reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

maja33 super ze Martusia coraz lepiej

izusia fajnie ze impreza sie udala

maja_1980 , maxin dzieki za odpowiedz, ja chyba tez wezme epidural, tzn zaczne od gaz i air i wtedy zobacze jak bede sobie radzic z bolem, okropnie sie boje, w dodatku to chorobsko mnie meczy i oslabia, skad ja wezme sile, mam nadzieje ze to przejdzie, bo juz zaczynam panikowac:szok:

reklama
hej dziewczyny
mam pytanko, moze z calkiem innej beczki, ale mnie dreczy
kolezanka nagadala mi ze po zakonczeniu MTERNITY PAY, mam obowiazek wrocenia do pracy , jezeli nie to musze oddac im wszystkie pieniazki.
Weglug mnie smieszne, ale czy prawdziwe.
Mamuski , ktore pobieraly maternity , a skonczyly czy to moze byc prawda.
Przeciez nikt mnie nie moze zmusic do powrotu do pracy , nadwyzej bede na bezplatnym. A z tymi pieniedzmi to wogule nie wiem o co chodzi?
:baffled:

Mialam sie rozpisac, ale wlasnie obudzil sie Josh, wiec nie dam rady. Caly weekend spedzil u babci, wrocil wczoraj z goraczka i niestety jest bardzo marudny.
niunka19-82 gdy macierzynski mi sie skonczyl to akurat wrocilam do pracy, wiec nie wiem jak to jest z tymi pieniedzmi, ale kolezanka (Angielka) takze mi mowila, ze jezeli bym nie wrocila to musialabym oddawac pieniadze. Takze wydawalo mi sie to nieco smieszne, ale nie wiem jak naprawde jest.

Gdyby byla to prawda , to jest to dla mnie kompletna bzdura, przeciaz te pieniazki ci sie naleza wkoncu mamy juz przepracowane spory czas.dzieki , ja nie mam zamiaru zaraz po materniry wracac do pracy, dlatego pytam jak to jest.

niunka niestety ludzie czasem gadaja glupoty, przejzalam moj maternity handbook i jest tam wyraznie napisane: "You do not have to repay any SMP. All of the SMP is yours to keep whether you return or not. Employers claim back from the Inlnd Revenue." Wiec sama rozumiesz
Pozdrawiam

wielkie dzieki
a juz myslalam ze znowu cos nie tak .
odrazu poprawil mi sie humorek , :-):-) to upewnilam sie ze to bzdura.

a ja wlasnie sie tak zgrzalam dzieciaki spaly wiec zrobilam kalendarz do informatora i wszystko szlag trafil.............wrrrrrr....................
tyle sie nameczylam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witajcie Mamusie!

Ja tylko na chwilke tu zagladam.Jestesmy juz w Grecji:-)Podroz byla dluga i ciezka.Na dodatek Brianek mial goraczke z przemeczenia i to przeziebienie.W autobusie do Londynu przespal droge lecz w samolocie wielki placz przed startem:eek:nosek zatkany itp.Pozniej biegal po calym samolocie wszyscy dawali mu slodycze nawet wyladowal u chinczykow:laugh2:stiuardesy mialy z nim ubaw bo przetrzasnal kazdy zakamarek samolotu:laugh2:Pozniej bylo juz spotkanko z mama(babuleczka Brianka);-)Grecja jest pieknym krajem w sumie jzu to od dawna wiedzialam bo tu bylam ale teraz wydaje mi sie jeszcze piekniejsza.Pogoda jest fajna nie za goraco nawet deszcz popadal przez pare dni hehe smialismy sie ze pogode z Angli przywiozlam:tak:ale dzis cieplutko.
Moja mama wyprawila mu jeszcze raz urodziny w sobote bylo swietnie!:-)piekny tort prezenty goscie dekoracje itd mam pelno zdjec wiec jak tylko bede miec czas powysylam a tymcazsem mykam bo Brianek w caffejce dlugo nie wysiedzi :happy:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Wieczorynka- jestem z Włocławka moze masz ochotę się spotkać i pogadac o UK:-)

Czemu nie,a Ty w Polsce jestes?Za 25 dni bede juz w UK :):-)
Jak ja sie denerwuje ,matko jedyna zalujcie ze mnie nie widzicie.Sprzatam,piore,robie takie porzadki u mamy w domu,ze glowa mala,na spacery z dziecmi,zeby tylko nie myslec za duzo.
UK juz mi sie sni po nocach a co to bedzie dalej :szok::szok::szok:

Jejku mam nadzijee,ze zadomowie sie w UK ze szybko sie zaklimatyzuje i zeby mi tam dzieci nie chorowaly.
No mowie wam robie problem z niczego,ale to przez to,ze nie znam jezyka i to mnie boli najbardzieje.
W szkole mialam niemiecki i do niczego sie mi nie przyda.:baffled:

reklama
ninka- to bzdura ze trzeba oddac pieniadze jak sie nie wraca do pracy nic sie nie martw:-)

Maggusia- milego pobytu w Grecji

Wieczorynka- tak jestem w Pl na 100 procent do 24 czerwca a pozniej jeszcze nie wiem:-), jak masz ochote na spotkanie to ja tym bardziej

Do góry