reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

wieczorynka a wy kiedy przyjezdzacie????

a gdzie powdziewja sie laski,satre forumowiczki?????????
kallusia,lwica,magdak,ivonek,beta,leednsana,ara,izusia.....

Wylatujemy 16 czerwca :) ale juz sie strasznie denerwuje,sama nie wiem dlaczego.
Jakos to wszystko mnie przeraza.Moj maz jest taki na luzie,pewien a ja pelna obaw i niepewnosci.
Czy wy tez tak sie denerwowalyscie i robilyscie problem z niczego?
Bo ja juz po nocach spac nie moge a co dopiero bedzie tak tydzien albo noc przed wylotem:baffled::baffled::baffled::no::no::no: boze,co to bedzie???

reklama
wiesz maz jeste zrelakswoany bo wie,ze zapewni wam byc juz jesten na miejscu troche poznal okolice,ty tez szybko sie oswoisz,a dzieci tym bardziej,razem bedzie wam raznie,zwiedzicie troche i zaobaczusz ulozy sie

wczoraj przyleciala do mojego meza brata zona z dzieckiem,tez sie mega bala i pewnie wciaz jest dziwnie bo to pierwszy dzien i juz same w domu musialy zostac,no bo ja chora,ale z czasem jeste coraz lepiej,zobaczysz:tak: glowa do gory,przed nieznanym jestem zawsze strach tak jak przezd pierwszym porodem:-D

Wylatujemy 16 czerwca :) ale juz sie strasznie denerwuje,sama nie wiem dlaczego.
Jakos to wszystko mnie przeraza.Moj maz jest taki na luzie,pewien a ja pelna obaw i niepewnosci.
Czy wy tez tak sie denerwowalyscie i robilyscie problem z niczego?
Bo ja juz po nocach spac nie moge a co dopiero bedzie tak tydzien albo noc przed wylotem:baffled::baffled::baffled::no::no::no: boze,co to bedzie???

Miesiac temu przyeciala zona kolegi z coreczka.
Juz jakos sie oswoila ,nawet autem juz sama smiga, choc rozmawiajac z rodzina przez telefon zawsze lezka jej poleci.
Nie ma sie czym martwic. Napewno bedzie dobrze.

maxin w tamta strone jechalismy na dzien wyjechalismy o 3 nad ranem i procz tego ze w niemczech spotkalo nas kilka krotkich korkow byloby ok, a w druga strone jechalismy na noc i zatrzymywalismy sie w zasadzie 2 razy raz na kolacje pod koniec niemiec i raz w srodku nocy juz w holandii. Najwazniejsze pamietac ze dziecko wyciagniete z krzeselka ma mokre plecki, i trzeba miec duzo zabawek zeby jak sie znudzi mialo cos nowego, no i jak sie zatrzymywac to wtedy jest czas na przytulanie bo dziecko troszke jednak teskni za rodzicem pomimo ze obok. W drodze powrotnej spala duzo wiecej niz w tamta strone.
Ale na pewno nastepnym razem tez tak pojedziemy, bo i wiecej mozna zabrac z Pl, poza tym nie trzeba sie spieszyc jedziesz jak chcesz, a kolejna sprawa to koszt w rezultacie wychodzi taniej bo przeciez przeloty podrozaly.
A tak w ogole to ja dostalam @ w drodze powrotnej pierwszy raz:-( bylo dobrze przez ponad rok.

wieczorynka my sie jeszcze nie znamy, ale z calego serca chce zyczyc wam powodzenia w nowym zyciu tu w uk. Bedzie dobrze zobaczysz, bo jedziesz tu z cala swoja rodzinka czyli maz i dziecko pamoietaj oni teraz sa najwazniejsi,

Na pocenie sie dzieckaw foteliku polecam wlasnej roboty bawelniane pokrowce z recznikow lub dziecieca podusie z wycieciami na pasy (koniecznie cos nie sztucznego pod plecki)

Zeby zapisac sie do lekarza musisz miec potwierdzenie adresu i list od pracodawcy potwierdzajacy zatrudnienie albo NIN. Tydzien temu bylam zapisac kumpele wiec jestem na bierzaco bo cos tam sie znow pozmienialo. Kiedys nie trzeba bylo nawet potwierdzenia adresu.

zalezy jak sie trafi - jak zmienialam niedawno adres i musialam zmienic GP, to najpierw kazali mi przyniesc potwierdzenie adresu i paszport, a jak juz przynioslam to byla inna pani w rejestracji i nic ode mnie nie chciala:-)

aha, a szczepienie przeciwko gruzlicy my mielismy tydzien temu:tak:

a u nas czas leci bardzo szybko, Olivka rosnie jak na drozdzach - w tym tyg 420g przybylo:-)w tym tygodniu przyjezdzaja tesciowie z wizyta, az sie boje, bo to ich pierwsza wnuczka i pewnie tesciowa szalec bedzie;-):-D

pozdrawiam wszystkich i lece cos zjesc zanim mala sie obudzi:-)

Dziewczyny dzieki za slowa otuchy :)
Jestescie kochane ,wiem wiem juz to mowilam,ze to prawda :)

Milo mi rowniez poznac wszystkie te dziewczyny,z ktorymi sie jeszcze nie poznalam.
Dobrze,ze was znalazlam.Przynajmiej jak bede miala wolne chwile w UK to bede miala kolezanki wirtualne :):-)

reklama
zalezy jak sie trafi - jak zmienialam niedawno adres i musialam zmienic GP, to najpierw kazali mi przyniesc potwierdzenie adresu i paszport, a jak juz przynioslam to byla inna pani w rejestracji i nic ode mnie nie chciala:-)

Bo jak zmieniasz to chca tylko NHS numer

Do góry