reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Szkoda że nie możemy się wszytskei spotkać :-( ale jak bedziecie gdzieś kiedyś przejazdem to zapraszam serdecznie.

Co do miejsca do spania to jest sypialnia po przeciwnej stronie salonu więc miejsce jest na drzemkę dla maluszka:-)

reklama
Makta - tak od poczatku piekne Perth :-) , ale od 2 miesiecy w Bridge of Earn, wlasciwie nie ma wiekszej roznicy, 2 minuty i jestem przy tesco na Edinburgh Rd, takze szybciej mam do centrum niz wczesniej ;-)

doveinred - z tym mlekiem to chyba przeszlam wszystkie szkoly. Rozinka miala mnostwo alergii pokarmowych i od urodzenia pila tylko lecznicze mleka plus srodki antyalergiczne, nawet takie mleka jak pepti i nie daj boze sojowe strasznie ja uczulaly. Mala miala poltora roku jak sie tu przenioslam i byl problem z sprowadzaniem bebilonu z Polski, a oczywiscie tutejsi lekarze uznali ze nie trzeba podawac specjalitsycznego mleka :zawstydzona/y::-( czyli typowe zachowanie ;-)
Kiedys spoznila sie przesylka i nie mielismy wyboru i kupilismy "fioletowego" farley's - pierwsza przespana nocka, normalna kupka, dziecko 5x spokojniejsze i nareszcie nasycone,alergia skorna nareszcie zniknela :szok: po kolejnym roku, przeszlismy na zwykle mleko krowie - zadnej alergii, wszystko zniknelo :-)
Co najlepsze jak pojechalismy do Polski i podalismy tamtejsze mleko, alergia powrocila....

Ewa - dzieki wielkie, jak tylko kiedys rzuci nas do stolicy to nie omieszkam sie wprosic na kawe :-)

Apropos Ediego, mam straszny lek wysokosci i przysiegam nie ma dla mnie traumatyczniejszego przezycia jak przejazd przez most w Edim, jestem spocona i caly czas mam wizje zblokowanych kol :no: okropne uczucie. Jeszcze widzialam program, ze ten most nalezy do najbardziej niebezpiecznych na swiecie i ze linki pekaja..... aaaaa tak poza tym Edi jest orajt;-)

witam:-)
Dziewczyny mi pasuje tez 11.30 :-)bo pozniej mamy szczepienie trzecie:-)
pogoda dzisiaj paskudna i wlasnie kawe pije bo zyc sie nie da:-D
Fajnie ze mieszkamy wszystkie kolo siebie:-)
Co do zabezpieczenia to ja nigdy nic nie bralam i nie mam zamiaru chyba dopiero ja juz bede miala druga dzidzie:-)
Almani to nie zaciekawie z ty ogrzewaniem,wiem co to znaczy wiec wspolczuje:-(
tez slyszalam ze most w edim jest w zlym stanie i maja go rozbierac i postawic calkiem nowy ale ile w tym prawdy to nie wiem

Ostatnia edycja:
Wlasnie z tym mostem to jest tak, ze sa plany na budowe nowego, ale jest kwestia pieniedzy, bo zanim wybuduja drugi beda musieli ciagle wkladac pieniadze na renowacje starego, a to sie mija z budzetem i nadal nie wiedza co robic...
Poza tym prawdopodbnie ten most szybciej sie rozleci niz oddadza do ruchu nowy most, ktorego jeszcze nie ma :( wiadomo za to napewno, ze nowy nie bedzie wisial na linach ;-)

Kravat no u mnie tuż tuż ale nic nie czuję żeby to mialo być takie tuż. Zobaczymy
Almani współczuję z ogrzewaniem, też to ostatnio przechodziłam tylka ja jeszcze na dodatek nie miąłam ciepłej wody, brrr
doveinred
co do mleka to ja małemu zawsze robiłam bebiko, takiego zwykłego w proszku nie podawałam a potem już normalne mleko. Wcześniej jadł mi już różne serki i jogurty i nic mu nie było więc podawałam ale on akurat za mlekiem tym normalnym to nieprzepadał i do tej pory nie przepada.
Pogoda dzisiaj okropna, ja już zaliczylam zakupy, karmienie szczeniaków, teraz jeszcze obiad i małe ogarnięcie mieszkania.
Babcia przyjechała więc teraz czekamy na maleństwo

Kravat, Makta bylam kiedys w Perth-chetnie bym tam jeszcze zajrzala-jak wy bedziecie organizowac kawke to sie wpraszam:)
Almani zimno jest straszne-ldlatego zmienilismy mieszkanie.W salonie musielismy siedziec pod kocem a i tak mielismy lodowate nosy|:)
Isabell nic sie nie martw twoja kolej przyjdzie:p
Gasiorek
daj znac gdzie mam was odebrac. My Umowmy sie o 11.30 zeby Ewa nie musiala leciec:)
Doveinred bedziemy czekac:)

Emila jak chcesz to mozesz przyjsc po mnie albo mozemy umowic sie na easter rd przy mojej ulicy mi jest bez roznicy
Isabell to teraz pewnie jestes juz spokojniejsza ze jest mama i nic tylko juz czekac,pewnie niedlugo bedzie juz tulic swoje malenstwo:-)
dziewczyny nie wiem co robic moj maly nie za bardzo chce jesc te warzywka zs sloiczka,zje troche owocow a tak to tylko mleko,kaszke tez probowalam mu dac,moze sprobowac ta smakowa bo juz nie wiem co mu dawac niedlugo bedzie mial 6 miesiecy:-(

gasiorek- czasmi smak potrawy nie pasuje a czasmi dziecko na poczatku pluje wszystkim. Ja daje mojemu , na poczatku 3 pierwsze lyzki pluje a potem otwiera buzke. Sproboj kaszki z bobovity np. bananowa moj ja bardzo lubil. Z owocow lesnych tez jest fajna, moze zalapie.

isabelll no teraz to juz chyba niedlugo, bo juz sie meczysz biedulko. Mam nadzieje ze juterko.

Ewa- jak maly bedzie ok to tak o 11:45 postaram sie byc pod czerwonymi drzwiami. (ha sprawdzalam na google) wiem ze to 300 ale nr mieszkania, no tak by wiedziec gdzie dzwonic.

reklama
Oj ja też mam nadzieję.
Ja też polacam kaszki smakowe a ze słoiczkami to pomalutku, mój miał okres że słoiczki uwielbiał a potem już tylko to co sama przygotowałam, natomaist teraz warzywa to tylko w zupie i to najlepiej zmiksowane, a na drugie to same kotlety lub ryba, z ziemniakami ani ryżem nie zje a o surówka to lepiej zapomnieć. A tak się cieszyłam że jadł mi wszystko

Do góry