reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Czesc Kochana zagladam podczytuje jak mam czas...ale zazwyczaj rzadko bywam na kompie .
Nie mam czasu pochlania mnie na MAXA praca dom i nauka.
Nie mam czasu na nic..a dzis jeszcze Mnie tak strasznie glowa boli:-:)-:)-(

Witaj:-)
Jak tam domek wlasnie?urzadzilas juz go:-)jakies fotki moze:tak:nie wybieracie sie do Skegness?

MAaggusia to dawaj fotki wloskow:tak:

A u nas choroby cd:baffled:od wczoraj znowu ma jakas wysypke na raczkach i dzis na nozkach:confused:nie wiem cos sie dzieje.wczoraj okolo poludnia dalam mu kawaleczek mandarynki i pozniej go wysypalo troche na raczkach ale do tej pory powinno juz zginac:confused:a to sie pogarsza,takie czerwone mocno:baffled:boshhh juz nie wiem co to.jakas alergia czy dalej po tej chorobie cos schodzi:baffled:

Jestem na etapie wypatrywania łóżeczka dla maluszka i tak jak na początku myślałam o tradycyjnym łóżeczku, tak teraz zastanawiam się głęboko nad takim travel cot:

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=umwIccMy_XY"]YouTube - Hauck Baby Centre Travel Cot - 1 - Kiddicare[/ame]

ale koniecznie w kolorach brązowo-beżowo-kremowy, coby było bardzo uniwersalne i pasowała nam do pokoiku.

No i bardzo poprosiłabym o wasze za o przeciw tradycyjnemu łóżeczku a takiemu travel.

Czesc dziewczyny!!!
My wlasnie wrocilysmy od lekarza. Pogoda znowu paskudna, ale trzeba bylo jechac... Zrobilam cytologie- teraz tylko czekac na wyniki... Zwazylam tez mala-8.9 kg- duza dziewczyna... Powoli bierze sie juz za siadanie...
Pandorka my kupilismy cot bed, jest wieksze niz normalne lozeczko, i jak mala bedzie na tyle duza, to mozna zdjac boki, i przemienia sie w normalne lozko... Inwestycja na pare lat, bo posluzy dluzej niz lozeczko... Co do travel cot to tez mamy, bo jak jezdzimy do tesciow to jest przydatne. Jak dla mnie duza wada jest, ze jest bardzo nisko-prawie na podlodze- i jak dzidzi bedzie ci sie budzic co pare godzin, to trzeba duzo sie schylac- a plecy musisz oszczedzac. W lozeczku jest na "moim poziomie", wiec mam na nia oko... Znize dopiero jak bedzie siadac sama.

Witaj:-)
Jak tam domek wlasnie?urzadzilas juz go:-)jakies fotki moze:tak:nie wybieracie sie do Skegness?
Zdrowka!!!!!!!!!!
Czesc;-)
Domek super powoli sie urzadzamy ostatnio nam przyszedl naroznik ze skory czerowny duzy do salonu :tak:pieknie ale planuje w nastepnym miesiacu kupic kurtyny do salonu i nie wiem jaki kolor :-:)nerd::baffled:
Nie potrafie sie zdecydowac:no:
Powoli chce urzadzac malej pokoj na zime :tak:chce albo na zielono jej pomalowac albo na jakis cieply kolorek pomarancz :tak:
Nowe lozko duze kupic i jakas komode na zabawki:dry:
Fotki wlkeje jak bedzie juz cos wiecej w domu:-D
Do Skeegnesss nie ma kiedy ...bo aj pracuje weekendy mamy zajete na maxa :dry:i kaski troszke brak a pogoda tez kiepska:-(
No i bardzo poprosiłabym o wasze za o przeciw tradycyjnemu łóżeczku a takiemu travel.
Jesli moge sie wypowiedziec to z doswiadczenia powiem tyle na sam start lozeczko jako do podorozowania jest OKey:tak:ale co do stalego spania w domu to srednio:no:
Moja szwagierka kupila na poczatek kolyski dwie a potem dwa lozeczka te podroznicze i pojechala do sklepu i powiedzieli jej w mothercare ze dziecko nie powinno spac ciagle w takim lozeczku bo moze spowodowac uszkodzenie kregoslupa dziecko ma miec twardo i wygodnie a te lozeczka maja zazwyczaj miekkie podloza.
Zrobisz jak bedziesz uwazala ale normalne lozeczko pomaga przy wstawania bo ma szczebelki:tak:i twardy materacyk :tak:
Ale jak dorasta dziecko to czesto w nocy moja Blanka tak robila zaklinowywala sie w nim wklada rece i nozki i byl placz po nocach :no::dry:i tu by lepiej juz bylo polozyc w podrozniczym :tak::tak:wszystko ma swoje wady i zalety....zalezy od potrzeby;-)

witam kochane ja wpadłam sie pozegnac jutro rano juz spadamy:tak::tak::tak::tak: do Polski jeszcze ostanie porzadki mi zostały :tak::tak: i pakowanko....

Pandorka- jak dla mnie to normalne łozeczko dziecko miec powinno:tak:a nie takie turystyczne .......ale to twoj wybor,bo dla mnie to bardziej jak kojec:shocked2:

trzymajcie za mnie kciuki 15 SIERPNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

buzia
m was i do usłyszenia jak bede miała z czego to napisze bedac w polsce.........

PINKA no ale mamy nadzieje ze bedziesz sie odzywala z Polski :-) mam nadzieje ze wszystko bedzie tak jak sobie zaplanowalas no i imprezka sie uda :-)

PANDORKA mi tez sie wydaje ze lozeczko powinno byc :tak: to jest miejsce spania dla maluszka. takie lozeczko turystyczne moze byc tylko dodatkiem, tak jak napisala MAMUSIA BLANECZKI ze wzgledow zdrowotnych dzieciaczka.

A ja mam takie pytanie co jest lepsze mata dla maluszka czy lezaczek?
Fisher-Price Rainforest™ Melodies and Lights deluxe gym™ : mothercare

Fisher-Price newborn to toddler rocker : mothercare

zastanawiam sie co wybrac :confused:

Kornasia- w miare mozliwosci bede sie odzywac:tak::tak::tak:

a co do lezaczka czy maty to ja miałam i to i to bo lezak był przydatny do tego jak ja cos w kuchni robilam czy tez pranie na ogrodzie wywieszalam wtedy mała sie bujała a ja ja na oku mialam a z kolei z maty korzystalysmy na gorze.....kładlam mate na łózku i mała sobie fikała

reklama
Pinka trzymaj sie ipisz jak bedziesz mogla,oczywiscie po weselu daj tez znac:tak:buziaki i zycze zeby wszystko poszlo gladko:tak:
Pandorka ja tez uwazam ze lepsze jest normalne lozeczko:tak:mozesz kupic takie wieksze z ktorego tez zdejmuja sie boki,potem bedzie lozko:tak:tez inwestycja na dluzej.my niestety na poprzednim mieszkaniu nie mielismy miejsca tyle wiec musielismy kupic mniejsze.
A trawel tez mielismy,zostal w Pl.taki najzwyklejszy za 30 f tylko do wyjazdow:tak:

wlasnie wrocilismy od lekarza i jak zwykle zadnej reakcji to normalne itp itd:no:czekac do 2 tyg czy wysypka zginie:baffled:

Do góry