reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Cześć Mamuśki

My dziś mamy troszkę marudny dzionek... Nikolka miala dziś 2 szczepionki w obie nóżki i zaczęło się marudzenie... Troszkę popłakuje...
Po ważeniu jesteśmy zadowolone 8035 :-) i 66 cm :-)...
Z jedzonkiem też mamy duże postępy : codziennie rano mała wypija 180 kaszki owocowej do której dokładam 2-2,5 łyżeczki deserku. Oprócz marchweki wcina już powolutku pierś z kurczaczka, wczoraj próbowałyśmy brokuły ze słoiczka ... Dziś pielęgniarka była bardzo zadowolona, że mała poznaje inne jedzonko i kazała tak trzymać :-) Nie ma kolek, ani zaparć, więc jedzonko Jej służy... I co najważniejsze przesypia całą nockę - potrafi ciągiem przespać nawet 12 godz!!! Jestem bardzo zadowolona, bo wreszcie mogę porządnie się wyspać i bez problemu podzielić sobie pracę w ciągu dnia....
Uciekam, bo Niki marudzi a mąż Ją nosi...

Pozdrowienia dla mamusiek i maluszków

reklama
wow Ewelinka:szok: 12 godzin:szok: Daniel tez ma 4 miesiace i ja bylam taka zadowolona ze jak sie polozy to spi 12 godzin i 2 razy w tym czasie je, ale twoja niunia to mnie zaskoczyla:szok:

No dla Emmy buziole :* :*
Kasiu to jednak wybylas i nic nam nie napisalas ;-):-D
Agata tak czas szybko leci, zobacz jak nasze Aniolki juz sa duuuze :-D
Fajnie jest miec ogrod, kurcze tez bym sobie pograbila ale u mnie praca dopiero zacznie sie na wiosne czyli przelom kwietnia i maja bo maja ziemie zerwac i nowa nawiesc z pozatym ma wielki rozkop przed drzwimi caly czas po "kibelkowych zdarzeniach":-D....
Izka a Karolcia jest duza juz a sprobuj dodac do tego selera czy pietruszke ? zawsze smaczniejesze chociaz bez soli :tak:
tak na marginesie;-)
a z jedzonka to zaleca sie z mies dla maluszkow: indyka lub cielecine sa najzdrowsze. kurczak i wieprzowinka niestety nienajlepsze jak na poczatek.
a maya znowu z paracetem zasnela, bola ja dziaselka i gardelko od kaszlu na raz ...
Agata to fajnie, mojej wlasnie nie moge wydobyc takich dzwiekow...ale jak widzi natale to normalnie az cala chodzi i nawet jej wlosy wyrywa a natala nawet sie nie burzy :szok::-D a przy czesaniu horror:tak:
Aniu a cirepllo u Ciebie bo ty na bezrekawniku :confused: super wloski masz :tak:
a wsze niunki tez sie odkopuja w nocy teraz wymyslilam paten i juz sie nie odkopuje bo tak rano raczki jak lody miala i moze od tego katarek...zglupialam juz :baffled:
pozdrawiam;-)

czesc kochane

postaram sie nadrobic co u was sie dzialo :-)

ja po skzole,mam poprostu dosc :sorry2: tyle nauki,ze szok...ale damy rade :sorry2: chyba...:-p:rofl2:

Aniu slonce,wlasnie przed chwila usunelam ogloszenie o prosbe o pomoc na ODDAM,jest zakaz wystawiania takich ogloszen....widzialam jednak,ze sie odezwalas do tej osoby
Aniu zrobisz jak uwazasz,ale ja nie ufam osobom,ktore loguja sie tylko po to by poprosic o pomoc :sorry2: wiem,ze nie powinno sie wszystkich wrzucac do jednego wora,ale po wielu wydarzeniach na innym forum,gdzie mamy pomagaly potrzebujacym,nie raz byla afera bo : albo wlasne oddane ciuszki potrzebujacej znalazly wystawione na Allegro na sprzedaz...albo byla taka,co prowadzila sowj lumpek i otrzymane ubranka dla dzieci poprostu sprzedawala
tak czy siak zrobisz jak uwazasz,chcialam tylko naswietlic ci troszke,jak to czasem moze wygladac :sorry2:

wow Ewelinka:szok: 12 godzin:szok: Daniel tez ma 4 miesiace i ja bylam taka zadowolona ze jak sie polozy to spi 12 godzin i 2 razy w tym czasie je, ale twoja niunia to mnie zaskoczyla:szok:

kto da wiecej??? JAAAAAAAAAAAAA :-D
Gabrielek jak idzie spac o 20 to wstaje o 10 rano :-D:rofl2: czyli 14 h snu :-D:rofl2::-D:-D:-D:-D:-D no czasem obudzi sie o 7 na mleczko,ale nie zawsze i spi dalej,czasami nawet wstaje kolo 12.00

a te ciasteczka to w każdym sklepie??? i na dziale dziecięcym czy tam gdzie wszystkie ciastka??? pytam tak szczegółowo bo nigdy nie mogę nic znaleść:eek:

jesli chodzi o te ciasteczka od 8 mies. to sa na polkach w kazdym sklepie w dziale dzieciecym,ale sa badziewne :baffled:
za malutkie
gdyby troszke rozmiarowo byly wieksze byloby to znacznie wygodniejsze dla malucha,Hanka przewaznie polowe zjadla a polowe wywalala bo trudno jej bylo jej wlozyc reszte do buzi i juz wolala o nastepne ciacho

Marta w dziale oddam jedna osoba zalogowala sie na forum by sie oglosic,ze potrzebuje ubranka dla siostry ktora spodziewa sie blizniakow
niestety na BB kiedys byla mega afera w zwiazku z oszustka,nasza adminka byla nawet w tej sprawie na Policji i od tamtej pory jest zakaz totalny na ogloszenia typu przyjme/potrzebuje :tak:

niestety co chwile musze usuwac jakies tego typu ogloszenia (jestem moderem w dziale oddam)
czasami szkoda mi usuwac kogos ogloszenie,bo wydaje sie prawdomowny...udaje wtedy,ze ''nie widze'' ogloszenia przez pare dni,po czym usuwam,bo wtedy na pw dostaje ponaglenia od innych uzytkownikow BB o usuniecie zakazanych ogloszen :-p

Ahhha dzieki za info .
Agata no suuuupwe wygladasz, po fryzjerze no zaje....:tak::-)
fajny kolorek masz...ja dostalam nr kom do polki ktora robi wlosy w bergen ale jakos nie mam czasu i nie wiem na kiedy sie umowic ... podobno ma swoje farby bo ja chce balejaz 2 kolory
zmykam do wyrka...dobranoc :-)

reklama
ja nie wytrzymalam i napisalm mu co nieco ....szowinista :crazy: ehhhh
szkoda sobie psuc humorku

a ja tam Wam weekend mija?

co do tego faceta to tez to wczoraj czytalam...klawiatura mi sie palila ale wzielam na wstrzymanie,bo bym po nim tak pojechala,ze jeszcze mnie by zbanowali :crazy:
co za kutas!!! no qrwa jak jakis jaskiniowec,najlepiej panne za kłaki i do jaskini,zeby nie miala zadnych praw,wymagan itd. :crazy:
szczerze powiedziawszy ciesze sie ogromnie,ze trafia facet na same ''blachary'' :tak::-D:-D:-D mam nadzieje,ze zadna laska nie skusi sie na tego ******:crazy:

a dzien kobiet spedzilismy w Lekeland :-) bylo super

darika to zaświadczenie co dziewczyny pisały o nie pobieraniu zasilków na dziecko,trzeba odebrać osobiście,chyba,że uda się jak ktoś podpisze za ciebie to podanie,w raie czego niech nie mówią,że jestes w Norwegii:tak:

jak ja wyjezdzalam do N. to od razu wszystkie dokumenty kompletowalam i starajac sie o to zaswiadczenie (nie pobieralismy zadnych zasilkow w pl) Pani w MOPS zarzadala ode mnei dowod osobisty :tak: wiec nie wiem czy Darika uda ci sie ten dokument uzyskac przez kogos...ale sprobuj kto wie :happy:

Do góry