więc chyba będę mieć szpital w domu. Planów na dzisiaj nie mam, ale niestety czeka mnie prasowanie

Dzien dobry i witam sie wreszcie wsrod Tubylcow :-):-)
Sorki za nieobecnosc, ale za duzo ostatnio bylo na glowie, ale juz sie wszystko ulozylo na nowo, wiec mam chwilke na nadrobienie netowych spraw ;-)
Philon w przedszkolu, na part time i jedynym problemem jest to ze nie chce z niego wracac do domu... takze codziennie uskutecznia szlochy - fochy, bo przeciez tak fajnie jest w psieckolu :)
My po strasznej jelitowce i grypach, nareszcie sie wykurowalismy :) podloga w kuchni zalozona, porzadki w polowie zrobione. Tesciowa przyjezdza w piatek :happy2:

No to tyle w wielkim skrocie :)

Doveinred - wybacz farmowa sasiadko, obiecuje poprawe na fejsbuku :)
Makta - gdzie chodzisz na fitness i na ktora godzine? Moglabym sie dolaczyc???

reklama
Czesc dziewczynki,my dopiero nie dzwno wrocilismy do domk zrobilismy sobie wycieczke za mosty,pochodzilismy po lesie i powiem wam ze tego bardzo mi brakowalo:-)
Emila ja mialam stanik ale mi sie nie przydal,nie mialam mleka a i tak przeszlam na btelke ale mialam koszule rozpinana wiec jak probowalam na poczatku wogole karmic to swobodnie moglam ja rozchylic:-)
Dziewczynki duzo zdrowka dla was i dzieciaczkow:-)
Zycze milego wieczorku:-)

Do góry