reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam was po tygodniowej nieobecnosci :)
Nie mialam dostepu do komputera,ale teraz juz mam nadzieje,ze bedzie dobrze.
Mam do was pytanie czy to prawda,zesa jakies szczepienia dodatkowe w Anglii za ktore bede musiala slono zaplacic?
Bo nasza pediatra jak jej powiedzialam,ze wyjezdzamy na stale to zaproponowala jakas szczepionke zaa ktora w Polsce zaplace 130zl a tam duzo duzo wiecej,ale ile nie powiedziala.
No i sie zastanawiam co robic?
Mi tez zaproponowala jakas szczepionke,ze dobrze byloby sie zaszczepic tez nie wiem na co ,bo te nazwy sa nie dozapamietania,ale koszt mojej szczepinki to ok 50zl.
Czy ona poprostu straszy mnie,zeby jeszcze przychodnia zarobila kase na mnie.
Nie wiem co o tym myslec????Moja corcka w marcu skonczyla 7lat jak to jest ze szczepieniami w Anglii,moze ktoras ma dziecko w tym wieku i mi odpowie ???

Pozdrawiam i zycze milego dnia :)

Do wylotu pozostalo tylko 16 dni :):-):-):-)

z tego co sie orientuje to za zadna szczepionke sie nie placi w Anglii. Pani Dr chyba chce jeszcze troszeczke zarobic :wściekła/y:

reklama
Tez tak mi sie cosik wydaje,ze chca zarobic na nas.Ja nie bede na nic szczepic wezme karte szczepien i niech przychodnia w Anglii sami decyduja na co i kiedy szczepic.

Gosiaczek ogladalam ten wozek. Odezwij sie na moje gg bo ja jeszcze nie podlaczylam swojego kompa a nie eksportowalam listy kontaktow gg wiec nie mam Twojego numeru. Jesli sie zdecydujesz do 2 czerwca to jest promocja - 7% znizki.

Przepraszam ze nie odpisuje kazdej z osban ale nie bardzo mam czas bo wlasnie jestem w trakcie wycieczek rodzinnych. Kazdy chce zobaczyc nuinie.
Jak znajde chwilke to nadrobie BB.
Pozdrawiam.

czesc dziewczyny
mam pytanie czy wy mialyscie jakies znieczulenie??Jesli tak to jakie?? ja chcialam do tej pory urodzic w wodzie ale jak czytalam o porodach to zastanawiam sie czy od razu nie zdecydowac sie na epidural.A moze ktoras z was rodzila w wodzie ??nie wiem co wybrac

Tez mialam o to dzis pytac ...!!:confused::tak:
Ja bardzo chcialam rodzic w wodzie i chce nadal jesli to tylko bedzie mozliwe(a narazie jest mozliwe), ja napewno nie skorzystam ze znieczulenia w kregoslup, bo bardzo sie boje chyba ze juz naprawde nie bede dala rady wytrzymac bolu!!
a co do innych znieczulen to sama nie wiem ...!!?? zobaczymy jakiej sily beda moje bole?!:szok::szok: ahh juz sie strasznie boje!!

Ja miałam gaz i epidural.
Chciałam rodzic w wodzie, a w tym przypadku tylko gaz wchodzi w grę.
Później jak się okazało,że na poród w wodzie nie mam szans, od razu poprosiłam epidural.
'A później dostałam znowu znieczulenie tuz przed tym jka powieźli mnie na cesarke, ale to całkiem normalne i nie miałam na to wpływu;-):-p

Witam Mamusie!

Jestesmy juz w UK:-)wczoraj przylecielismy.Pozegnanie z mama masakrycze teskni mi sie bardzo plakalam jak bobr!:-(nawet w samolocie nie moglam sie powstrzymac od lez.Obiecala ze przylcei do nas wiec ciesze sie juz :-)
W samolocie nawet Brianek byl grzeczny bo przespal:tak:na przejsciu granicznym w Londynie mialam problemy:szok:poniewaz maly nosi nazwisko tatusia i nie wierzyli mi ze to moje dziecko:eek:dobrze ze przypomnialam sobie ze mam karte zdrowia malego w bagazu i moze tak udowodnie.Trzymali mnie chodzili tu i tam a maly byl bardzo zmeczony i marudzil wsciekla bylam no!:wściekła/y:ale mnie po pewnym czasaie puscili:happy:
Pozniej poszlam na nationalexpress tachajac torbe i ciagnac wozek z Briankiem.Mialam wykupiony juz bilet powrotny w maszynie jak wyjezdzalam i wyobrazcie sobie autobus przyjechal wiec ja daje bilet a pan karze mi isc to punktu obslugi nationalexpress po bilet:dry:wiec ja bryz bez kolejki (bo z dzieckiem) a pani karze mi isc na koniec kolejki:szok: i mowi ze tym nie pojade musze czekac dwie godziny.No tak sie wkurzylam ze myslalam ze ja udusze tam!:wściekła/y:wiec czekalam dobrze ze kupilam sobie zapas mleka;-)
W nationalexpress siedzialam ze starsza angielka i nawet mila starsza pani pomogla mi przy Brianie:-)(zmieniac pieluszki zabawiac go itp)
Bylam batrdzo wykonczoa po podrozy z reszta maly tez.Dzis obudzil mnie juz o 7:00:baffled:i teraz zow spi:eek::-)
Zaraz zabiram sie za mega pranie i sprzatanie:happy2:
I nie moge sie doczekac juz przeczytania co u was kochane!:happy:dlatego jak znajde wiecej czasu odrazu posiecamy na czytanie MAM Z UK:-):tak:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

hej!!
Ja gdybym mogla wzielabym na 100procent epidural i bylabym juz po pierwszym skurczu w szpitalu a nie czekala do odejscia wod bo to za duzy stres pozniej czlowiek martwi sie zeby zdazyl dojechac do szpitala i nie moze panowac nad soba:-(, moja rada nie sluchajcie za bardzo poloznych ze szpitala kiedy macie przyjechac same bedziecie wiedziec najlepiej czy juz czy raczej nie dacie rady w tym kraju trzeba walczyc o swoje wiem to z doswiadczenia;-)

Moja walka zakonczyla sie pomyslnie, Martunia bedzie miala rehabilitacje w Westmister Hospital wystarczyla im dokumentacja z pl , mamy wizyte na 25 czerwca i jesli cos beda jeszcze potrzebowac to zrobia jej na miejscu bo tam sa wszyscy specjalisci, tak sie ciesze opisze wszystko pozniej i zobaczymy jak oni tu wszystko organizuja i jak to wyglada:tak:, ale i tak sie ciesze bo bedzie cala rodzinka razem, dzisiejsza pani dr powiedziala ze ja podczas porodu moglam miec niskie tentno i w taki sposob dziecko moglo byc niedotlenione w kazdym razie bardzo sie przejela i nie mogla uwierzyc ze nikt mi wczesniej nie pomogl byla wrecz zszokowana i zawiedziona lekarzami w jej GP, ale powiedziala ze tym tez sie zajmie wiec nie zostalismy zepchnieci na pobocze i wszystko bedzie dobrze

Dziewczyny przeczytalam wszystko, ale bylo tak duzo postow ze juz mi sie miesza, Izus -Boze jakie to straszne ze malec wypadl z lozeczka szok mam nadzieje ze z nim wszystko ok

buziaczki dla was pozdrowionka z Polski:-)

maggusia ciesze się że dotarliście bezpiecznie (chociaż z przygodami)
Maja w końcu sie porządnie ktoś zajmie Martusią:tak:mam nadzieję,że będzie dobrze.
U mnie BB działa tylko przez Operę, Explorer pokazuje cały czas jakiś błąd:baffled:
Dzisiaj będziemy miec dzień bieggania i załątwiania, a jutro ogladamy mieszkania ( ja jako wsparcie dla naszego przyjaciela, który szuka domu dla swojej rodziny)>
Chwilami rece opadają, bo jak wiecie nie jest ółatwo znaleźc co odpowiedniego.
Mam nadzieję,że dziś lub jutro się uda i wszyscy będa spokojniejsi.
A i czekam na odzew z NARICU ( powinni się odezwc w przeciągu 2 tyg.)
Może wtedy się cos ruszyw zawodowych sprawach.Chwilami baaardzo chcę do pracy.

Dzisiaj jest Dzień Dziecka ( ten polski rzecz jasna).
Dla wszystkich dzieci życzę dużo słonka, radosci i spełnienia marzeń, oby każdy dzień był wspaniałą przygodą i by nasze dzieci otoczone były życzliwymi ludźmi:happy:

Pozdrawiam Was kobietki.
Miłego dnia.

reklama
JA MAM PYTANIE I CZEKAM NA W MIARE SZYBKA ODPOWIEDZ
LASKI KTORE OSOBISIECI ODBIERALY PASZPORT Z KONSULA ,CZY TRZEBA BYLO STAC W KOLEJSCE???CZY OD RAZY PODEJSC DO DRZWI,KURCZE NIWEM A DZI JADE???:baffled::baffled::baffled:

Do góry