reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Nie chce wiedzieć o GOT!!
Nagraliśmy i jutro będziemy oglądać wiec żadnych spoilerów! :p
Co remontujcie? Kuchnie czy łazienkę?

2 łazienki i cała podłoga na parterze do wymiany z paneli na płytki oraz schody i przedpokój na pietrze. W tydzień się wyrobimy mam nadzieje. Got trochę przesadzony w tym sezonie uważam ale ciekawa jestem ostatniego odcinka. Jutro napisz co myślisz o 4 :)

reklama
Nie mów!
Urobicie się po łokcie ale będzie warto.
Na kogo stawiasz ze zasiądzie na tronie?

Nie ma to jak gwałtowna zmiana tematu z płytek na trony :p

Ja nie rodziłam, ale miałam już tutaj 3 operacje i strasznie sobie chwalę opiekę szpitalną - taki standard w Polsce miałam tylko w prywatnych klinikach :)
Koleżanka za to tutaj rodziła i też bardzo zadowolona. Chodziłam z nią do położnej, jako pomoc językowa z zakresu medycyny - rzeczywiście prowadzenie ciąży totalnie inne. Nie powiem że gorsze albo lepsze - zwyczajnie ... inne... :)

Nie mamy planów powrotu do PL, zresztą my jeździmy raz na 2-3 lata do polski - zwyczajnie nas nie ciągnie. Rodzinka jak chce może do nas przyjechać, a mi zebrać całą czwórkę ... odechciewa mi się. Zresztą jak byliśmy w 2017 na 3 tygodnie to po powrocie pocałowałam własne drzwi - tak mi rodzinka dała popalić... jedziemy dopiero za rok :p Po za tym mieszkamy w bardzo spokojnej miejscowości. Ja póki co mam wolne od pracy, ale mam nadzieję że jak dojdę w pełni do siebie to wrócę do pracy :)

Joanulka - mam dziwne wrażenie że mamy to samo imię :)

Nie mów!
Urobicie się po łokcie ale będzie warto.
Na kogo stawiasz ze zasiądzie na tronie?

Nie ma to jak gwałtowna zmiana tematu z płytek na trony :p

Chciałbym John Snow oczywiście ale Deneris coś kombinuje, nie wiem czy go przypadkiem nie będzie chciała zabić. A Ty jak uważasz? Już macie kolejny odcinek obejrzany ??

Ja nie rodziłam, ale miałam już tutaj 3 operacje i strasznie sobie chwalę opiekę szpitalną - taki standard w Polsce miałam tylko w prywatnych klinikach :)
Koleżanka za to tutaj rodziła i też bardzo zadowolona. Chodziłam z nią do położnej, jako pomoc językowa z zakresu medycyny - rzeczywiście prowadzenie ciąży totalnie inne. Nie powiem że gorsze albo lepsze - zwyczajnie ... inne... :)

Nie mamy planów powrotu do PL, zresztą my jeździmy raz na 2-3 lata do polski - zwyczajnie nas nie ciągnie. Rodzinka jak chce może do nas przyjechać, a mi zebrać całą czwórkę ... odechciewa mi się. Zresztą jak byliśmy w 2017 na 3 tygodnie to po powrocie pocałowałam własne drzwi - tak mi rodzinka dała popalić... jedziemy dopiero za rok :p Po za tym mieszkamy w bardzo spokojnej miejscowości. Ja póki co mam wolne od pracy, ale mam nadzieję że jak dojdę w pełni do siebie to wrócę do pracy :)

Joanulka - mam dziwne wrażenie że mamy to samo imię :)

Nik mój to z drugiego imienia wzięte :)

To GOT się jeszcze nie skończyła??? Ja utknęłam gdzieś w drugim sezonie. Może zacznę to oglądać jak znajdę czas :)

Joanulka jeszcze nie obejrzeliśmy.
Ja mam wrażenie ze zakończenie będzie...niespodziewane. Nikt z typowanych postaci nie posadzi odwłoka na tronie. Albo ktoś, kogo najmniej podejrzewamy. Może Arya? Ale nie wiem...
Sol (czyżby ktoś czytał ludzi Lodu?) ja tez za każdym razem jak wracam to się cieszę. Wysiadam na lotnisku i wdycham czyste, świeże powietrze. Potem jadę do domu odpocząć. Moja idea wakacji to zwiedzanie miejsc gdzie jeszcze nie byłam a nie powrót do miejsc, które już znam.

Dwa razy przeczytałam tą sagę :) Zbieram się do przeczytania po raz trzeci :p
Niestety my mamy upierdliwą rodzinkę - jak nie zajrzymy to jest foch nieziemski. Po za tym ja od 4 lat bez pracy bo moje zdrowie to była porażka więc kiepsko z kasą i wojażami. Teraz po operacji już powoli odzyskuję swoje życie, ale muszę się nauczyć żyć z HTZ, dogadać z brakiem jednego więzadła (jego brak powoduje bóle pleców i nóg - ale do ogarnięcia jest) i ogólnie wrócić do siebie po operacji - było nie było - nie mam już ani jajników, ani macicy ani nawet szyjki. Pluję sobie w brodę że wcześniej się nie zdecydowałam na tą operację - niepotrzebnie się 3 lata męczyłam :(

Dark - fajnie że będziesz miała małą różnicę między dzieciaczkami - im mniejsza tym fajniej się dogadują ... choć później to już różnie bywa :rofl2:

Mam cała ta sagę w domu. Jeszcze te biało niebieskie tomy. Zaczytana tak, ze kartki są oddzielnie.
Nie wiem co to jest HTZ ani z czym to się je.
Co do problemów z więzadłami i mięśniami to ja bym polecała masaże (np Rositter) i delikatne ćwiczenia. Tez przeszłam ciężka operacje lewej nogi, istniało ryzyko, ze nie będę chodzić i w efekcie rozwale sobie plecy ale się uparłam i wyszłam na prosta. Jedyne co zostało to blizny, chociaż i tak chirurg co mnie szył wykonał fantastyczna robotę, oraz fakt ze nie mogę prowadzić samochodu manualnego. Muszę mieć automata. Ale do przeżycia.
Ta mała roznica wieku daje się już w kość :p Mam małolatę która właśnie przechodzi bunt dwulatka i nie mam cierpliwości do niczego. Ale zagryzam zeby i się trzymam. Mam nadzieje, ze za jakieś....18 lat będzie lepiej:p

reklama
Do góry