reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

jo kaszelek jest wiec jutroz rana mam zadzwoinic do legekontor i powiedziec ze nagly przypadek bo dzisiaj przez neta sobie wizyte na jutro chcialam zaklepac a oni m najszybszy termin przyslali na 20tego marca :-D beka...
a do butelek aventa sa takie nakladki zielone jak dziubki :tak:moze to by mu pasowalo :tak:..Philips - About Philips AVENT -
o to mi chodzilo dokladnie : http://www.consumer.philips.com/con...UMER/Dziobki-Magic-Toddler---12-mies--+SCF147
a natala to 4roku wieczorem butla z mlekiem a jak ustalilysmy z ejuz koniec z butla to juz soczek ale platki z mlekiem wcina albo budyn ugotuje, chociaz to dobre ;-)
DOBRANOC
29h2bk.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć mamuśki,

tampeza my mamy pchacza, Alan dostał na chrzciny, uwielbia go od początku, najpierw na leżąco boczkiem sobie przyciskał melodyjki, potem na siedząco, potem złożyłąm z tego taki stolik na kółkach i wstawał przy tym , musiało być zaparte bo odjeżdża, a teraz złożyłam pchacz i odkręciłam przednie kółka, że tak szybko się nie posuwa do przodu i alan jak mu to troche ucieka to zaczyna już próbować przebierać nóżkami do przodu, ale jednak trzeba go cały czas asekurować, nie można zostawić tak jak w chodziku.

Agata witaj!

Istra pewnie że nie ma się czym martwić, każde dziecko rozwija się w swoim tempie.

Marta czyli tak to wygląda jak chcesz się umówić do lekarza z powodu kaszelku :szok:, wizyta w takim terminie :baffled:, no i kaszel musi być uznany za nagły przypadek, bo inaczej nie przyjmą, nieźle to tu wykombinowali :confused:

Dziewczyny orientujecie się może jakie są mniej więcej ceny za parking na lotnisku w Oslo, jakbyśmy chcieli tam zostawić auto na 4,5 dni to warto, czy wy tak robicie?

dzieńdoberek:happy:
Marta no właśnie urwis nie chce tych dziubków tylko te silkonowe smoki go jarają i koniec:sorry2:...noc koszmarna, ciągle szukal butli, ryczał , wkurzal sie na swój niekapek:wściekła/y:, wymyślał nie stworzone rzeczy ja juz prawie po ścianach chodziłam i wstał o 7:wściekła/y:, ale myśle , że pare dni przeboleje te jęki i płacz i może w końcu pożegnamy butlę:tak:.
a z tym terminem do lekarza to dobre!!!:rofl2:ja nie zpomne jak Cezary spadł z wysokiego podestu na główke to kazali nam czekac godzine a potem wysłali nas, nie badając do innego lekarza w innnej miejscowości:baffled:....jak juz tam pojechalismy kazali dac paracet.:-Dja pierdziele:rofl2:
Darika nie wiem jak w Oslo ale w Bergen to masakra, zawsze ktos nas zawoził bo sie nie opłacało.a co do lekarza to ja sie rejstrowałam osobiscie z rana i dosatawałam termin na ten sam dzień nawet jak kaszel, ale u mnie na wsi mało ludzi:)więc może inaczej

Ostatnia edycja:
Czesc Mamuśki.

Darika co do parkingu to są rózne cene. Im bliżej lotniska tym drożej. Mój mąż jak zostawił auto na 3 dni to zapłacił 610 nok. Ale nasz znajomy parkuje gdzieś przy lotnisku za niecałe 500 nok za 6 dni. Napewno warto parkowac na "Familly Parkering" (nie wiem, czy tak to sie pisze:baffled: ). To sa najtańsze parkingi one są oddalone od lotniska około 1 km ale z tych parkingów na lotnisko dowożą darmowe autobusy.

Dzien Dobry ;-)
no ja po pierwszej turze z lekarzami, bylam na bilansie jezeli mozna to nazwac bilansem :baffled: dala kartke i kazala mowic je co widzi a natala wode w usta i ani "be" ani "me", zmierzyla ja i zwazyla i powiedziala ze zadzoni do przedszkola sie spytac o natale jak sobie razi oczywiscie jak nie mam ic przeciwko, a nie ch sobie dzwoini:-D.
zawiozlam natale do ptrzedszkola i jechalam do legekonor bo dzwonilam do nich od 8 i nikt nie podnosil sluchaki albo zajete bylo...ale mam na dzisiaj wizyte :tak: na 13:45:tak:.
dopiero wcinam snioadanko, troche poprasuje i w droge
darika ja nie pomoge bo nie wiem, zawsze samochodem do PL:sorry2:
Anka zycze zeby szybko poszlo to odzwyczajanie :-)
a ogladam tvn24 i znowu jakies strajki w PL :baffled: polakowi nigdy sie nie dogodzi:no:
milego dnia ;-)
ps: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,ti...latki,wid,10915094,wiadomosc.html#czytajdalej

Ostatnia edycja:
czesc mamuski:-)

wybaczcie,ze sie nie oddzywalam,ale w dni kiedy K. ma wolne lub mam szkole nie potrafie za bardzo wejsc na kompa :baffled:
w szkole zaczelismy gramatyke i powiem,ze po ostatnich lekcjach mam co wkuwac :baffled: cala grupa sie motala...w kazdym razie zajmie mi troche czasu az to opanuje :sorry2:

u nas po staremu,choc K. rozsyla cv i zobaczymy co z tego wyjdzie
dzieciaczki maja sie dobrze,Gabrielek rozsmakowa sie w obiadkach i deserkach :-) narazie caly czas kupuje mu dla dzieci 4 miesiecznych,jak osiagnie pol roku zaczne wprowadzac i dla polroczniakow :happy:

lece do domowych obowiazkow,bo najmlodsze dziatki poszly na drzemke
musze poprasowac i zaczac obiad gotowac
dzis pomidorowa z makaronem i nalesniki,dawno nie mielismy :-)

co do mojej diety to od wtorku wrzucilam na luz....nie,nie rezygnuje,ale ponad miesieczne zatrzymanie sie wagi spowodowalo,ze mnie zmeczylo liczenie kcal,wazenie posilkow...robie sobie pause do poniedzialku
nie obzeram sie,ani nic takiego,dzis odnotowalam nawet spadek na wadze:blink:
ale musze odpoczac chwilowo i podladowac baterie do dalszej walki

Ja własnie wróciłam od sąsiadki z kawusi , skończyla trzydzieche....no w tym roku też mnie to czeka:baffled:....
słuchajcie wczoraj prowadziłysmy debaty na temat pchaczy i chodzików a ja wchodze do niej i patrze u tej kumpeli stoi chodzik , Czarek rzucił się na niego i , że chce wejśc:szok:, ze śmiechu nie mogłyśmy, taki stary:-D i takie rzeczy mu w głowie:szok:.
Lilka ciesze sie , że wpadłas , napewno urwanie głowy w domciu i w szkole:tak:, ja ci powiem , że gramatyka mnie jakoś fascynowała, gorzej z odwagą do rozmowy:baffled:, no i nie przejmuj sie ta waga , masz rację, trzeba wyluzowac i tak jest dobrze:tak:.
Kamila powodzonka na zakupach w wielkim świecie:rofl2::-D
Kasia i jak łikendzik sie zapowiada????

Ostatnia edycja:
Lilka witaj na pokladzie :-) dluuugo Ciebie nie bylo...a o co chodzi z Karola praca ? zwolnii go czy jak ze szuka ?bo mi chyba cos umknelo :zawstydzona/y:
a my po wizycie u doktora, osluchal ja, sprawdzil gardelko i uszka i nic nie ma :-p albo sie cieszyc albo nie, mam obserwowac i jak sie cos pogorszy to mam do lekarza isc, a tez nie wie od czego ten kaszelek moze dopiero cos "przyjdzie":sorry2: pfu pfu oby nie :-D
zrobilam dzisja zdjecia do paszportu jutro idziemy w kolejke , juz widze ten tlum ludzi.. a dzisiaj dzwonilam do konsula do oslo bo nic nigdzie nie maja napisane ILE KOSZTUJE, no i kosztuje i to nawet niezle bo 1230nok, ale za to maja mi zrobic paszport i nadac je polski pesel i chyba polski akt urodzenia jak go dobrze zrozumialam...
10gz8sz.gif

reklama
Do góry