reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej Olis super,ze jestes,musimy sie umowic na pogaduchy.Super czas spedzilas i to sie liczy, Oliwierek mega postepy zrobil,super super:-)

reklama
bb nie dzialalo bo:
napislam mi kumpela:
o Uwaga! Nasz provider ma od pi¹tku problemy z ³¹czem miêdzynarodowym. Mo¿e to oznaczaæ problemy z dostêpem do strony dla osób ³¹cz¹cych siê z innych krajów. Pracujemy nad tym, ¿eby przywróciæ pe³n¹ ³¹cznoœæ. W najbli¿szym czasie mo¿e to równie¿ oznaczaæ zmianê providera. Przepraszamy wszystkich bardzo. Powiadomcie swoich znajomych, jeœli nie mog¹ siê dostaæ dnas!

witam
Jak widac wszystkie mialysmy problem z dostepem do bb,ale naszczescie juz jest ok.

Izusia-moze to zeczywiscie zabki,zycze cierpliwosci:tak:

anulka-patryk mial ospe w tamtym roku i przeszed ja calkiem lagodnie,mam nadzieje ze lukasza zabardzo nie swedzi:tak:

anetka-oj szykuje nam sie bbomowa para pati i natka:-D

gosiaczek-
jeszcze tylko 2 i pol miesiaca i maluszek bedzie z wami,pewnie nie mozesz sie doczekac:happy:

maggusia-mam nadzieje ze te wymioty brianka to nic powaznego,wracaj do nas szybciutko:tak:

toola- fajnie ze wypoczelas w polsce,pisz nam jak idzie nauka Krysi, zycze powodzenia:tak:

maxim-impreza musiala byc super,i natalka zadowolona bo w centrum zainteresowania,noi jeszcze te caluski z patim...:laugh2::laugh2::laugh2:

olis-urlop w wenecji i to we dwoje..hm...musiao byc milusio;-)
Oli ma juz siedem zabkow :szok:i sam stoi, moja ma dopiero dwa:eek: i jest strasznie leniwa.
A ty kochana prosze mi szybciutko wyjsc z dola:wściekła/y:

A u nas weekend spokojny J wkoncu mial wolne,zrobilismy wielkie porzadki i troche przemeblowalismy salon.Wczoraj odwiedzila nas kumpela ze swoim facetem i 5 miesiecznym boskim Matteo,wkoncu mialam z kim pogadac.Strasznie zazdroszcze wam tych spotkan ,dla mnie taki wypad to minimum 1,5 godziny w jedna strone:-( szkoda ze zadna nie mieszka blizej mnie:wściekła/y:

pozdrawiam mamusie, dzidziunie i brzuchatki:-)

Dorcia-jest mi ciezko czasami zastanawiam sie co ja tu jeszcze robie rownie dobrze moge byc tam...ciezko sie przestawic,a twoja cora juz wkrotce tez zacznie robic postepy cierpliwosci kobitko...dzieki za mile przywitanie dobrze ze bb dziala i mozna sobie pogadac bo inaczej idzie oszalec...
maxin-wyslalam ci wiadaomosc na gg????a co do spotkanka to nie ma problemu,chetnie sie mozemy umowic???

Olis pomysl sobie,ze to tylko przejsciwe,na pewo wczesniej czy pozniej wrocicie do pl,najlepiej by bylo jak poszla bys do pracy troche w innej atmosferze pobyla bo w domu caly czas z dzieckiem jednak jest ciezko.A TWOJ LUBY CHCE WRACAC WOGOLE DO POLSZY???Glowa do gory skarbie,jakosc musi byc na razie;-)

Witam kobietki

W koncu dostep do BB przez caly weekend probowalam , bo akurat moj mial wolne i moglam miec troche czasu dla siebie, a tu jak na zlosc. Pogoda do bani, teraz to zazdroszcze tym dziewczyna ktore sa w Polsce.
U nas chyba juz pisalam pojawily sie dwa zabki, ale jakos jeden szybciej sie wyzyna, do tego mala chyba juz zalapala jak to jest raczkowac, co chwila tylko mozna ja znalezc w innej czesci salonu :-). Do tego kocha wszystkie dzieci smieje sie i az kwili z radosci piszczy i gdyby mogla to by sama do dzieci biegla. Jak ogladam zdjecia Waszych dzieciaczkow to mala prwie wychodzi z siebie z radosci Do tego przesyla buziaki na prawo i lewo robi to tak kokieteryjnie ze az normalnie nie moge. Poza tym wszystko ok, postanowilam zaczac biegac, bo chcialabym jednak ladniej wygladac w kostiumie kapielowym tzn w ogole odwarzyc sie go zalozyc.

maxin fajnie ze imprezka sie udala swietnie ze mala sie dobrze bawila

anulka my na razie uniknelismy ospy, najpierw byl chory syn mojej przyajciolki a potem jak bylismy w Plsce corka mojej siostry ale odpukac nas nie dopadlo chociaz mowia ze im wczesniej tym lepiej

izusia moze to faktyczie zeby, u mnie Maya tez spi jak zajac i faktycznie zabki ida

gosiaczek jak tam nastroj, mam nadzieje ze sie dobrze czujesz i sie wysypiasz, bo potem to roznie bedzie;-)

toola witamy kolejna forumowiczke po powrocie z Polski,

maja33 mam nadzieje ze u was wszystko ok, jak idzie rehabilitacja?

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i mam nadzieje ze kiedys sie spotkamy, bo troche zazdroszcze wam tegospotkania ktore mialyscie :tak:

hej!!!

zastanawialam sie dlaczego nie piszecie nic na BB a tu nie bylo dostepu hm ja jestem w Pl dlatego moglam pisac, ale co tu pisac jak nikt sie nie odzywa:-D, fajnie ze juz jestescie, widzialam fotki ze spotkania i strasznie zaluje ze mnie nie bylo:-(, ale to nic juz niedlugo wracam

Olis- witaj kochana fajnie ze jestes koniecznie musimy sie spotkac po 24 czerwca jak juz bede w UK, widze ze zalapalas dola musisz sie go szybciutko pozbyc i moze rzeczywiscie tak jak maxin mowi rozejzyj sie za jakas inna praca to bardzo odpreza:tak:, jak sie robi co sie lubi :tak:, trzymam kciuki aby wrocil humor buziaki

Maxin- super ze sie przyjecie udalo szkoda ze nie w parku ale sama mowisz ze bylo super a Natalcia napewno bosko wyglada jak chodzi:-)

Anulka-duzo zdrowka dla LUkasza
Dorcia- no wlasnie jak nasi mezowie maja wolne od pracy to zaraz jest tysiace rzeczy w domku:-) u nas to samo:-D ale to juz jest przyjemne:tak:
Joanno- juz do raczkowania wow pieknie gratulacje dla Mayeczki
Toola- och Krysia tez ogromne postepy robi i trzymamy kciuki za powodzenie metody:-)
Maggusia- och szkoda ze pogoda nie dopisala, ale napewno odpoczniesz sobie psychicznie i wrocisz z nowymi silami:-)
Anetko- widzialam na fotrczkach Pattiego jaki on juz duzy i sliczny chlopczyk, a ty jak zawsze slicznie wygladasz:-)
Gosiaczek- fajnie sie pewniec czulas wsrod tylu dzieciaczkow ja uwielbialam spotkania z dziewczynami jak bylam jeszcze w ciazya one juz z dziecmi :-)
Maja1980-milego pobytu w pl

U nas rehabilitacja postepuje tzn przez to goraco cwiczymy mniej intensywnie bo malutka sie jednak meczy ale jest ok przewraca sie na brzuszek i spowrotem i robi przy tym smieszne miny podnosi sie na raczkach coraz wyzej juz nie ma problemow najmniejszych z lezeniem na brzuszku i z utrzymaniem glowy siedzi na kolankach ale nie wolno mi tego robic wiec nie robie tylko z rehabilitantka, mamy wyznaczone spotkanie w piatek tzn moj maz i ma przekazac cala dokumentacje z pl dla nich i na tej podstawie przedluza nam rehabilitacje w uk, jak wrocimy to mamy isc na spotkanie z pediatra ii neurologiem dodatkowo takze nie jest zle wiecej bede wiedziala w piatek :-)

pogoda nam dopisuje az za bardzo pozdrawiam serdecznie papap

czesc mamusie!!!
samopoczucie u mnie ok.no i spioch ze mnie straszny tak wiec do 11 w lozeczku sie wyleguje:tak:Trzeba korzystac nie??
Wczoraj troche sie naczytalam o porodach i chyba niepotrzebnie bo potem za duzo mysle i sie stresuje a przeciez co bedzie mialo byc to i tak bedzie.A wlasnie Maja 1980 radzila mi abym zaszczepila dziecko jeszcze w szpitalu zaraz po urodzeniu na zoltaczke i gruzlice.Czy wasze dzieci tez byly szczepione ??

u nas powoli do przodu ;-)nie moge się napatrzec jak Roch zmienia się każdego dnia i nabiera nowych umiejętności.

gosiaczek zero stresu;-)odpoczywaj ile się da.nawet najstraszniejsze opisy porodu nie swiadczą o tym że Twój będzie podobny.
maja33 oby malutkiej rehabilitacja pomogła:tak:

Joanna fajnie,że Maya juz raczkuje teraz to będziesz chyba musiała miec "oczy wkoło głowy":-p

maxin78 ciesze się ,że imprezka się udała.:tak:

i bardzo się ciesze, że w końcu bb przestało sprawiac problemy zdla osób z zagranicy, w końcu możemy się wirtualnie spotkac:-D

chciałabym się zapoznac z Waszymi ( i prze Was zasłyszanymi) opiniami na tmat Chicco CT04 to ten wózio
Baby Equipment Complete

reklama
Hej!
Tak sie cieszylam jak rano wyszlo slonko a tu znow pochmurno i kropi brrrrr, nie lubie takiej pogody. Pati mi dzis zrobil niespodzianke i spal od 20 wczoraj do 9:30 dzis. Normalnie szok :szok: ale ja i tak nie moglam dospac, bo jak to matka sie martwilam, ze cos z nim nie w porzadku, ze sie jeszcze nie budzi ;-)Teraz popijam kawusie z ciachem, maly sie bawi, a ja za chwilke mykam na silownie spalic troche kalorii, hehe
kasiulka0901 super, ze Roszek tak szybko sie rozwija i robi postepy. A co do wozka to niestety nic na jego temat nie wiem :no:
Gosaiczek27 nie przejmuj sie tymi opisami porodow, bedzie dobrze, musi :tak:A Twoj porod bedzie na pewno zupelnie inny. Co do szczepienia to my nie szczepilismy malego zaraz po porodzie, zreszta nawet nikt nam tego nie zaproponowal.
Maja33 no pogoda wam dopisuje w Polsce, no ale pewnie tez meczace te upaly dla Martusi. Dobrze, ze tak ladnie sie wszystko uklada, wracaj do nas szybciutko :-)
Joanna_Z biegaj, biegaj kobietko :tak:Ja tez mialam przez chwile taki zapal i biegalam, ale jednak potrzebuje motywacji, no i jakos na silowni w grupie lepiej mi sie cwiczy.Gratulacje dla corci raczkowania, super musi wygladac jak tak sie cieszy na widok dzieciaczkow :laugh2:
Olis gratulacje dla Oliego, juz ma siedem zabkow no no, Pati do niedawna mial jeszcze 6 a teraz wszstkie naraz wychodza. A ty prosze przepedz gdzies te smutki, glowa do gory :tak:Trzeba koniecznie gdzies zorganizowac jakas potupanke i pogaduchy, to humorek napewno powroci :-)
Dorcia i na Twoja kruszynke przyjdzie czas :tak:jak wystartuje to nie bedziesz mogla za nia nadazyc. Fajnie, ze spoptkalas sie ze znajoma, my tez niby mieszkamy w jednym miescie ale ja zeby dojechac do kuzyna, ktory ma synka w wieku Patiego tez musze spedzic 1 godzine w podrozy :-(
Milego dzionka laski!

Do góry