reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

O moj boze Senga czy Ty spac nie mozesz?:-):tak::-D
Z tymi szczepieniami tak to juz jest. Jesli dziecko nie ma temperatury powyzej 37 to zaszczepia. A to niebadanie przed szczepieniem to rzeczywiscie dziwna sprawa dlatego my mamuski musimy byc czujne. Ale zawsez mozesz poprosic by dziecko zbadali bo masz jakies podejrzenia. Ja przelozylam jedno szczepienie.Poprosilam zeby pielegniarka zbadala mala.Okazalo sie ze ma 37.3 temperatury i ama pielegniarka doradzila zeby nie szczepic tylko przyjsc a tydzien.
A Walia .....rzeczywiscie piekna. Polecam Landudno.

Buziaczek przeciez nie musicie rejestrowac sie w agencji jako mieszkancy zeby miec potwierdzenie adresu. Wystarczy zrobic jakis rachunek na siebie albo zmienic adres konta bankowego.U nas tez mieszka wiecej osob niz podalismy w agencji i kazdy ma potwierdzenie adresu.
Dobrze ze macie cos na oku. Mam nadzieje ze wszystko sie dobrze ulozy.
No i zamaiaj od razu neta na nowym mieszkanku zebysmy Twojego rozwiazania nie przegapily.

reklama
maja, a tak wstalam do kibelka i jakos mi sie odechialo spac :-D Jak ja powiedzialm o delegliwosciach juniora to powiedzieli mi ze jesli nei chce to nei musze szczepic, ale u nas szczepienia sa tylko raz w miesiacu a mamy troche do nadrobienia w szczepieniach wiec nie czekalam i jak na razie wszytsko dobrze jest ::cool2:

A ja sie sama oszukalam. W zegarze wyczerpuje sie bateria i pkazuje co chce. A ja godzine temu myslalam ze juz po 9. Wiec wstalam . A tera zpatrze ze to dopiero 8.

Senga ojj to niedobrze ze tylko raz w miesiacu. Jak to mozliwe przeciez te szczepienia zeby dzialaly to musz byc robione w w miare rownch odstepach czasu. Wlasnie ostatnio na ten temat z lekarzem rozmawialam.A miesiac to sporo. A nie myslalas o zmianie GP? Popytaj moze w innych GP w Twoim rejonie jest lepiej.

Maja mlody juz ma ponad rok wiec te szczepienia jzu nie musza byc tak dokladnie. Wiec na razie chyab nie bede zmieniac GP.

Zaraz idziemy do centrum dla dzieci sie mlody troche pobawi z innymi dziecmi.

Pozdrowionka

hej laski
na 2.00 ide na usuniecie nadrzerki,niby nic takiego,ale jednak sie boje,niewiem jak sie bede czula,a jutro normalnie do pracy.Znam swoj organizm i nawet po pobraniu cytoligi,brzuch mnie mega boli.Ale zobaczymy

Pogoda w koncu cudowna,lato w powietrzu.......

jaki ruch sie tu zrobil,fajnie....

niektore z was nocne marki widze,ja wczora nie moglam usnac,bo myslalam i tak 3h sie meczylam zboku na bok.

buziaczke no szkoda,ze z mieszkaniem tak wyszlo,ty sie nie stresuj,wszytsko sie ulozy,powoli znajdziecie fajne lokum........zobaczysz buzka

maggusia milusno mamusia urzadzila przyjecie dla Brianka,super sie bawcie i odpoczywaj,a mayly jak??juz lepiej...

senka a gdzie byliscie dokladnie,ja chce sie wybrac do Walii,szukam fajnych miejsc wiec moze tam pojedziemy jak mowisz ze tak slicznie

maja dzieki za troske,postaram sie......bede myslec o dziuni..a jak twoj skarb?

ok mykam buziaki papa

Maxin- trzymam kciuki aby wszystko poszlo dobrze:tak:
buziaczek- szkoda ze tak wyszlo ale dobrze ze juz macie cos na oku i nie denerwuj sie wiem ze to banalne i latwo mi mowic ale postaraj sie zrelaksowac bo dzidzia najwazniejsza, trzymam kciuki za szybka przeprowadzke
Senga-fajnie ze milo spedzilas czas:-)
Maja- jak dlugo jestes w Angli, normalnie skarb z ciebie i taka chetna jestes do pomocy fajnie ze cie mamy na forum:-):tak:

a u nas jest nadzieja ze 24 czerwca wrocimy do Londynu bo zaczelam juz zalatwiac rehabilitacje wiecie co mi powiedzieli jak im powiedzialam co sie stalo i ze mala byla niedotleniona przy porodzie , byli przemili kazali przefaksowac wyniki badan i wszystko co do tej pory dostalam od lekarzy moj maz ma miec wizyte z tymi papierami:-D, i bedzie jeszcze jakies spotkanie jak przyjedziemy i mala bedzie miala zalatwiona rehabilitacje, mam nadzieje ze tak naprawde bedzie ale chyba nie sciemniali by mnie:eek:, w kazdym razie wydaje sie byc wszystko na dobrej drodze:-)

pozdrawiam papa

maja dzieki

najwazniejsze aby Martusia kontynuowala rehab.,teraz niech robia co w ich mocy,aby wam pomoc bo to przez ich zaniedbanie mala cierpiala,a zastanawiala sie czy gdzies o tym nie napisac,zlozyc skarge itp???wiem,ze to moze za duzo roboty niepotrzebny stres,ale moze warto.......ak myslicie

hej
nie nadążam za wami:szok:
mam problemy z netem,jak juz napisze mega posta to go tu nie widze:wściekła/y:
mam doła jak stąd do PL i bardzo bym chciała się z wami spotkać może poznanie kilku nowych mam wpłynie korzystnie na mój móżg??:tak:
poczytam co nieco,dopoki mam neta

Fittney nie smuc sie,wierze,czujesz sie samotna,ale na spotkanie przyjdz poznasz nowe osoby moze zaczniesz poruszac sie po lodnynie i nowe znajmosci sie nawiaza;-)

reklama
spokojnie ,,wieczorynka,, nie ty pierwsza , bedzie dobrze zadomowisz sie szybciej niz myslisz.Bedzie dobrze , zobaczysz sama ze zycie w UK, jest latwiejsze niz w polsce . Powiedzialabym bezstresowo jezeli chodzi o sprawy finansowe, ale i z innymi tez jest latwiej. Wystarczy maly miesiac i bedziesz wszystko wiedziala co i jak , zobaczysz.:-)
POWODZENIA
\jak ciebie czytam to wydaje się że tak jest łatwo jak piszesz,więc ja chyba jestem beznadziejnym przypadkiem:-(mineło 3 tyg i ja nijak nie mogę się przyzwyczaić do zycia tu,tym bardziej ze nie mam pracy a o znalezieniu z małym raczej moge pomarzyć :-(

Do góry