reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Sa dwie metody ,mozna robic je komputerowo czyli digital scparpbooking oraz reczne.Oczywiscie tansze i prosciejsze sa komputerowe poniewaz za pomoca myszki mozna w programie do obrobki zdiec np:photoshop albo darmowe programy Pixia i Gimp wykonywac skarpki,potem siagac mozna z roznych stron: tla,ozdoby,ramki,kwiatuszki,wstarzeczki i wedlugo uznania i wyobrazni.

Toola na pewno ciekawei ci to wyszlo,nie trzeba miec do tego smykalki,tylko troszke wyobrazni;-)

Anetka np w Hobby Craft mozna kupic duzo ciekawych ozdob,papiery,nozyczki z roznymu wzorkami.Ludzie przewaznie sami tworza albumy i potem je razem ,za pomoca nitownicy lacza.Czyli tlo ,ulozenie fotek,rameczki,wstarzeczki,ogolnie ozdoby wedlyg uznania i gotowe;-)
tu mozna sobie troszke pczytac zobaczyc prace;-)...:::Scrapbooking:::... :: Indeks

reklama
Maxin- niezla ta metoda do zdjatek...ale z moja cierpliwoscia to kiepsko ejsli chodzi o takie sprawy.A pogoda...ja mam tak samo jak ty, doly , doly, doly...nic mi sie nie chce robic:(Ale zabralam sie za cwiczenia, skoro siedze z niuniem w domu to chociaz pocwicze bdzuszki i techol... nogi.
Anetka-ja tez probuje ograniczyc slodycze, jeden dzien mi sie udaj , drugi juz gorzej.Gratuluje twojemu slodziakowi nowego slowka:)
A u nas kolejna nocka niedospana.Maly spal ze mna pol nocy, tez sie wiercil i budzil bardzo czesto.Tak jak mowicie chyba to bedzie wina zabkow.Choc za bardzo nie moge sprawdzic bo moj maluch nie da sobie sprawdzic buzki:)A bylismy tez dzis na szczepieniu, Oskarcio byl dzielny, plakal moz ze 2 sekundy.A i pielegniarka super babka, szybko zaaplikowala szczepionke wiec maly chyba za bardzo nie zauwazyl co sie stalo.Dzielnyy chlopczyk z niego.A jeszcze co do nocek to nie wiem, oby to zeby bo on ostatnie dni tak ladnie usyia ok 20-tej spi do ok polnocy a pozniej pobudki co pare gdzin, to zncayz ok 2h.Hm, zobaczymy co to bedzie.
Dzis byla u mnie moja dobra kolzanka, poplotkowalysmy, milusio spedzilysmy popoludnie.
Trzymajcie sie i nie dajcie sie pogodzie!
Spokojnej nocki!

Hej Kochane jak sie macie jak minal dzien, bo Mi nudno, rano wstalam i musielismy sie wyniesc z domu bo byla kontrola z agencji :eek:!!?:wściekła/y: Wogule sie nie wyspalam Mala kopala cala noc, mojego mezulka po tyleczku kopala :laugh2::-p:tak:
Teraz juz jestem taka zmeczona !! Po za tym mam jakies napady-glodomorstwa i mieszania smakow wlasnie przed chwilka zjadlam kanapke z paprykarzem szczecinskim(rybka) i poprawilam musem budyniowym o smaku orzechowo-czekoladowym ''mieszanka wybuchowa''jak bym nie byla w ciazy i ktos by Mi kazal to zjesc to bym sie chyba szybciej pozygala:sick::no::szok:hehe straszne co nie?! Po za tym juz z dnia na dzien coraz bardziej boli Mnie skora na brzuchu (napina sie strasznie na wieczor):-:)baffled: a jak rano wstaje to czuje kluseczke malutka jak sie robi coraz ciezsza...uhhhuhuuu!!

Olis- rozumiem nie ma sprawy ;-)
Kasiula matula - hehe dziekuje ale ja takiego wlasnie szukalam dla swojej Niuni!! Ladne i nie spotykane...a do tego nie Polskie!! bardzo Mi sie podoba (jeszcze:laugh2::-D)
Maxin 78 - ja cos podobnego tworze ale w domu na scianach ...:tak::-D;-) kupuje duze antyramki i umieszczam tam najladnijesze, najsmiszniejsze,najbrzydsze zdjecia,i okolicznosciowe !!
Lubie to strasznie robic :happy2::rofl2:
A co do samopoczucia to czujemy sie podobnie Mnie ta pogoda wykancza poprostu nie daje rady nie dosc ze zimno i szaro to jeszcze pada nie da sie nic zrobic, zyc sie odechciewa, a ja tak strasznie zcekam na sloneczko bo chce poprac ubranka i posciel dla Niuni!! :-pale sie nie da :dry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
toola- ja sie boje tego co Mnie czeka , boje sie bolu i klucia,albo jakis niepowodzen, boje sie ze nie dam rady !?! strach przed czyms nie znanym ....aaaaaaa:szok::szok::szok::szok::szok::szok: ja pewnie uciekne ze szpitala jak zostane sama !!
anetka - moja maz wie ze ja kocham zakupy i wypady na miastoo:-D,
Jest cudem, ale ja czasem mam wrazenie, ze nie potrafie byc taka dobra i kochana dla Niego(np. jak krzycze czasem....itp.) jak ON dla Mnie!:confused::baffled::sick: sama nie wiem :baffled:
Izusia- Naprawde masz dzielnego synka mam nadzieje ze i Moje Dzieciatko bedzie tak dzielnie i odwaznie przy szczepieniach!!:happy:
Pozdrawiam goracooo!! Do Jutra popoludnia!!

hej dziewczynki strasznie sie rozpisalyscie...:-D:-D:-D
Moze na poczatek pochwale sie Wam moim brzuszkiem hehe
2435942_photo-0060.jpg

Coraz wiekszy sie robi:):):)
Pogoda jest straszna i tak samo jak Was doluje mnie ale coz angielska pogoda. Mam nadzieje ze sie w koncu poprawi.

Buziaczek fajniutkie imie wybralas. Kurcze zazdroszcze Ci juz nie dugo przytulisz do siebie swoje maleństwo a ja musze jeszcze tyle czekac...hmm co do porodu ojj starcha mam jak nie wiem. Za miesiac mam spotkanie z midwife i opracujemy jakis plan porodu bo jak narazie to ja mam mentlik w glowie. A męza to masz super. kurcze szkoda ze moj teraz ma malo czasu.
Maxin super foteczka i w ogole. Ja nie mam takiego daru ani pomyslow jak narazie to strasznie rozkojarzona po swiecie chodze nie moge sie skupic na niczym.Moze jak juz po ciązy bede miała troszke czasu...zobaczymy.
oki na dzis koniec trzeba sie jeszcze spac polozyc pozdrawiam Was wszystkie i buziaczki dla slodkich skarbeczkow...:-D:-D:-D

BUZIACZEK ale tak to juz jest ja tez mialam sto pomyslow w ciagu tygodnia na imie dla mojej córy

MEDELINE doczekasz sie i ty i juz naprawde niedlugo bedziesz miala swoja kruszyne przy sobie

sloneczko,az niemozliwe,wszytskie ponazekalymy na pogode i wyszlo,ale pwnie na chwile,slyszalam,ze maja dzs byc burze:wściekła/y:no coz trzeba sie zta pogoda pogodzic.My zaraz mykamy na szczepienie.........moze w koncu zwaza Natalke jak nie to chyba na nich nakrzycze:-D:tak:
Dziunia oczywiscie w nocy standardowo wstala o plonocy,podalam jej calpo myslam,ze usnie,ale opuszczajac jej pokuj placz,wiec co........spala z nami do 7.00 :szok:Maz wczoraj begnac odebrac moj tel.wpadl miedzy deski i pocharowal sobie dosc pozadnie noge,biedak,w domu uderzyl sie o szafke,rano o drzwi,co sie dzieje,przesilenie letnie czy co
wczoraj zaczelam oglada big Brtothera czy ktos sie wciaga???Zrobili jaja sa same laski hihihi,lodowka w ogrodzie,piec w sypialni,wanna w livingroom co sie bedzie dzialo??

wogole wczoraj w pracy oznajmiono mi,ze Di jeste w ciazy,termin na grudzien:szok::szok::szok:,trzeb bedzie sie zatanowic co robic,ale chyba zostane:baffled:

Buziaczek imie ciekawe,ja mowie na mojaSTOKROTKA,i w sumie szkoda,ze jej tak nie dalam na imie,Fajnie znalesc sobie jakies hobby w ciazy,czas szybiej ucieka,proponuje skraki mowie wam super zabawa

Madeline sliczny malusi brzuszek,doczekasz sie zobaczysz minie szybko,sprobuj jak ci sie nudzi,wena na pewno sam przyjdzie a jak nie to ze stron www mozna pomysl odgapic ;-)

izusia maluszki daj nam popalic co???Na szczepieni byl dzielny zobaczymy jak moja,teraz bardziej kumaja co sie dzieje,ide jeszcze z Georgem wiec bedzie ciekawie.Mojej wychodza 4 zby na raz wiec kto wie,moze i u niunia tez:confused:

ok uciekam bed poznjie jak maluchy usna

papa milego poranka

Cześć dziewczyny!!!!

Niewiem czy jeszcze mnie pamietacie, ostatni raz bylam na forum chyba w lutym. Niestety nie mialam czasu, ani dostepu do netu by sledzic Wasze losy i dzielic sie moimi. Ale dzis chcę sie pochwalić moim Aniolkiem, który jest z nai juz od 14.05.Julcia urodziła się w Cheltencham, cała i zdrowa. Ważyła 3.75 kg.W tej chwili lezy sobie na moich kolanach, straszie nie lubi być sama... Także nie mam zbyt wiele czasu dla siebie,musze ja ciągle miec przy sobie.
Jeżeli chodzi o poród to mam bardzo pozytywne wrazenia. Opieka była super, a ból do zniesienia, także dziewczyny przy nadzieji, nie bujcie sie. Im większy strach tym wiekszy ból. Niestety nie da sie przed tym uciec.Maluszki rosną sobie w bzuszku i przychodzi taki dzien, ze pchaja sie na ten swiat, bo nie maja innego wyjscia. Takze trzymajcie sie cieplo, wszystko wbedzie ok. Caluski dla wszystkich malych Polaczkow zyjacych na wyspach...

WITAJ kaniulka!
Maxin słonko u nas tez wychodzi i zachodzi mogłaby juz sie pprawic ta pogoda ponoc w weekend ma byc ładnie:tak:
mi Emi tez nie ważą na szczepieniu tylko musze sie zapisac na baby clinic podaja termin i wtedy przychodze na wazenie i ogolne badanie czy wszystko ok
kiedys bylo zawsze we czwartki ale teraz zmienili i trzeba sie zapisywac chyba pojde bo odkad tu przyjechalam byłam tylko raz:-p

Witam was po tygodniowej nieobecnosci :)
Nie mialam dostepu do komputera,ale teraz juz mam nadzieje,ze bedzie dobrze.
Mam do was pytanie czy to prawda,zesa jakies szczepienia dodatkowe w Anglii za ktore bede musiala slono zaplacic?
Bo nasza pediatra jak jej powiedzialam,ze wyjezdzamy na stale to zaproponowala jakas szczepionke zaa ktora w Polsce zaplace 130zl a tam duzo duzo wiecej,ale ile nie powiedziala.
No i sie zastanawiam co robic?
Mi tez zaproponowala jakas szczepionke,ze dobrze byloby sie zaszczepic tez nie wiem na co ,bo te nazwy sa nie dozapamietania,ale koszt mojej szczepinki to ok 50zl.
Czy ona poprostu straszy mnie,zeby jeszcze przychodnia zarobila kase na mnie.
Nie wiem co o tym myslec????Moja corcka w marcu skonczyla 7lat jak to jest ze szczepieniami w Anglii,moze ktoras ma dziecko w tym wieku i mi odpowie ???

Pozdrawiam i zycze milego dnia :)

Do wylotu pozostalo tylko 16 dni :):-):-):-)

reklama
hej
nie mam ostatnio czasu na kompa:szok::szok:

bedziemy sie wyprowadzc z tego domku bo polak podwyzszyl nam 15 f tyg chate,mimo iz podwyzka jest po 5 f na osobe i my placimy zawsze tylko za 2 os:wściekła/y::wściekła/y: strasznie duzo zamieszania sie zrobilo:-( najgorszejestto ze tu mamy bardzo fajne warunki dla malego,jest cichutko,obok mamy boisko i -plac zabaw:confused:

znowu nie mam jak ugotować jeść dla małłego bo ktoś gwizdnął zapalniczkę z kuchenki:wściekła/y::wściekła/y:

wczoraj mialam 2 klientki na pazurki,dzis kolejna bedzie

idę s-przątać:baffled:

MAXIN
jak tam samopoczucie Ani?lepiej? Adi jak oglada fotki na kompie to z daleka Blanke poznaje:-)

Do góry