reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

wieczorynka my tez jestesmy tu bardzo dlugo,na pocztku przyjechal maz,wtedy chlopak,plany byla na 3 lata,a siedzimy juz 8 hahaha,i nie narzekamy na peweno ejstem na lepiej niz w karju,oboje przerwalismy studia,wiec cezko by na bylo,a tu szana sie znalalam do pl mozna latac czesto,wiec nie jest zle,ja szybko ise zadomowilam i jest mi tu dobrze,ale mysle o powrocie kiedysssss!!!!!!!!!

nafnia no i zgadzam sie z tobba,dokladnie tak mam:tak:

buziaczek ja pokuj wysrroilam na cacy dwa tyg przed terminem,ciuszki tez pralam i prasowalam na tydzien przed aby miec co robic.a uzywam Fairy i plyny tez ,dal mnie bomba:-)

Fittney zazdroszcze spacerku,szkoda mi corki,bidula musi siedziec w domu,ale jutro na pomoc przyjzedza babcia wiec ja zabierze na przejszcze.

maja_1980 ja czasmi widze jak inni chowaj dzieci to sie zastanawiam czy je powinni miec,poprostu zupelna olewka,a niektorzy nie przywiazuja do pewnych rzeczy uwagi.Skoro chce miec takie dziecko to jej brocha,najwazniejsza od najmlodszego jest rutyna,jak tego nie ma dziecko jeste rozstrojone,my tak mamy od 4 mieciac i jest spoczko,problemow z mala nie mam.

reklama
Mam nadzieje,ze tez szybko sie zaklimatyzujemy.Najbardziej boje sie o corcie,ona pozjdzie do szkoly do klasy 3
w Polsce by szla do 1 i to mnie przeraza,ona nie zna jezyka tak jak i ja.
Dlatego jade szybciej,zeby przez te 2 miesiace wakacji mogla sie troche zaklimatyzowac w nowym srodowisku
jak i nauczyc sie choc troche jezyka.
Planuje a wlasciwie pojdziemy do tak zwanych sobotniej szkolki czy cos takiego.
Musze sie szybko nauczyc jezyka.Pocieszam sie tym,ze wsrod anglikow szybciej sie naucze jezyka niz jakbym w Polsce chodzila kilka lat na kursy.

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi,mam nadzieje,ze bedzie dobrze.
Najwazniejsze zebysmy byli cala rodzinka razem.Tylko szkoda,ze nie bede nikogo znac,zeby sobie z jakas kolezanka
pogawedzic,wypic kawusie :) no wiecie.
Maz caly dzien bedzie w pracy ,pocieszajace,ze weekendy wolne.Choc nie zawsze,nieraz to i w sobote idzie,ale na krotko.

:-):-):-):-):-):-)

Sluchjacie
SUKCES
zaszczepia Marike przeciw zoltaczce tu w UK. Dzis rozmawialam z lekarzem z Community Pediatrician i powiedzial ze nie widzi przeciwwskazan. Mam jednak zamiar pierwsza i oze druga dawka podac jej w Pl bo bedziemy tam ok 2 m-cy. Bo je sie zeby nie zachorowala.
Jestem z siebie dumna ze tak sie uparalam z tym szczepieniem.
No i wygralam.

Buziaczek ja lozeczko rozlozylam miesiac prze porodem. A sprzatalam caly czas. To podobno objaw zblizajacego sie rozwiazania. Ubranka na poczatku pralam w Perle przywiezionej z Pl pozniej w proszku dla maluszkow (nie pamietam nazwy) ale jak raz upralam razem z naszymi i zobaczylam ze Marice nic nie jest zaczelam kontynuowac. Chociaz wiem ze sporo dzieciaczkow am uczulenie na normalne proszki. Musisz sama sprobowac. Ja nowych ciuszkow nie pralam tylko prasowalam. Ogolnie nie jestem zwolenniczka trymania dziecka w sterylnych warunkach bo pozniej sie byle co czepia.

Sluchjacie
SUKCES
zaszczepia Marike przeciw zoltaczce tu w UK. Dzis rozmawialam z lekarzem z Community Pediatrician i powiedzial ze nie widzi przeciwwskazan. Mam jednak zamiar pierwsza i oze druga dawka podac jej w Pl bo bedziemy tam ok 2 m-cy. Bo je sie zeby nie zachorowala.
Jestem z siebie dumna ze tak sie uparalam z tym szczepieniem.
No i wygralam.

Buziaczek ja lozeczko rozlozylam miesiac prze porodem. A sprzatalam caly czas. To podobno objaw zblizajacego sie rozwiazania. Ubranka na poczatku pralam w Perle przywiezionej z Pl pozniej w proszku dla maluszkow (nie pamietam nazwy) ale jak raz upralam razem z naszymi i zobaczylam ze Marice nic nie jest zaczelam kontynuowac. Chociaz wiem ze sporo dzieciaczkow am uczulenie na normalne proszki. Musisz sama sprobowac. Ja nowych ciuszkow nie pralam tylko prasowalam. Ogolnie nie jestem zwolenniczka trymania dziecka w sterylnych warunkach bo pozniej sie byle co czepia.

A dlaczego walczylas o ta szczepionke na zoltaczke?
Moj synek w pierwszej dopbie po urodzeniu i pozniej mial szczepienia Pentaxim to sa skojarzone i nic mu nie bylo,ale jak byla w 6 miesiacu zycia sama zoltaczka to dostal wysypki i jest uczulony.
Mam pyatnie jak wyglada szczepienie w UK ?
Jak my pojedziemy to maly bedziemial 11miesiecy.
Ten Pentaxim o ktorym pisalam to w Polsce sa platne 3razy po 105 zl
a w UK sa te same i za darmo i na pneumokoki tez sa za darmo tak slyszalam.
Czy to prawda?
:-)

reklama
maja_1980-ja wlasnie zastanawiam sie nad ta szczepionka na zoltaczke,skoro tobie powiedzieli ze zaszczepia to moze i mi sie uda? ciekawe co na to moja healt visitor:eek:
Jesli chodzi o gruzlice to w uk szczepia jezeli pochodzisz z kraju wysokiego ryzyka choroby,nas nasza hv namawiala i zaszczepilismy,mowila ze skoro my bylismy szczepieni i latamy do polski to lepiej zeby dziecko tez bylo zaszczepione.

Do góry