reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

maxin od razu idz do drzwi nie czekaj w kolejce

Wszystkim dzieciaczkom i tym na swiecie i tym w mamusinych brzuszkach duzo zdrowka tylko szczesliwych dni i zadnych trosk zyczy Ciocia Asia

reklama
Dla wszystkich naszych kochanych dzieciaczkow, cudownego Dnia Dziecka, radosci i mnostwo usmiechu, abyscie spedzily go na swietnej zabawie z cala rodzinka!

czesc dziewczyny ale duzo napisalyscie
a ja w srode bylam u mojej poloznej i ona kazala mi sie juz przygotowac :szok::szok::szok:, bo glowka dzidziusia jest juz nisko w miednicy,
powiedziala ze to moze byc juz jutro :szok:, po czym dodala, ze rownie dobrze za trzy tygodnie :eek:, wiec w sumie nic nowego nie powiedziala tylko tyle ile teoretycznie wiedzialam. Ale przyznam, ze bardziej zaczelam wsluchiwac sie w siebie. Spakowalam walizke do szpitala.
Dziewczyny w jakim proszku pralyscie rzeczy dla malenstwa? Ja wypralam w Fairy mam nadzieje, ze jest wystarczajaco delikatny.
W nocy juz jest mi trudno znalezc sobie wygodna pozycje do spania i budze sie co chwile.
Moj maz juz zaczal panikowac czy wczystko kupilismy , bo boi sie ze potem sam bedzie musial za wszystkim biegac:-D
Wlasnie przed chwila przywiezli lozeczko :tak:, bo kupowalismy w sklepie internetowym.
A jutro przyjezdza moja mama:-):-):-).

Witam Dziewczyny :happy:!!
Jak samopoczucie u Mnie nie najlepiej :wściekła/y::no:
Od samego rana jestem zdenerwowana i mam dosc Swojej Tesciowej:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wkurzyla Mnie strasznie ...bo sie wtraca do Naszego zycia!!
Zadzwonila do Mnie z rana o 11 i zaczela krzyczec :szok:dlaczego jeszcze spie i nie pojechalam do szpitala z samego rana :eek:odebrac pasa na kregoslup?! A ja w szoku i zaspana!!:eek: bylam i nie wiedzialam za bardzo o co chodzi??:confused::confused: Dlaczego Ona odrazu krzyczy, i mowie jej ze zdaze jeszcze pojechac i odebrac(a Ona : jak zdazysz przecierz juz jest pozno 11:wściekła/y:juz jedzie go sama odebrac i ze jestem bardzo nie odpowiedzialna,ze to moja sprawa a nie jej moj pas a nie jej ) a ja mowie ze nie musi jechac sama sobie pojade i odbiore !! Laski Mi nie robi (Ona: na to ze jestem nie odpowiedzialna i ze Ona juz jedzie po ten pas i ze to w moim interesie jest o tym wszystkim pamietac ...i ze Ona ma wiele innych spraw na glowie a nie tylko Mnie ):wściekła/y::wściekła/y:Na koniec powiedziala czesc i rzucila sluchwaka !!A Mnie jasny szlak trafil !! Jak mogla Mnie tym strasznie zbulwersowac, zdenerwowac , wkurzyc i nie wiem co jeszcze najgorszego...i Mowie do Meza ze jak Ona sie zachowala, a On nic sie nie odezwal i powiedzial ze ''ma racje''!! ZAWIODLAM SIE I NA NIM MOWIE NAWET MNIE NIE BRONISZ ?? NIE MASZ NIC DO POWIEDZENIA A ON ZE DOBRZE ZROBILA BO JA ZA DLUGO SPIE I SIE STRASZNIE ROZLENIWILAM....!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jAK AJ TO USLYSZALAM I OD NIEGO TO MYSLALAM ZE ROZNIOSE CALY DOM WYOBRAZACIE SOBIE COS TAKIEGO MOWIE TO NAWET I TY PRZECIWKO MNIE A JA LICZYLAM NA CIEBIE ZE WSTANIESZ 10 MIN PODJEDZIEMY I BEDZIE PO SPRAWIE ZDAZYSZ ZJESC I WYBRAC SIE DO PRACY :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: MASAKRA !! ZESZLAM NA DOL (DO KUCHNI) I WIEDZIALAM ZE NIEDLUGO PRZYJEDZIE ...CHWILA MINELA WCHODZI TESCIOWA DO DOMU JA ZASIADLAM DO SNIADANIA A ONA :
RZUCILA MI TEN PAS NA STOL I MOWI MASZ , ALE JESTES DZIEWCZYNO NIE ODPOWIEDZIALNA BARDZO NIE ODPOWIEDZIALNA :szok::szok::szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:I ZNOW POWTORZYLA TO CO PRZEZ TELEFON I DODALA ZE JEST SLICZNA POGODA I JUZ POWINNY WISIEC UBRANKA DLA DZIECKA I SUSZYC SIE W OGRODZIE A JA NA TO ZE ZDAZE MAM MNOSTWO CZASU JESZCZE ZE ZDAZE SOBIE TO SPOKOJNIE ZROBIC CO NIE :szok:A AONA NA KONIEC WESZLA MI NA AMBICJE I POWIEDZIALA TY NIE PRACUJESZ(ONA TEZ NIE PRACUJE SIEDZI W DOMU) NIE JESTES ZMECZONA I POWINNAS O WSZYSTKIM PAMIETAC I WSTAC Z SAMEGO RANA I ZROBIC WSZYSTKO !! jA POPROSTU MYSLALAM ZE JA ROZWALE NA SCIANIE WYOBRAZACIE SOBIE JAKA CHOLERA JASNA ...ZACHOWALA SIE JAKBY BYLA MOJA MATKA A NIE MATKA MOJEGO MEZA !! JAKBY TO BYLO JEJ DZIECKO A NIE MOJE ...WPIEPRZA MI SIE W ZYCIE ZA PRZEPROSZENIEM !! (NIE POWIEDZIALA MI TEGO SPOKOJNIE TYLKO0 WYKRZYCZALA PRZY TYM MACHAJAC LAPAMI )JAK WYSZLA TO NIE WYTRZYMALAM I SIE POPLAKALAM BO STRASZNIE SIE POCZULAM!! :eek::dry::sad::sad::sad::sad::no2::no2::no2::hmm:PRZECIERZ JA NIC NIE ZROBILAM JAK BYM DZIS NIE ODEBRALA TO BYM JUTRO ODEBRALA I TAK LEZAL OD PIATKU W SZPITALU A MY NAWET NIE WIEDZIELISMY!!:-:)no::no::no: JESTEM ZLA NA NIA I NIE BEDE SIE ODZYWAC DO NIEJ, NIE POOJADE DO NIEJ NIGDY JUZ !! PRZEZ TO JESZCZE POKLUCILAM SIE Z MEZEM O TA CALA SYTUACJE I CZUJE SAMOTNIEEE!! :wściekła/y::wściekła/y:ALE POWIEDZCIE KTO TU MIAL RACJE? JA CZY ONA? JESTEM ZALAMANA !! RATUNKU ...NIE ZDAZYLAM JEJ POWIEDZIEC BO WYSZLA ZE TO MOJE DZIECKO A NIE JEJ I JA WIEM KIEDY SOBIE CO UPRAC I ZROBIC!!

maxin 78- ja nie wiem jeszcze tego nie robilam ....:-(wszystko przede Mna !!

maja 33- a co to jest ten epidural? a gdzie sie go podaje? napiszcie wogule cos o tych znieczuleniachhh??? ja napewno nie chce tego do kregoslupa...!!
ale ja chce rodzic w wodzie ahh sama nie wiem ....wkoncu bedziecie mialy opieke tutaj super bardzo sie ciesze razem z Toba i malutka Bedzie OK!!!:laugh2:;-)

Maggusia - ja tez zawsze strasznie placze jak wyjezdzam z Polski i to tydzien po wylocie jeszcze placze strasznie nie lubie sie rozstawac z Mama i reszta rodzinyyyy !! ale teraz Mama juz jest blizej mieszka sobie w Swindon i pracuje wiec w kazdej chwili moge do niej pojechac !! strasznie Mi pomaga tym ze jest bliskooo:happy: szybko minie czas nie martw sie ;-), wspolczuje powortu strasznie Cie meczyli ....:dry:!!ale dobrze ze dotarlas zdrowa i cala:-p:happy:
Pozdrawiam !!

Buziaczek1626-oj kochana tesciowa to jest trudny temat.Mam pytanie ty mieszkasz z tesciami???bo jesli tak to juz Ci wspolczuje.Musisz byc twarda bo inaczej jak sobie pozwolisz to ci na glowe wejdzie.Moim zdaniem ona nie ma najmniejszego prawa tak sie do Ciebie odzywac.Prosil ja ktos by jechala po ten pas?? nie!!wiec niech siedzi z dupa w domu!!!Tylko niepotrzebnie Cie denerwuje.Ja tez bym sie poryczala:baffled:

Ja tez nie wiem za wiele na temat znieczulen ale wlasnie w kregoslup to epidural.Powiedzialam poloznej ze chce rodzic w wodzie ale w razie gdybym jednak nie mogla to chce epidural.

Hej laski my spedzilismy mily dzien,Rano w konsulacie czekalam moze z 15 mni i odebralam paszport,mamy na 5 lat,Natak juz nie jeste na nim do sibie podobna:-Da co do piero za 5 :laugh2:
potem zabaralam maja do sklepu hamleys swietny skeln z zabawkami 4 pietra szok,na dole pluszaki i prezentacjie,poprzebierani,magiczny sklep.Wiec kupilam malje magnesy super sparawa.Kreca sie na pierscieniach ronwe koleczka
899823_f.jpg

potem spotkalm sie z koleznaka ze studiow ,z ktora mieszkalam w akademiku przez 3 lata,jest stiuardesa i od dwoch miesiecy jest w londynie,milusno bylo pogadac:tak::-)pospacerowalysmy po Trafalgar Sq.potem w parku kolo Bakingam super pogoda.
Natka przespala cala noc,a ja siedzialam na scrapkach do 3.00am ale sie udalo zakumalam program:-)
wekend przez nami,a my odpoczywamy

Maj super,ze tak sparwy sie ulozyy ,bedzie dobrze

Maggusia oj jeju,ale dziwnosci cie spotkaly,ale dotarliscie uff..

nafnia trzymamy wiec kciuki to wie moze juz urodzisz,pewnie jestes bardzo podekscytowana,buzka,pisz jak co!!!

kasiulka0901 oby mieszkanko szybko sie znalazlo,trzymam kciuki

buziaczek1626uff ale cisnienie ci podniosla,szok,po co tak robic to ja niewiem,przecierz nie masz 12 lat....NIE PRZEJMU SIE ROB SOWJE i tak sie nie denerwoj kobieto,na luzie niewolno ci,trzeba dbac o sibie i dzidzi,olej to cieplym moczem;-)

milego wekendu
jak mykam karmic mala

DZIECIACZKA NA DZIEN DZIECKA

Ja życzę wszystkim dzieciakom, aby ich dzieciństwo było jak najlepsze i aby trwało jak najdłużej!

kity.gif

Kolorowych snów...
Usmiechu od ucha do ucha...
Pięknych bajek na dbranoc...
Własnego pieska i kotka...
Co dzień nowych przygód...
Butów siedmiomilowych...
Gwiazdki z nieba...
Wspaniałych przyjaciół...
I wesołej rodzinki...

duza buzka

reklama
buziaczek, gosiaczek - tak epidural to jest to znieczulenie w kregoslup i ono znieczula od pasa w dol, ja wlasnie tez jeszcze nie wiem na co sie zdecyduje, bo czytalam ze czasami epidural moze wydluzyc porod. Byc moze lepszy bylby tzw walking epidural, czyli wtedy nie trzeba lezec a znieczulenie dziala, ale nie we wszystkich szpitalach to stosuja, w moim niestety nie:no:.
Inne znieczulenie to pethydyna - zastrzyk domiesniowy, wlasnie nie jestem pewna na jakiej zasadzie to dziala, ale chyba chodzi o to, ze spi sie i odpoczywa pomiedzy skurczami, ale nie wiem czy w trakcie skurczow boli.

buziaczek nie martw sie tesciowa, ona nie miala prawa tak zrobic, oh jakie one potrafia byc wredne, ja czasami po rozmowie telefonicznej z moja tesciowa ( bo na szczescie ona jest daleko) tez chodze w podniesionym cisnieniem i wypiekami na twarzy z nerwow:wściekła/y:. Na szczescie moj maz stoi murem za mna:tak:. Ale i tak wiele juz razy poklucilam sie z mezem o nia, bo czasami mam pretensje do niego, o to jaka ona jest, ale to przeciez nie jest jego wina:no:.

Ty sie nie przejmuj i rob swoje. A to ze jestes rozleniwiona i dlugo spisz, to takie jest twoje prawo, bo jestes w ciazy i potrzebujesz duuuuzo snu i odpoczynku, to dla dobra dzidziusia.

A moj suwaczek juz sie ruszyl :-):tak::-).

Do góry