reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

oj Ania to sobie poprawilas ta romantyczna komedia:-( ale to prawda nie latwo na obczyzni i to samemu, bo wiadomo ze facet pracuje:-(
a co do tych telewizji to mi juz rece opadaja. Dzisiaj znajomy poszedl do punkt z tym moim dekoderem i okazalo sie ze wszystko jest w porzadku, nawet kolega widzial na oczy jak odpalili ten dekoder na tej karcie, tylko idioci wzieli kase za aktywowanie karty i tego nie zrobili:angry: no i wychodzi na to ze jutro mi to odesle, ale nie dosc ze juz mam ponad tydzien w plecy bo place a nie ogladam to jeszcze zanim przyjdzie to bedzie ponad dwa,, nie mowiac o tym ze musze 100 zl miminum wydac na przesylke:crazy: ohhhhh...welcom to polish reality:crazy:

reklama
Kasia ja tez sama siedze, ale to dlatego ze moje towarzystwo sobie smacznie spi. Maz polozyl sie wczesnie razem z Sandra prawie, bo jutro wstanie do dzieci no i obudzi tego malego teroryste bo on bazuje chyba na tym ze my z rana po nocce jestesmy tacy padnieci i ledwo patrzymy na oczy, zanim sie rozbudzimy to juz prawie 11 i dopiero sie go budzi, bo on najchetniej to by w poludnie wstawal, no i nie dziwne ze urzeduje do 2 w nocy albo i dluzej

Ania- pytalas wczesnie o pizzerie ale mi wylecialo z glowy. Tam gdzie bylam w centrum to nie bylo zadnego miejsca do zabawy dla dzieci. Na szczescie Sandra nawet dlugo siedziala na pupie, a potem chodzila do innych ludzi i sobie z nimi gadala. Ale wiecie jakos odzylam i mi sie nastroj poprawil jak z nimi posiedzialam troche.

no i maly juz mruczy:szok:

ja też jadam wszystkie posiłki z Czarkiem , czasem mu sie cos przesunie z powodu drzemki ale generalnie przyzwyczajam go do naszego trybu życia:rofl2:, ze tak się wyraże;-). Agata pytalam o tą pizzernie bo ja kiedys tam byłam ze znajomymi i takie cuda dla dzieciaków tam były:tak:.
a ja siedze przed kompem i sie nudze , ale podłogi to by mi sie nie chciało:no:....no ale powiem wam , że powinnam , bo dzisai Czarek wlazł mi do salonu w bucirach , wszystkie kałuze zaliczył u mnie na wśi:baffled: i nie ciekawie wyglądało, więc musiałam zamieśc ...a podłoga jutro...:sorry2:chyba:rofl2::-D!!!!

Kasiu nie, na razie nie :-D,Natala wyszkolona do spania, w sumie dwa lata temu zaczelismy ja przyzwyczajac ze po wieczorynce kompu i psac. A Maya tak sama z siebie zasypia wieczorkieczyli teraz juz spi na dobre i budzi sie rano:tak:.
Agata i oc wyszlo z tym chrapaniem twojego? macie juz wyniki?
A co do mleczka to chcialam zeby jeszcze pila bo wpano jest w mleku i inne proteiny i zdrowe jest, a jak nie ma butelek to mlaczka tez n ie chce :-(. a Natala je z nami sniadania, obiady i kolacje. Do obiadku to ona rozklada stucce na stole i szklanki ;-).
Agata a ja wogole nie budze, nie przedluzam jej czasu czuwania i sama sobie drzemie albo bawi sie w ciagu dnia. nie kumam wogole tego przestawiania bo dziecko samo musi to zrozumiec kiedy jest noc i sie spi a kiedy dzien...
ale to moje zdanie:happy:
Anka to wez sobie jakies sensacyjne wlaczaj :-D a ciesze sie ze lepiej sie czujesz na duchu chociaz troche :tak:

sluchajcie gadalam z mama godzine i nie moge w to uwierzyc ale Daniel nadal spi:szok: Sandra poszla spac o normalnej porze, Daniel po 22,,, pierwszy raz chyba tak sie zdarzylo:szok:
ja zaraz rozwiesze tylko pranie bo zapomnialam o nim ze wczoraj wstawilam i nie chce zeby zasmiardlo i lece do lozka

Marta- probuje co moge zeby jakos zlapac rutyne z tym moim synem, bo wiesz gdybym mu pozwolila zeby swoim stylem zyl to mi zasypial o 6 rano, a o 8 Sandra wstawala:szok: wykanczalismy sie tak,,, a potem odsypial prawie do wieczora:baffled:

hei z ranca
kasia ja tak myslalam zeby w lutym - marcu przyszlego roku pojsc do pracy na pol etatu i dlatego chce przedszkole. nie przeszkadza mi ze sie opozni miesiac, ale jestem w szoku, ze kolejka na rok. jak tak dalej pojdzie to kobitki w ciazy beda juz zapisywac dzieci.
u nas dzis pobodka o 4:wściekła/y:. Grubachu wstal i dalej nie spi, pozniej S. odwiozl ja do przedszkola. w miedzyczasie oczywiscie i mala sie budzila kilka razy, bo wszyscy w jednym lozku, a starsza sie bawila dosc glosno. kiedy te moje dzieci beda normalnie spac?:zawstydzona/y:
ja zaraz biore sie za sprzatanie, bo syf sie zrobil.
nie chwalilam sie jeszcze, ale jak bylam w PL to mama kupila mi maszyne do szycia i od paru dni sie ucze. uszylam juz poszewki na jaski, a dzis czeka mnnie zwezenie spodni. mam nadzieje ze sie uda:-D

no wlaśnie miałam sie ciebie AGA zapytac jak robótki maszynowe:-D????
a CZAREK wstał o 8.30, mi to bardziej odpowiada jak tak wstaje ,a nie w wyrku do 10 a potem chodzi spac o 22 , tak umeczony zasnie wcześnie....:tak:dzisiaj wogÓle nocka spokojna , bez ekscesów , dwa razu wstawałam z piciem do niego, ale nie raz wstaje po 5 razy , najgorzej jak jest taki sen przerywany...:crazy: no ciągle majaczy i coś gada , nie wiem czy ma zły sen , czy co???:-(dzisiaj tylko raz krzyknął przed sama pobudką , że komputer jest zepsuty:szok::-D:-D.Teraz naprawdę zabieram sie za porządne sprzatanie , bo kolega przyjedzie do Czarka:-) , fajnie , pewnie rozniosą teściowej chałupę:-D.

a wy jak spedzacie dzionek?

Ostatnia edycja:
reklama
helo

zamelduje,ze Gabrielek poszedl spac o 21.00 i obudzil sie o 9.00 rano :szok::szok::szok::-)
wow!!!
wypil mleczko i spi nadal :-p ide sie do niego jeszcze polozyc,bo dlugo w nocy siedzialam,a ze Hania spi,Mila oglada Disney Ch. to mam sposobnosc:happy:

Do góry