reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odpowiedz w temacie

AniaSm dziekuje za podpowiedz:):):)o czyms takim mi polozna nie powiedziała.....tylko ze jeżeli chce i się uda  to mogę karmic na zmiane...a tu proszę i taki problem można rozwiazac:):) z pewnoscia się wspomogę takimi nakładkami jeżeli to dalo rezultaty:):) wiadomo zawsze wygodniej karmic piersią:) bo nie trzeba się martwic o butelke, podgrzanie, wyparzanie itd. itd.......:)

edytka w takim razie jak będziesz w Drammen zapraszam na kawke albo herbatke:):):):):)

co do zwolnienia radziłabym ci powiedzieć szefowi co i jak....bo to nie jest tak ze zanosisz zwolnienie i już jest ok......po 7 i potem po 9 i 12  tygodniu twojego zwolnienia pracodawca musi napisac do navu opinie i od tej opinii tez będzie zalezalo czy dalej będą ci pieniazki wypłacane...jest  również jedna rozmowa wspolna z pracownikiem Navu toba i pracodawca......w zasadzie nie wiem jak to jest ze zwolnieniami takimi częściowymi.....ale ja na 100% zwolnienia wiem ze moja szefowa takie opinie wysylala bo nawet w 9 tygodniu mojego zwolnienia zapomniala i pieniazki były wstrzymane....miałam wypłacone dopiero dwa tygodnie po terminie.....zresztą jeżeli już dostalas z Navu decyzje o przyznanie zasiłku to tam dokładnie masz wypisane w których tygodniach zwolnienia ma się rozmowy....z tego co pamiętam w 12 tygodniu zwolnienia miałam rozmowe z Navem i pracodawca......

Natalko nie jestem pewna ale ponoc jeżeli się chce to i na porod można zamowic tlumacza gdybys potrzebowala:) ale jak to się odbywa to nie mam pojęcia:) chyba w trakcie oni sami dzwonią...nie wiem...bo konretnej daty i godziny to nikt nie zna hahaha:):)

ja zamawiam sobie do poloznej tlumacza bo kobieta mowi w trochę innym dialekcie i ciężko było mi ja zrozumieć na pierwszej wizycie.....wiec jak najbardziej możesz mieć i u lekarza i poloznej kogos kto ci pomoze z jezykiem:):):)w moim przypadku tłumacz przyjezdzal na spotkania:) ale wiem ze telefonicznie tez się odbywają rozmowy:):):)

co do pogody....no trochę meczy ta szarowka na dworze...ale przynajmniej nie ma minusowych temp......i mam nadzieje ze wiosna tuz tuz....i sniegu już nie będzie:):):):):)ja poki co zyje już wielkanoca:):)ciekawa jestem czy na svangerskappenger trzeba w Navie pisać o ferie.....musze się dowiedzieć......a może ktoras z was wie????

Do góry