reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej ale tutaj ruch - fajnie duzo do czytania
ja wlasnie wrocilam ze szkoly rodzenia, dzisiaj bylo ostatnie spotkanie, bylam sama, bo moj maz nie mogl dzisiaj wziac wolnego. Ale to nic, bo dzisiaj w sumie bylo glownie o karmieniu piersia itd
Dwie dziewczyny ze szkoly juz urodzily, jedna w ubieglym tygodniu i dzisiaj przyszla z dzidzia:-):-):-), pokazac nam.
A druga dzisiaj, a miala termin dzien po mnie:szok::szok::szok:.

Ja caly czas lecze sie domowymi sposobami, mam nadzieje ze przejdzie.
A za poltrora tygodnia przyjedzie moja mama:tak:.

reklama
maja33 tez uwazam, ze ktos za to powinien byc odpowiedzialny, dobrze ze macie zdjecia. Nie wiem jak oni moga lekcewazyc takie rzeczy. Jak slysze albo czytam takie rzeczy to jeszcze bardziej nie ufam tutejszym lekarzom:no:.

buziaczek nie martw sie przeprowadzka, na pewno szybko pojdzie tym bardziej ze juz macie cos na oku i ze macie pomoc. Wiem ze to nie jest idealny pomysl jak jest sie w zaawansowanej ciazy, ale na pewno nie bedzie tak zle, my tez mielismy przeprowadzke okolo 3 tygodnie temu, czyli bylam wtedy mniej wiecej na tym etapie co ty teraz :tak:. A na internet czekalismy tylko kilka dni.

fittney wiem co czujesz, bo mialam podobnie po przeprowadzce z Londynu tutaj, ale w Londynie na pewno szybko znajdziesz kolezanki, wlasnie fajne jest to ze dziewczyny z tego forum sie spotykaja. A tutaj jest mniej Polakow niz w Londynie i troche trudniej. Ale mam nadzieje ze to kwestia czasu zarowno w twoim jak i moim przypadku.

Napiszcie mi prosze czy do samolotu moge wziac leki chodzi mi np jakies przeciwbolowe,syropy dla dzieci.
Bo chce zrobic zapas,ale czy to ma sens,zeby mi nie zabrali.
bede leciec Ryanair.Ale w ogole jakimi kolwiek liniami bym leciala czy moge z soba wziac taka apteczke?

wieczorynka oczywiscie ze mozesz brac leki, ale raczej zapakuj to do bagazu glownego , nie do podrecznego, szczegolnie plyny. Do podrecznego mozesz zabrac plyn lub krem do 50 ml, lub lek ktory musisz miec przy sobie np jak ktos ma astme. Apteczke jak najbardziej mozesz zabrac, ja tez zawsze przywoze zapasy polskich lekow;-).

Witam Dziewczyny!!
Co slychac?
U Mnie nie najlepiej humor najgorszy jaki moze byc ...pod ksiezycem:wściekła/y: !!
Wogule sobie nie wyobrazam tej sytuacji z przeprowadzka jestem zalamana ...bo to mieszkanie co mielismy na oku wogule nie nadawalo sie do zamieszkania dla Nas!!-chodzilo o stare a Ja nie chce zeby Moja Niunia mieszkala w jakims starym lochu ...:wściekła/y:Poprostu mam wszystkiego dosc ...nie wyobrazam sobie przeprowadzki i tego wszystkiego...najgorsze jest to w tym wszystkim ze mieszkania sa bardzo drogie:-( i w kiepskim stanie masakra ratujcie dzeiwczyny co ja mam robic?! zalamalam sie juz ...jeszcze do tego bola mnie lewe zebra :no::wściekła/y::szok::-:)-(

Buziaczek wiem cos o tych przeprowadzkach sami nie mamy łatwo a mieszkania sa tak drogie że hej. My też planujemy się przeprowadzić do mniejszego lokum. Wczeniej mieszkalismy z 2 osobami które na domiar złego wyprowadziły się w bardzo szybkim czasie a my zostalismy sami w wielkim 4 pokojowym domu gdzie musismy placic wielkie pieniądze. A do tego ten dom jest okropny jest wilgoc sa jakies pieprzone robaki ojj szkoda gadać. A przez pomoc innym(którzy po dwoch miesiacach jednak zdecydowali sie jechac do Irlandii niby lepszej roboty...teraz znow sa w polsce...niechce mi sie nawet o tych ludziach gadac:baffled::wściekła/y:) zostalismy tu uwięzieni bo musimy tyle placic że nie mamy jak odłożyć na depozyt i miesięczny czynsz na podrzet nowego mieszkanka.Ochhh mam już naprawdę dosć takiego czegos a tu mały w drodze... Wiem dokladnie co przezywasz mam to samo i wiedz że jestem z Tobą myslami i trzymam kciuki abyscie jak najszybciej i bez stresowo znalezli to czego szukacie. Mam nadzieje ze nam tez sie uda co niezlego wychaczyc do konca czerwca. Buziaczki

reklama
heja
no i juz po wszytskim duzo strachu o nic,ja to czasmi mam schiza
babeczka byla super,doswiadczona 3000 takich zabigow,tak mnie zrelaxwoala,ze wogole zapominalm co tam beda robic,wszytsko trwalo 5 min,nic nie bolalo,ciesze sie bo powiedziala,ze osoba niepalacym po tym zabiegu w 90% nie popwraca nadrzerka,gdybym palila 60%
Boli mnie brzuch jak na @,ale nie jest zle,przy znieczuleniu czulam sie ja by mi serce mialao wyskoczyc,poniewarz byl on z dawka adrenaliny,aby jak naj mniej krwawic podczas zabiegu,jestem zadowolona za 6 miechow do kontroli

acha i co ciekawego powiedziala,po tym zabigu jest duza szanasa ze przy kolenej ciazy ,porod moze byc duzo wczesniej,czyli 36-38 tyg,hmm.......cikawe czy tak jest?

buziaczek1626 skarbie nasz,prosze tu z smutna twarza nie chodzic,mowie ci podejc do tego na luzie,jestes w ciazy,nie mozesz sie stresowac,denerwowac,na pewno zjadziecie cos fajnego,jeszcze macie ciutke czasu....chlopa pogon niech sie stara,a ty na spokojie spacerkiem mozesz przejsc po agencjach,moze lokalna gazete kupic a noz cos sie trafi,trzymam mocno kciuki.BEZ NERWOW,PO WIRTULANEGO KLPASA DOSTANIESZ:-DOBIECUJESZ???

maja33 super,ze dokumentacje macie,przyda sie...

ide sie polozyc,bo spac mi sie chce
milej nocki laski.........
papa

Do góry