reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Ja to wogóle jestem zielona i nie wiem o co kaman:rofl2::-D
A co do takich oszustek to nie tylko na tym forum słyszałam o takiej aferze z ciuszkami i innymi rzeczami. :crazy:
Ciasteczek szukałam dziś w "kiwi" ale niestety nie było. Kupiłam owoce w tych kubeczkach jak jogurciki ale nie chciała jeśc:baffled: Jutro spróbuje dodac do kaszki może zje.

reklama
Bellakama moj Gabis tez nie za bardzo lubi te deserki w kubeczkach,a ze sloiczkow wcina jak dziki :-) ciekawe czemu

ok kochane ja tez mowie dobranoc
postaralam sie nadrobic,ale za duzo mnie nie bylo i tylko poczytalam,wybaczcie
do juterka:-)

czesciowo Was poczytalam to od razu odpisze..

marta mi sie podoba ten pierwszy kojec - szesciokåtny. tez o tym myslalam ale juz chyba za pozno bo Mala pelza mi po calym domu i chyba na miejscu nie usiedzi.. a Ty kamila tylko poczekaj az Adzie sie zacznie - moja tez na macie lezala i spokøj byl ale sie skonczylo, ma dni ze lezy i sie bawi a innym razem trzeba ganiac po domu i odciågac od roznych rzeczy!! :-D:-D

kamila! gdzie wyscie parkowali!!! to så jakies zabøjcze ceny!! darika ja wyjezdzalam do PL na 2tyg. i zaplacilam cos ponad 700NOK (juz nawet chyba zaczelo bic na 3tydzien ale tam nalicza potem dniøwki).. trzeba poprostu na lotnisku szukac parkingu gdzie jest napisane "long term"/"lang tid" i zaparkowac gdzies tam. to wcale nie musi byc gdzies daleko od lotniska, w zaleznosci czy så wolne miejsca - bedzie napisane ....LEDIG (tam gdzie kropki czasami napisane liczba wolnych miejsc)..

dziewczyny. ja tak w czwartek ucieklam bo tak mnie juz oczy bolaly od lapa ze szok. a przyszedl J. ja poszlam do toalety i normalnie zauwazylam ze az mi naczynka w jednym popekaly!! od razu wylåczylam komputer!! pozatym J. przyniøsl prawdziwego champagne i mielismy romantic wieczør..:rolleyes: a oko bolalo dziwnie jeszcze do soboty dlatego przez weekend nie mialam komputera - wlåczalam tylko J. na sekund piec sprawdzac glownie osobiste maile...
..w Ulvik bylo fajnie. spotkalismy przyjaciela J. i w sobote zrobilismy sobie kulig skuterami snieznymi po gorach a potem pijanstwo!! :-D zaczelismy normalnie a skonczylismy w piwnicy u kolesia gdzie pedzi CIDER - takie ich winsko z jablek.. :-D no i mielismy wracac do Hovden w niedziele ale ani ja ani J. nie chcielismy jechac bo normalnie caly dzien zdechlaki!! :-D.. ogolnie fajnie bylo tyle ze Emma po raz pierwszy pupke powaznie ma odpazonå - jak mama nie zmieni to nikt nie pomysli tym bardziej ze czasami kupy u Emmy trudno wywåchac.. :wściekła/y::zawstydzona/y: ale smaruje jej SUDOCREMEM i czekam.. pozatym dzisiaj mamy o 13.30 basen..

ok. czytam dalej.

Witam:-)
Liluś dzięki za info , ale taka gł. to nie jestem:-D( druga sprawa dziwna rzecz jak ktos sie tylko po to loguje......), bo chce sprawdzic profil na na-kl, ale ujęło mnie to, więc chyba pomogę, bo nie zabawi mnie jak wyśle kilka par czarkowych galotków.a nie wiedziałam , że ty tam rządzisz:-D
a jak w szkółce bo nic nie piszesz?Lilka mam jeszcze jedno pytanko ty masz taka tablice dla dzieciaków, fajowa jak nic to na krede czy flamastry:confused:, opisz mi i czy mój za mały na to?
Marta dzieki, a co do pogody wczoraj normalnie wiosna:tak:, słonko w pełni, az sie chciało skakac:-D.
Kasia jak mój miał obszypaną pupke po tych wszystkich biegunkowych kupkach nawet sudocrem nie pomagal i użyłam krochmalu , normalnie jak ręką odjął:tak:.
a ja wstałam o 7 , wogole padnieta jestem na maksa bo koszmary mnie męczyły , ale mowie Wam okropne....musze zadzwonic do mamy i spytac czy wszystko oki:-(....a wiecie ostatnio jak mi się cos złego śni od razu jakaś akcja , no i kot nam zdechł w ostatnią sobotę , aż boje sie jechac z Czarkiem do mamy bo Czarek jak wpadnie to od razu : gdzie jest Bleblutek i Lucki..no i Bleblutek odszedł:-:)-:)baffled:, taki kochany kotek.....
ddc1l1.jpg

Ostatnia edycja:
tak malo mam nadrabiania a juz chyba ze 2h z tym siedze.. i jescze jak teraz napisalam to nacisnelam nie ten przycisk i sie skasowalo!! :wściekła/y: taki powolny mam poranek bo jeszcze w miedzyczasie rozne rzeczy wyskakujå..a jeszcze Mi$ka mi sie przestawila z pobudkami rano na 7-7:30rano..:confused2: a ja tak spac lubie.. teraz jeszcze w szlafroku siedze..Emma jojczy, ide jej szykowac obiadek na pozniej..

aniu. a moze powiedzcie Czarusiowi ze kotek na spacerk poszedl.. ? i nastepnym razem to samo az sie moze w koncu przyzwyczai do nieobecnosci.. a Wy jak byscie sie dziewczyny zachowaly? uswiadamialy juz w tym wieku ze zwierzåtka stare czy chore idå do nieba etc.etc..

Cześć porannie
natanek chciałam ci dać foto tych ciastek Babykjeks HIPP ,ale na ich stronie nie ma. Są tam gdzie produkty dla dzieci. Ja kupiłam w ICA. Niebieskie opakowanie.
Kasia - to super że w Ullvik się rozerwaliscie. Jej dla mnie to brzmi jak kosmos impreza, alkohol,:-(;-) Ale może kiedyś w międzyczasie zanim zajdę w 2gą ciążę - uda się "użyć" życia...
Kamila, Lila a które deserki w plastiku kupiłyście? U nas tylko to K.uwielbia i tylko HIPP po 4mcu Jabłko +inne owoce.
Ale te Wasze dzieci śpią....no tylko pogratulować, Ewelina, Lila U nas święto jak można spać 3-4h ciągiem.
Wczoraj oglądaliśmy Lejdis....ale nie skończylismy, na pocz.szok,taki wulgaryzm,ale potem już się śmieliśmy obłędnie...:-D z tych durnych textów:tak:
Kasia - może Ty się znasz w temacie druku E 107 ? Pisałam kilka postów wcześniej.
K.wczoraj znów się dorwała do papieru i przykleił jej się do podniebienia, :angry: no nie było siły by to wyciągnąć:confused: Dałam mleczko i poszła spać i o dziwo nie płakała, ani z pow.ząbków ani z pow. bnrzuszka w któym jest paier..
aj idę bo coś mi szeleści podejrzanie w salonie

juz odpisuje bo robilam na pozniej obiadek dla Emmy..

no wlasnie a propos obiadkøw. ja iza jak gotuje warzywka to tez probowalam w mikserze i za duze kawaly i odruchy wymiotne, to teraz biore sitko i lyzkå je przeciskam/przecieram.. ogolnie idzie fajnie tylko rece troche bolå a przed chwilå nameczylam sie z burakami bo nawet jak ugotujesz to twarde i tak pomyslalam ze nastepnym razem sprobije na tarce.. a wieksze kawaleczki tez przemycalam Emmie w sloiczkach..:-D iza så jeszcze deserki w plastikowych kubkach z NESTLE - jagody, maliny, banan, truskawki, i cos tam jeszcze. i ja ostatnio sprobowalam FULLKORN HIPPA - nawet sladowo pomarancz tam jest ale bylo ok. :tak:cos byla mowa jeszcze o kurczaku - Marta wspominala.. no wlasnie. moja Emma je ale zauwazylam ze za kazdym razem jak jej dam to ona båki takie sadzi i kpska ze bardzo rzadko jej daje kurczaka.... iza ja z tym drukiem Ci nie pomoge. po pierwsze nie moge wyszukac na tej stronie co dalas a pozatym ja niewiele sie na tych sprawach znam bo J. mi cigle møwi zeby sie nie martwic bo On ma zlotå karte kredytowå z ubezpieczeniem doslownie na wszystko i wszystkich no i niby dlatego w razie czego nie ma co sie martwic o koszty i zalatwianie.. ja tam nie wiem..:baffled: sorki.. acha.. dam znac kiedy ewentualnie przyjade do KRS. postaram sie przed 31. ;-)

marta pisalas ze masz jakis patent na rozkopywanie.. napisz cos wiecej..no i ten polski fryzjer w Bergen. jak bedziesz to napisz co i jak - czy fajna, fajne tnie i jakå kase bierze.. dobrze wiedziec.. kiedys tam na przyszlosc.. moze.. i moze nawet razem wybierzemy sie.. poki co ja pojde teraz w kwietniu w PL przed slubem kolezanki co to jedziemy..

Witam Kobietki.
Ale miałam dziś jazdę w nocy. Ada o 3.30 się obudziła, wyspana, oczy jak 20 koron i do 5.20 bawiła się moimi cycuchami krzycząc w głos "da-da-da-da" i piszcząc:baffled: :sorry2:A taka śpiąca byłam, bo późno spac poszłam i jeszcze długo męczyłam się, bo zasnąc nie mogłam:wściekła/y: Normalnie zgon dzisiaj jestem:baffled:
Iza ja kupiłam NESTLE czerwone owoce po 6 m-cu. Nie chce za bardzo tego jeśc. Jak spróbowałam to trochę kwaśne są i pewnie przez to. Dzisiaj jej do kaszki dodałam to trochę zjadła. Te ze słoiczków to bardzo lubi. Słoiczek na raz i czasem domaga sie jeszcze:tak: Odnośnie filmu to LEJDIS bardzo mi sie podobał. Aż dwa razy w kinie na nim byłam. A my oglądalismy przed wczoraj "TO NIE TAK JAK MYŚLISZ KOTKU" no jak dla mnie to klapa:crazy: Mąż się trochę śmiał ale biore na niego porawkę, bo po dwóch drinkach był :-D
Kasia ja zupek nie gotuję, bo ile razy bym ugotowała tyle razy w koszu wszystko ląduje:sorry2: Próbowałam już różne wrzywa na różne sposoby i klapa. Przyzwyczaiła się do kupnych. Najbardziej lubi GERBERA. Ale tutaj daje jej HiPP albo Nestle i też wcina.

reklama
witajcie
mam chwilunie bo dzieci maja drzemke,ale mam fuuuul sprzatania bo dzis mam gosci na noc i wogole sie stresuje troche,bo znajomy Norweg do nas przyjedzie i zapewne bedzie ze mna rozmawial po norwesku i cala mam nerwa czy sobie poradze,bo wiecie nie chce zeby wyszlo,ze chodze do szkoly a nie wiele umiem :sorry2: kurka moze bez sensu ten stres,ale troche chcialabym zaimponowac mojemu K. :rofl2:

Witam:-)
Liluś dzięki za info , ale taka gł. to nie jestem:-D( druga sprawa dziwna rzecz jak ktos sie tylko po to loguje......), bo chce sprawdzic profil na na-kl, ale ujęło mnie to, więc chyba pomogę, bo nie zabawi mnie jak wyśle kilka par czarkowych galotków.a nie wiedziałam , że ty tam rządzisz:-D
a jak w szkółce bo nic nie piszesz?Lilka mam jeszcze jedno pytanko ty masz taka tablice dla dzieciaków, fajowa jak nic to na krede czy flamastry:confused:, opisz mi i czy mój za mały na to?

Aniu no nie,nie mam cie za glupia,ino juz tyle przekretow widzialam,ze wole ostrzegac :-) ja tez nie raz pomoglam innym mamusiom,tyle ze byly to znajome z forum,z ktorymi pisalam,a akurat im ciezko bylo to ubranka po Milci wysylalam
jedna mamusia mi nawet bombonierke przyslala z podziekowaniem,strasznie milo mi sie zrobilo:-)

w szkolce fajnie,bardzo lubie moja nauczycielke,ostatnio mamy nawet zajecia na kompiku,cwiczenia pa vei :-) ale weszlismy na czasy przeszle i matko ile mam wkuwania :szok:

Aniu tablica jest super! dwu stronna,z jednej jest na krede z drugiej na flamastry
dla Czarusia juz w sam raz,powiem ci,ze nawet Hania lubi sobie po niej gryzdolic :-D my te tablice kupilismy tak przez przypadek,bo w BRIO bylo raz wszystko -70% i tak ja wzielismy :-) ale trudno kredy do niej dokupic,bo co kupuje to sa za twarde :baffled: jeszcze mi sie nie udalo tutaj dostac miekkiej kredy,moze w PL nam sie uda

Kamila, Lila a które deserki w plastiku kupiłyście? U nas tylko to K.uwielbia i tylko HIPP po 4mcu Jabłko +inne owoce.
Ale te Wasze dzieci śpią....no tylko pogratulować, Ewelina, Lila U nas święto jak można spać 3-4h ciągiem.
Wczoraj oglądaliśmy Lejdis....ale nie skończylismy, na pocz.szok,taki wulgaryzm,ale potem już się śmieliśmy obłędnie...:-D z tych durnych textów:tak:

hej Istra :-)
my tez mamy Hippa po 4 m. :-) ale jakos sloikowe lepiej malemu wchodza
co do spania to mam szczescie,ze maly tak spi :blink: przyznam wam,ze kazde moje dziecie po 4 m. zaczelo przesypiac cale nocki,choc Gabriel rekordzista bo nie mial miesiaca a mu sie zdarzalo przespac nocke
no ale dzieci spiochy jak rodzice hahaaa :-D:rofl2:

co do Lejdis to tez na poczatku mi sie nie za bardzo podobalo z powodu tych wulgaryzmow
mialam wrazenie ze za duzo tego...ale potem sie wkrecilam i nie raz plakalam ze smiechu:-D

Kasiu witaj po weekendzie,swietnie,ze weekend tak udany :-)

co do kotka Aniu,to ja bym powiedziala Czarkowi,ze koteczek byl juz stary i zmeczony i poszedl odpoczywac do nieba :happy: mialam sytuacje ze kroliczek nam zdechl (po tym jak Mila poczestowala kroliczka bluszczem :sorry2: ) wlasnie tak jej to wytlumaczylam i ze spokojem wiadomosc przyjela,miala 2 lata wtedy

Do góry