reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

wieczorynko jeśli chodzi o child trust fund to na czeku jest data do kirdy trzeba z niego skorzystac, jesli nie skorzystacie, państwo założy Waszemu dziecko konto ( z tym ,że wybierze wg własnego uznania).
Jeśli chodzi o mieszkanie z councilou wiele zależy od tego gdzie będziecie mieszkac, a mianowicie w której częsci Anglii.
My mieszkamy w Kencie, konkretnie w Maidstone i dostanie mieszkania jest prawie niewykonalne ( jak dla nas).
Czekamy już ponad rok i ostatnio poinformowano nas że mamy za mało punktów,pewnie dlatego,że wynajmujemy samodzielne mieszkanie. Poza tym aktualnie maja tutaj ponad 3000 aplikantów, a dostają jakieś 2 mieszkania tygodniowo.

Pozdrawiam serdecznie

reklama
Mozesz mi napisac co oznacza,ze wynajmujecie samodzielnie mieszkanie?
Czy chodzi o to,ze wynajmujecie caly dom sami?Bo mamy mozliwosc wynajmu domu ze znajmymi.
I moze lepsze byloby dla nas wyjscie bo mieszkalibysmy na ,,kupie,,.
Wiem,ze niektorzy znajmomi mojego meza wynajmuja np tylko pietro albo tylko parter pewnie to
tez jest wtedy wiekszy plus i wiecej przyznanych punktow.
My bedziemy mieszkac w Gloucester tj ok 400km od Londynu na mapie to miasto lezy
na tej samej plaszczyznie co Londyn tylko bardziej na zachod.

wieczorynka punkty przyznawane są ze względu na różne kryteria. jednym z nich jest to ile osób mieszka w danym lokalu i ile osób korzysta z części wspólnych takich jak salon, kuchnia, łazienka.
Im więcej tym więcej punktów dostaniecie.
Wg informavji które posiadam by móc starc się o mieszkanie z councila conajmniej jedno z was musi byc tutaj rok.
nie wiem czy tak jest wszedzie czy tylko w Kencie.

pozdrawiam

Tez mi sie cos obilo o uszy,ze rok musi byc.Ale to nic najpierw pokolei zlozymy w czerwcu/lipiec
aplikacje o taxy a w pazdzierniku o mieszkanie.Zreszta nie bede zachlanna :)
I tak jak przyjade juz do Anglii to na siebie chce przepisac child benefit,bo
to sie liczy podobno do emerytury.
Cieszy mnie to ,ze rozumiecie mnie i nie ,,pojechalyscie,, po mnie.
Zostaly dobre 4 tyg do wyjazdu a boje sie strasznie.Maz jest spokojny,tylko ja jestem panikara.

Wieczorynka-Co do child benefit to masz racje ze pozniej doliczaja do emerytury.Jezeli chodzi o mieszkanie to w moim przypadku bylo ze jedna osoba musiala miec przepracowany rok i byc zarejestrowanym w Home Office.Skladalam dwa wnioski(zmiana adresu) i w obu przypadkach prosili o te same dane:tak:.niestety nadal czekam na mieszkanie,a kolejka dluga:-(.W kazdym razie zycze powodzenia i nie martw sie na zapas:-).Pomysl ze bedziecie wszyscy razem:tak:.

Wieczorynko pisezsz ze chcesz przepisac na siebie child benefit. Pytalam juz czy masz National Insurance NUmber. Bo bez tego nie da rady a jesli nie pracujesz to dosc ciezko jest to zalatwic.
A jesli nie masz to napweno od tego powinnas zaczac.

Wieczorynko pisezsz ze chcesz przepisac na siebie child benefit. Pytalam juz czy masz National Insurance NUmber. Bo bez tego nie da rady a jesli nie pracujesz to dosc ciezko jest to zalatwic.
A jesli nie masz to napweno od tego powinnas zaczac.

Nie mamNIN-u,ale maz sie dowiadywal i mam zlozyc nowa aplikacje swoje dane,kiedy przyjechalam do UK i wpisac nr referencyjny child benefit,ktory juz mamy i oni samiumowia mnie na NIN.

hej!!!
Wieczorynka- widze ze dziewczyny pieknie o wszystkim ci napisaly wiec ja tylko dodam witaj serdecznie na forum, bardzo sie ciesze ze dolaczylas do nas i napisz cos wiecej o swoich dzieciaczkach no i moze jakies foteczki jak sie da:-)

pozdrawiam:-)

reklama
Spoznione zyczenia urodzinowe dla Krysi (Murzalki)
Samych uśmiechów, przyjaciół stu,
tysiąca przygód, bajecznych snów,
worka prezentów, uciech bez liku,
słonecznych dni, lodów na patyku
i mnóstwa, mnóstwa słodyczy
Pati z mama życzy.
birthd5.gif

Do góry