reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

spokojnie ,,wieczorynka,, nie ty pierwsza , bedzie dobrze zadomowisz sie szybciej niz myslisz.Bedzie dobrze , zobaczysz sama ze zycie w UK, jest latwiejsze niz w polsce . Powiedzialabym bezstresowo jezeli chodzi o sprawy finansowe, ale i z innymi tez jest latwiej. Wystarczy maly miesiac i bedziesz wszystko wiedziala co i jak , zobaczysz.:-)
POWODZENIA

reklama
Witam dziewczynki . Jak samopoczucia Wasze i Waszych maleństw? U nas wszystko oki mały się rusza ile wlezie a ja ponad pół dnia siedzę sama w domciu bo M dlużej pracuje.:baffled: Jutro mam spotkanie z midwife ciekawe co mi powie. Mam nadzieje że wszystko oki:-D
Wieczorynka witam Cię serdecznie i powiem tylko tyle- nie masz sie czym przejmowac najwazniejsze ze bedziesz z calą rodzinką tutaj a tu naprawde jest fajnie. Dobrze że Twoj M jest tu od jakiegos czasu. Macie duzo łatwiej mieszkanie Twoj M prace to wazne. Moim zdaniem jest tu duzo lepiej niz w Polsce... A co do jezyka ja naczyłam się w ciągu 5 miesiecy gdzie wczesniej nie mialam z tym jezykiem do czynienia. gdy tu jestes i jest mus mowienia to szybko sie nauczysz. zobaczysz. Zycze zdrówka Waszym dzieciaczkom pozdrawiamy:-D:-D:-D

Niunka dziewczyny maja racje to bzdura z tym zwrotem kasy. Mnie sie wlasnie skonczyl platny macierzynski do pracy mam wracac 13 sierpnia ale nie wiem czy wroce.I nikt nie kazal mi zadnej kasy zwracac z wiedza ze moge nie wrocic.

Wieczorynka nie martw sie bedzie dobrze, napewno |Ci sie spodoba.Chociaz nie moge nazrekac ze bylo mi zle w Pl to jednak tu jest lepiej.A jezyka sie z czasem nauczysz. I dobra rada zaopatrz sie w slownik medyczny- naprawde sie przydaje szczegolnie gdynasz dzidziusia.

Witam dziewczyny ...po weekendzie !!
Przepraszam Was ze nie odpisze kazdej z osobna ale nie dalabym rady ...tak duzo pisalyscie pod moja nie obecnosc ze niee jestem w stanie nadrobic:no:!!
U Nas weekend minal tak sobie ...w sobote robili tesciowie grila, a w niedziele Moj Kochany Maz poszedl do pracy...
Dzis dowiedzialam sie za najprawdopodobniej musimy sie wyprowadzic z obecnego mieszkania i w przeciagu tygodnia przeprowadzic sie do innego...a przy tym mnostwo nerwow i zalatwiania na sama mysl o tym robi Mi sie nie dobrze :sick: jeszcze tym bardziej ze teraz jestem w zaawansowanej ciazy ...a co najlepsze ze dwa miesice temu sie wprowdzilismy!!
Zamiast myslec o pokoiku dla Laluni mysle o przeprowadzce jak to dzis uslyszalam to tak sie zdenerwowalam az dostalam skurczy i zle sie czulam....Jestem taka zla i zmeczona...!!:sick::wściekła/y::wściekła/y:
Bede chyba uciekac sie wykompac i poloze sie bo Niunia kopie chyba ma ochote sobie juz spokojnie polezec po calym okropnym dniu!!ahhh Dziewczyny zazdroszcze tym ktore maja wlasne mieszkanie w Anglii!! Buziaczki Paa;-)

Buziaczek to nie podpisaliscie zednej umowy jak sie wprowadzaliscie? Tydzien to troche malo na wyprowadzke. Aco sie stalo? dlaczego muiscie sie wyprowadzic?
Macie juz cos nowego na oku?
Biedactwo strasznie wspolczuje. Dobrze ze nie swiezo po porodzie bo z dzidzia byloby gorzej sie przenosic.

A moze pomoc Wam czegos szukac? Jeszcze poltora tygodnia jestem w UK i mam doswiadczenie w szukaniu mieszkan. Jak cos to daj znac. Chetnie pomoge.

Maxin badz dzielna na zabiegu. Bedzie dobrze. Daj znac jak po.
A to cos powaznego? Jesli oczywiscie wolno spytac.

Yh...to jest bardzo dziwna i trudna sytuacja do wyjasnienia powiem Ci w skrocie :
Wynajelismy mieszkanie ze znajomymi i zarejestrowalismy dwie osoby(znajomi) a mieszkalismy we czworke i agencja o tym wiedziala i mielismy dorejestrowac po jakims czasie nastepne dwie osoby (czyli Mnie i Mojego meza) ...bo bardzo potrzebujemy zameldowania do szpitala i do midwife itp.!!
Zeby mieszkac legalnie bo to juz niedlugo Niunia ma sie urodzic i zeby wszystko bylo spoko ...a dzis dowiadujemy sie ze to wykluczone zebysmy mogli sie dorejestrowac ze nie ma szans jakich kolwiek..noi tak musimy sie wyprowadzic!!
Bardzo Dziekuje Za Pomoc ale poradzimy Sobie juz mamy cos na oku!!
Ale ja strasznie nie lubie przeprowadzek tym bardziej w tym czasie ...ze powinnam juz urzadzac pokoik a nie nowy dom :sad::hmm::angry: Jestem poprostu zalamana i zdenerwowana bo znow trzeba sie ze wszystkimi gratami przenosic gdzie indziej ...to jest ciezkie dobrze ze mamy pomocnikow do tej przeprowadzki ale sam fakt ;/;/ ahhh masakra!!!:sick::baffled::dry:
Pozdrawiam paaa

reklama
buziaczek no to faktycznie nie ciekawie. Ale tez dobrze ze juz macie cos na oku. Myśmy szukali mieszkania przez 3 miesiące

wieczorynka dasz rade JA byłam w podobnej sytuacji. Jesli masz możliwość zgłoś sie do collegu na lekcje angielskiego. Niestety od września będą płatne, ale dla tych malo zarabiających będą zwroty

U nas młodego zaszczepili mimo kataru i biegunki . :szok:Trochę jestem zdziwiona bo w Polsce to by mowy nie bylo o szczepieniu. Tutaj nawet dzieci nie badają przed szczepieniem .:szok:

W weekend odwiedziła mnie kuzynka która mieszka w cambryge i pojechaliśmy zwiedzać wodospady Walii. Cudnie było i nawet pogoda dopisała.

Pozdrowionka

Do góry