reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
hej!!

kupon dostalam od poloznej a w szpitalu taka pani mi przyniosla te paczki ale slyszalam ze tez poczata przysylaja, to dobra rzecz byc w klubie b lub w klubie pampersa lub w tesco bo ciagle przysylaja kupony to na pieluszki to na husteczki mokre:tak:

z Martusia zostane na 100 procent do 24czerwca a pozniej zalezy jak bedzie postepowac Marta jak dobrze to bede mogla wrocic do UK a jak nie to wole zostac w PL, mamy 3 razy w tyg zajecia z rehabilitantka a same cwiczymy w kazdej wolnej chwili, Maxin pytalas mnie jakie to cwiczenia dosyc proste wyglada to troche jak zabawa z Mala te skaplikowane robi rehabilitantka a ja tylko ukladam ja na brzuszku, na boczki przechodzimy z pleckow na brzuszek i z brzuszka na plecki bawi sie nozkami i ciagla kontrola symetrii odpowiednie noszenie i karmienie malej i ciagla stymulacja :-pdo dzialania ma troche duzo zlych nawykow a rehabilitantka rozne wygibasy z nia robi chodzi o naciagniecie rozluznienie pewnych parti miesni

przepraszam ze sie tak rozpisalam ale moze komus sie przyda jak ktos sobie czyta ;-)

witam nowa forumowiczke :-)

fajnie ze forum tak preznie dziala az chce sie do was zagladac:-)

pozdrawiam dobrej nocki:-)

Hmm co tu o sobie napisac... Mieszkamy w Dudley 10 mil od Birmingham. W Anglii jestesmy juz prawie 2 lata oboje pochodziimy ze Slaska. Teraz oczekujemy przyjscia na swiat naszego kochanego synka Williama, juz nie mozem sie doczekac a tu jeszcze 3 misiace. termin mam na 8 sierpnia ale midwife kazala sie przygotowac na lipca. Mam 27 lat i kochajacego męża od prawie 2 lat:-D a tak wogóle mam naimie Madlin:-D cóż więcej mogę napisać jeśli coś jeszcze będziecie chciały wiedzieć to pytajcie :) Ciesze się że mogę należeć do Waszego grona:) Pozdrawiam
A to mój brzuszek i oczywiscie ja:)
2306923_photo-0052.jpg

SLODKA NATALKO ZYCZYMY CI DUZO ZDROWKA I USMIECHU NA SLICZNEJ BUZCE

ciocia dorcia z patryczkiem i lucy
(troszka spoznione ale szczere)

Kochana Natalciu skladamy Ci spoznione ale bardzo szczere zyczonka
Z OKAZJI UKONCZENIA ROCZKU
USMIECHU NIE SCHODZACEGO Z TWEJ SLICZNEJ BUZKI,
SAMYCH SLONECZNYCH I POGODNYCH DNI,
GRONA WSPANIALYCH PRZYJACIOL,
SZALONYCH ZABAW, CODZIENNIE NOWYCH OSIAGNIEC
ZYCZA PATI Z MAMA

2poohlovega0.gif

Hej!
Pare dni nas tu nie bylo a tu tyle postow :szok: i nowych forumowiczek, ktore witam bardzo serdecznie :-)
Przeczytalam ostatnie posty ale mam wielki metlik w glowie ;-)
U nas Pati troszke spokojniejszy, dzis odkrylam, ze dwa nowe zabki juz sie przebily. No ale widac, ze w drodze sa nastepne, ufff ale sie te nasze skarby nacierpia z tym zabkowaniem :-( W domu mamy mlyn, malowanie kuchni. Ale sie wczoraj osmialam, wracam z nursery, a Pati przybiega do mnie i juz w drzwiach cos mi tlumaczy, ciagnie za reke, pokazuje na kuchnie, na sciany. Hehehe maly spryciarz opowiadal mamie jak to pan malarz kuchnie malowal, a robil to z takim przejeciem, ze boki zrywalismy patrzac na niego :laugh2:
Przepraszam, ze nie odpisuje kazdej z osobna, ale nie chce nikogo pominac, a tyle jest nowych osob, ze na razie nie sposob mi tego ogarnac ;-)
Buziaczki dla wszystkich dzieciaczkow i ich mamus :-)

Witaj Madeline:happy:

U nas pada strasznie, pogoda pochmurna, do bani...
Jestem zaspana, B. zaczął nową prace i wraca do domu koło 20 :baffled:
Rochu juz wtedy śpi :baffled:Ma tylko wolną niedziele i częśc soboty:baffled:
Dobre jest tylko to,że praca mu w miarę odpowiada i pracuje z fajnymi ludźmi:tak:

A my z Rochem sami w domu...wieczorkiem z pracy wraca nasz kolega, który z nami mieszka.

Powtarzam sobie ,że to tymczasowe. pewnie tak, bo nie chcę byśmy byli taką niedzielną rodziną:no:

Pozdrawiam wszystkei mamusie i dzieciaczki

Witam was,jestem nowa i dopiero co zapoznaje sie z forum.Mam na imie Sylwia i mam 28 lat.Mamy dwojke dzieci 7 letnia Natalke i 10 miesiecznego synka Łukaszka.Moj maz jest w UK mieszka i pracuje a ja za miesiac lece do niego z dziecmi i w zwiazku z tym mam kilka pytan odnosnie zycia w Anglii i benefitow.
Mamy przyznany Child benefit na dzieci i tak zwany Child Trust Fund i tu mam juz pierwsze pytanie ile czasu jest na zalozenie tego konta dziecku i jaki bank wybrac?)
Drugie pytanie ja w Polsce pobieram zasilek dla bezrobotnych i jest takie prawo,ze moge ten zasilek pobierac w Anglii,ale tylko przez 3 miesiace i problem polega na tym,ze po moim przyjezdzie chcemy zlozyc aplikacje na Child tax credyt i Working tax credyt i czy to prawda,ze ja musze byc bez dochodow,zeby sie o to starac?
Czy to oznacza,ze nie ma sensu pobierac tego zasilkudla bezrobotnych w Anglii?
Kolejne pytanie mam odnosnie Hausing benefit i council tax benefit,bo podobno tez mamy prawo sie o to ubiegac.
Maz wynajmuje dom i mamy niskie dochody wiec chcialabym z tego skorzystac,ale zastanawiam sie czy korzystac z tego czy poprostu zlozyc aplikacje o mieszkanie z counculu.
Jakto wyglada w praktyce?Jestescie tam dluzej,maz pracuje tam od pazdziernika 2006r najpierw przez agencje teraz jest na kontrakcie.
Przepraszam,ze na poczatek zaraz pisze o benefitach,ale boje sie jechac tym bardziej z dziecmi.Sama nie znam jezyka wiec bedzie bardzo trudno.Robie to dla dobra naszej rodziny,bo uwazam,ze rodzina na odleglosc to nie rodzina.
Im blizej wyjazdu tym bardziej sie boje.Corcia tam rozpocznie nauke w szkole,to wszystko jakos wydaje mi sie niewyobrazalne.Poczatki sa zawsze trudne dlatego chcialabym skorzystac z benefitow,ktore nam sie naleza.
Pewnie niektore z was pomysla,ze pcham sie zeby wykorzystywac panstwo,ale to nie tak.
Zreszta mam nadzieje,ze mnie zrozumiecie.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi

Wieczorynko witam na forum.
Ja napweno nie mysle ze pchasz sie aby wykorzystac panstwo bo jestem zdania ze skoro ojczysty kraj nie moze Ci zapewnic pracy abys mogla gdnie zyc to dlaczegoby nie skorzystac z okazji w innym kraju tym bardziej ze Twoj maz placi tu podatki.
O child Trust Found nie bardzo wiem bo jeszcze nic z tym ne zrobilam pomimo ze po urodzeniu Mariki dostalam czek.
Jesli chodzi o benefity to napewno musisz miec NIN ale skoro mowisz ze Child Benefif Wam pezyznali to pewnie juz masz.
To nie prawda ze musisz byc bez dochodow. Twoj maz musi pracowac powyzej 16 godzin tygodniowo.I jesli jego zarobki nie przekraczaja 50.000 rocznie to napewno cos dostaniecie.
Jesli chodzi o housing i council tax benefit to oczywiscie tez macie prawo sie o nie ubiegac. I jedno nie wyklucza drugiego czyli mozecie najpierw zlozyc o dofinansowanie i jednoczesnie o mieszkanie councilowasie. Tylko jesli chodzi o to drugie to nastawcie sie nadlugie czekanie bo w zaleznosci w jakiej gminie bedziecie mieszkali czas oczekiwania na mieszkanie jest od 1,5 roku w zwyz. Poza tym zalezy na jakie mieszkanie traficie bo wiekszosc z nich nie jest w dobrych dzielnicach i w dobrym stanie. A mozecie odmowic councilowi dwa razy ...jak odmowicie trzy to przestana Was brac pod uwage. Jeden z moich znajomych super trafil a drugi nie bardzo. To jest loteria.
A esli chodzi o szkole dla malej to trzeba wczesniej ja zapisac bo szkoly sa przepelnione i moze byc problem.
Zycze powodzenia i mam adzieje zeCisie tu spodoba.
A kidy przyjezdzacie i gdzie bedziecie mieszkac?

reklama
Dziekuje,ze odpisalas mi i ciesze sie,ze mnie rozumiesz.
My lecimy 16 czerwca do Londynu i pozniej jeszcze ok 400km do Gloucester.
Bede do was zagladac w miare mozliwosci jak moj synek mi na to pozwoli.
Jest straszny z niego brojaz i musze miec go na oku.
Jak tylko bede miala jeszcze jakies pytania to bede pytac narazie dziekuje jeszcze raz za odpowiedz.

Pozdrawiam was wszystkie

Do góry