reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

annulka- jedzicie do centrum tam napewno cos znajdziecie zapytaj Maxin albo Olis:-D;-)

tyle postow ze mam maly metlik w glowie

Maxin - duzo zdrowka dla ciebie mam nadzieje ze juz dobrze
wieczorynka-a z jakiego miasta jestes w pl bo widzialam ze z tego samego woj co ja:-), fotki dzieciaczkow superasne:tak::-)

Tigger-jak sobie radzisz ja ciagle mam cie przed oczami z malutkim brzuszkiem a teraz juz masz swoja kruszynke:-)
Joanno-dzieki za mile slowa, staramy sie jak najlepiej i widac juz efekty:-)
Dorcia-pozdrowienia dla was :-)

Moja mala tez byla szczepiona na gruzlice i slad ma do tej pory nadal wyglada to jakby zaschnieta krostka ale sie caly czas zmniejsza, wiec to dlugo trwa:tak:

Tesknie strasznie za UK nawet nie sadzilam ale mi wszystkiego brakuje chodzby podjazdow na chodnik:-D, uprzejmych kierowcow:-D, ktorzy przepuszczaja matki z dziecmi i ogolnie a najbardziej tesknie za mezem i normalnie nie wyobrazam sobie tak zyc na dluzsza mete dlatego musze koniecznie wszystko zorganizowac dla Marty w UK przeciez oni tez maja rehabilitantow jak sknocili na poczatku to teraz niech naprawiaja:-);-),

w PL upal a jak u WAS ?

buziaczek- jak sie czujesz humorek ci zawsze dopisuje i bardzo dobrze ja pralam tak jak Maxin w tym samym proszku i do tej pory to robie, lozeczko rozlozylam 3tyg przed term a pralam 2 tyg przed terminem przed samym porodem pisalam posty na BB i spacerowalam:-D:-D:-D, najbardziej lubilam zagladac na BB a tam ciekawe czy maja juz urodzila?
dziewczyny sa fantastycznymi kompankami w czekaniu na skurcze:-D

pozdrawiam serdecznie papap:-)

reklama
Ja na poczatku gaz i powietrze ale u mnie sie nie sprawdzilo. Pozniej petydyna i to juz lepiej . Przez poltorej godziny mialam spokoj. Na epidural sie nie doczekalam bo jak zaczelam o niego blagac to okazalo sie ze mam pelne rozwarcie i nie chcieli mi juz podac.

wwrrrrrrrrrrrrrrrrr............
wlasnie zjadlo mi posta................
wrrrrrr..............................

Juz pisac mi sie niechce.wiec w skrocie
Wekend byl milusny,choc jeszcze dochodzilam do siebie.Ale dzis z nowymu silam jestem gotowa na wyzwania.Jutro ide na zabieg,troche sie boje,W.i Natka ida ze mna,ciekawe jak bede sie czla na nastepny dzien:baffled:chyba lepiej i bezpieczniej bedzie jak G.przyjdzie do nas i u mnie sie nim zajmiemy.
Przyjechala tutaj zona brata W.z dzieciek,maja zostac,ale jak na razie nastawienie jej jest nijakie,dziwna sytacja,ale mam n adzieje,ze sie wyklaruje,zwiazki na odleglosc cierpia.
kuzyneczki bawily sie super razem,dziunia miala radoche,razem gaworzyly,wymienialy sie zabawkami.Cora wiecej chodzi,ale eszcze z asekuracja,sam sie boi.
Przespane nocki sie skonczyly,dwie bylo dobrze,zrobila to chyba dla mamusi,by sie wyspala,hihihi,bo dzis juz o 1.30 ryk i nurek do naszego lozka,ale o dziow sie wyspalam.
za tydzien biba niemoge sie doczekac......

nefnia ja bralam epidurla i jestem zadowolona polecam,po gazie bylo mi niedobrze

anulka najlpeij tak jak maja mowila wybrac sie do centrum,piccadeli,lester squer napewno cos fajnego znajdziecie,bar z klubem gdzie graja rozna muze,kiedy idziesz do duzego klubu,przewaznie puszczaja techno,house,a te male clubiki sa przytulne,przynajmniej dla mnie,czasu masowke dla mnie sie skonczyly,to juz nie to samo co za mlodu:-D

maja szkoda,ze niebedzie was na spotkaniu,tesknimy za wami

schizja milego pobytu w pl

mykam do upichcicc,maluszki spia:happy:

Witam przyszle mamusie!Ja mieszkam w Basildon Nie rodzilam tutaj ale cala ciaze prowadzilam w Anglii,wiec o tym cos wiem!Pozdrawiam Mama Beniamina

Wieczorynka- jestem z Włocławka moze masz ochotę się spotkać i pogadac o UK:-)

Maxin-nic sie nie martw o Natalkę rehabilitantka powiedziala mi ze czym pozniej tym lepiej jak zaczynaja chodzic i wcale im nie trzeba nic przyspieszac bo same ucz sie pewnosci i rownowagi, my narazie uczymy sie siadac:-D, a gdzie tu cala reszta, pocieszyla mnie rehabilitantka ze jeszcze troche i sladu po asymetrii nie bedzie ach jak sie ciesze, tak czasem bywa w rodzinie na odleglosc zle a pozniej na nowo trzeba sie docierac:-(, ale pewnie bedzie u nich dobrze:-)

Izus - co u Was napisz jak tam wasz nowy domek juz jestescie uzadzeni:-) buziaki dla Was

Olcia_ Witaj serdecznie na forum

Olcia-witaj na forum, napisz cos wiecej o was!
A u nas mily poczatek tygodnia, choc nie lubie poniedzialkow.Impreza sobotnia super wypalila, goscie dopisali, nawet sie nie spodzielwalismy ze wszyscy zaproszeni przyjda tym bardziej ze zawsze jest tak ze ktos nie moze bo cos tam.A tu niespodzianka, wszyscy przyszli.Oskarcio gdy zobaczyl kogos nowego pirwsze 5-10min byl taki spokojny obserwowal i wyczajal ludzi a pozniej juz bawil sie z wszystkimi, wyglupial, byl noszony przez ciocie i wujkow i nie bal sie wogole.Impreza byla naprawde bombowa, gliowanie sie udalo, pogoda chyba dla nas sie poprawila, bo wczesniej padalo i wialo:)Misio podczas dmuchania swieczki troche sie wystraszyl bo wszyscy skupili na nim swoaja wage.Ale poniewaz tatus byl drugim solenizantem pomogl przy swieczce.Tak wiec wszystko sie udalo, choc ja po imprezie padlam z nog.W konc sama wszystko przygotowala, nie mowiac ze jednoczesnie zajmowalam sie Oskarciem bo michal mial jeszcze mnostwo innych rzeczy w domku na glowie.ALe dalismy rade i ejstesmy happy i podobno nasi goscie takze.Misio dostal sliczne prezenty i mnostwo karteczek.Tak wiec stare zabaki ida w kat a ich miejsce zajmuja nowe "bardziej dorosle":-)
Dzis pogoda super, siedzimy na ogrodku, maly chodzi przewraca sie na trawie troc he raczkuje ale generalnie jz w wiekszosci chodzi juz znakomicie.Gada sobie ciagle po swojemu i wogole jest taki fantastyczny.Nie moge uwierzyc ze nasze dziecko jest juz z nami rok (nio bez dwoch dni:))
eraz spi wiec ja uciekam bo mam pare rzeczy do zrobienia!Milego dnia, buzialki!
A no i oczywiscie zapraszamy na blogaska!!!

reklama
MAJA SWEIETA RACJA,wszytsko w swoim czasie,ciesze sie,ze u was gra,rehabilitacja pomaga,kiedy wcacie do Uk???A dowiadywals sie jak to by bylo w uk z dalszym leczeniem Martusi?

IZUSIA IMPREZKA UDANA,rodzice zadowoleni goscie tez no i solenizanci ,to najwazniejsze:-)a TY zrobilas chlopaka fajna bibe;-)Oskarcio na fotka widac jak bardzo zadowolony byl,a ty wygladasz slicznie wiesz;-)

Do góry