reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Jeesssu jaka jestem zmęczona po ostatniej nocy, zaraz chyba mykam do łóżka.

bellakama nie wiem co to ten family parking, ale czytałam że w Oslo jest kilka sektorów i te bardziej oddalone są tańsze i kursują z nich co 15 min autobusy.
No nie wiem jeszcze pomyślimy, bo dwóch naszych bliskich znajomych będzie w tym czasie też w Pl wic nas nie zawiozą, a kogoś prosić to wiadomo nikt za darmo tylu godzin nie poświęci, chcą nawt 500nok za kurs więc się chyba bardziej płaca parking.

marta to dobrze że osłuchowo ok, mam nadzieje że nic się nie rozwinie.

Dziewczyny a jeśli my jeszcze nie mamy nadane nr ID i wciąż jestem z Alanem na prywatnym ubezpieczeniu turystycznym, to gdy on mi zachoruje (np kaszel) to gdzie mam się udać do jakiego lekarza jak jeszcze nie wybraliśmy rodzinnego? Tak pytam ale mam nadzieje że nie będzie to potrzebne.

ana jak mi się marzy wyspać się w moim łóżeczku w Polsce.

Kama jak tam wanienka znaleziona?

reklama
Darika dzieci maja opieke darmowa wiec wszedzie mozesz isc :tak:
a przeciez maz pracuje to jestescie oboje do niego "podlaczeni" to sie nazywa "laczenie rodzin"...a jak za dlugo czekacie to idz na policje albo zadzwon dlaczego tak dlugo ;-) ja czekalam 2 miechy

Daria Alanek ma za darmo opieke bez wzgledu czy masz te papiery czy nie , więc sie nie martw , ty dopiero jak po legalu:tak:, ale to nawet jak sie coś stanie to możesz iśc do lekarza i cie przyjmie tylko zapłacisz.
Mata ja czekałam coś ok.3 tygodni....ale wiesz to juz inna komuna

hej dziewczyny
wczoraj do was pisalam ale bateria mi w laptopie padla i nie wiem w koncu czy poszlo czy nie:baffled:

ale dla pewnosci powtorze w razie czego (nie mialam czasu przeszukiwac czy poszlo czy nie) ze IZA ja naprawde nie obrazilam sie za komentarz do moich monologow:-D mnie nie tak latwo wkurzyc takimi rzeczami, a jak sie kiedys zdarzy to napewno sie o tym dowiesz:-D:-D:-D

tak powaznie, to jakos na wszystko mi czasu po przyjezdzie brakuje. Chyba sie niezle rozleniwilam i zdeorganizowalam w tej PL tylko z jednym dzieckiem i na dodatek u przyjacioki ktora chetnie sie Danim zajmowala:zawstydzona/y: no ale nie powiem wypoczelam sobie i niezle jeszcze sie posmialam i ubawilam, bo kazdego wieczoru siedzielismy. Ja tam odsypialam na drugi dzien, a oni wszyscy do pracy rano:szok: ale powiedzieli ze odespia jak wyjade bo potem znowu pewnie dlugo mnie nie bedzie;-) kochani:-)

naprawde jestem zadowolona z wyjazdu, spotakalam duzo znajomych z ktorymi sie wychowalam, a co ja wam bede opowiadac, wiecie sami jak jest fajnie;-)

Tampeza- ja to jestem w szoku z ta szczepionka:angry:

Dzieci mi poszly spac, to ja chyba tez pojde wkrotce. Nie chce zapeszac, ale moj synek zaczal ladnie chodzic spac o 20 (chyba ze gdzies jezdzimy wieczorem i sie wyspi w aucie to wtedy o 22) je mi w nocy dwa razy okolo 2 i 6 rano, a wstaje o 8. Jesli go poloze obok siebie, to potrafimy tak jeszcze lezakowac do 10:-)

dzisiaj bylismy u znajomych i dopiero co wrocilismy. Maly mi juz pokladal sie o 19;30 na 20 minut. Potem znowu spal w aucie w drodze powrotnej, wiec bylam pewna ze nie bedzie spal, a ja mu butle zrobilam bo byl bardzo glodny, odlozylam i jak narazie spie;-) mam nadzieje ze sie juz nie obudzi:-)

no i nie wiem czy uda mi sie nadrobic co zescie napisaly przez ostatni czas, bo duzo tego bylo, ale bede na bierzaco sledzic.

na temat pchacza, to powiem ze Sandra dostala jak miala 10 miesiecy i to jest zabawka ktora jej towarzyszy co dnia do dzisiaj. Teraz to juz jezdzi nim i przewozi sobie rzeczy, ale naprawde polecam. Tylko taki zeby mial duzo przyciskow to na dluzej zainteresuje i zeby muzyczka nie byla wykanczajaca. Polcam disneya, bo akurat kupilam w tej samej cenie co inne, a wlasnie te muzyczki nie piora mozgu, bo niektore sa nie do zniesienia:wściekła/y: i sluchaj tego ciagle, bo dzieciakowi napewno sie spodoba:baffled:

Daria - to faktycznie chyba nie opłaca się Wam prosic kogoś o podwiezienie skoro aż tyle musicie zapłacic a przecież jak będziecie wracac to znów musza po Was przyjechac:baffled: Jak wyjedziecie odpowiednio wczesnie to napewno znajdziecie ten tańszy parking. Jak się będziecie zblizac do lotniska to napewno z drogi je zauwazycie.

A co do wanienki to niestety nie znalazłam :-( Byliśmy w trzech miasteczkach tu koło nas oddalonych o 60 km i w żadnym nie było. Masakra poprostu :wściekła/y: A co najśmieszniejsze to żeby ją kupic musimy jechac do Lillahamer oddalonego o 140 km od nas:baffled: Ale to już chyba w przyszły weekend się wybierzemy, bo to już wyprawa na cały dzień. Ale nic straconego, bo znaleźlismy super sklep meblowy! Za całe 200 nok kupiliśmy nowe łoże małżeńskie z dwoma szafeczkami nocnymi i lustrem - wszystko w kaplecie, oraz za następne 200 nok 6 szt. krzeseł:-D:-D:-D Sklep na każda kieszeń! A wiecie czemu takie tanie? Ten komplet ma taką wadę, że do łoża nie było tych drewnianych klepek co materac na nich sie układa (mąż w stolarce robi wiec no problem dorobic) A krzesła tanie, bo ze starej kolekcji ale naprawde super!
Oj czuje, że będę stałym klientem tego sklepu :-D:tak::-D

ja nie mam weny do pisania, lamia znowu zwalila kupsko w lozeczku, po czym zdjela sobie pieluche i mialam rano niespodzianke i pranie:wściekła/y:
w ogole jakos nie mam dzis humoru, najchetniej posiedzialabym sobie sama z jakas ksiazka

oj widze ze humorek nie dopisuje dzisiaj

a ja dzisiaj wstalam, ladna pogoda dzisiaj wybierzemy sie wieczorem do znajomych.

tylko nie wiem jeszcze jak ale musze sie wziasc za Sandre bo tak sie rozbrykala przez te 10 dni ze szok. Trzaska drzwiami, ja jej cos tlumacze a ona nie i ucieka.... no no no trzeba cos w tym kierunku. Teraz tez jej mopa musialam zabrac bo ganiala nim psy:crazy:

coraz bardziej czuje ze jej przedszkole sie przydaloby zeby nadmiar energii wykorzytac, ale kurcze kasa nas trzyma, zobaczymy moze chociaz raz w tygodniu albo dwa udaloby sie ja puscic:confused:

Ja tez bez hymoru, Alan się co chwile budził, D chrapał, wykończą mnie te moje chłopy, prawie oka nie zmrużyłam, a o 6.30 wszyscy na nogach, bo D budzik wyyyył a ten zanim zajarzył to mały stał krzycząc.

Dziewczyny czyli to prywatne ubezpieczenie to nawet zbędne, z tymi papierami to przez te tłumaczenia się nam opóźniło, w przyszłym tyg powinny być. Ale jak rozumiem moge z Alanem na najbliższą przychodnie iść jakby co i na mniejscu się zarejestrować.

Kama no nieźle z tymi meblami trafiliście, my mamy takie kiepskie łóżko, że też by się nowe przydało, co to wogóle za sklep, widze że twój mężuś też w stolarce pracuje.
Z tego parkingu to chyba skorzystamy, na miejscu się zorientujemy.

Postanowiłam że w Pl będe dłużej niż planowałam, tzn 7 kw popłyniemy w trójke promem, po 2 tyg D wróci sam a ja zostane jeszcze dwa, potem on przyleci 10 maja na bratanicy komunie i 14 maja wracamy razem samolotem.
Już się nie moge doczekać.

Agata jeden pościk po twoim powrocie był, super że Danielek ci tak śpi, tylko zazdrościć.

reklama
Tampeza to niezłą niespodziankę Niunia Ci uszykowała :-D

Agata ja to już się nie moge doczekac kiedy moja będzie tak ganiac po domu hehe

Daria ja na temat tutejszego ubezpieczenia to nie wiem co i jak. Wiem, że jak poszłam do lekarza i się okazało że jestem w ciąży i leżałam w tym czasie w szpitalu to ani korony nie zapłaciłam. Ale pamietam jak się z mężem baliśmy, że jak nam rachunek wystawią za ten pobyt to się nie pozbieramy:-) My do PL płyniemy 3 kwietnia ale tylko na trzy dni bo potem lecimy do Rzymu na święta.

Ja mam dziś humor dobry tylko lenia mam strasznego:baffled:

Do góry