reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Marta - pojechalabym jak najszybciej, ale dzisiaj maz znowu dzwonil do tego holernego NAV, przelaczyli go do odzialu gdzie sie tym zajmuja, a ci na niego z geba ze ma dzwonic do lokalnego. On na to ze z lokalnego go przelaczyli, ale oczywiscie focha miala, powiedziala ze nic nie zrobi i sie rozlaczyla:angry::angry::angry:
zadzwonil znowu do lokalnego i ta napisala notke do nich i wedlug ich przepisow maja 2 dni na oddzwonienie w sprawie. Jak nie zrobia tego to mamy sie z nimi skontaktowac.. i maslo maslane:wściekła/y:

a wogole to nie sadzi zeby wyplacili przed 20 lutym bo wtedy robia wyplaty, jesli oczywiscie bedzie juz przyznane:angry:

ach szkoda gadac,,,,ide cos zrobic w domu

a znajoma dzisiaj nas zaprosila na pizze do Dolly Dimple z okazji pierwszego kopniecia ich dzieciatka w brzuszku (bardzo dlugo czekali na ciaze wiec ja celebruja) i moich urodzin:-)

reklama
Marta ja Ciebie rozumiem, ja wiem jak Czarek wymusza , przeszkadza i jak sie uczyc, jeszcze zdążysz zrobic:tak:, nie martw się;-).Lilka wiesz ja tez bym była w tych jęczących:-D:-D:-D, wielkie buziaki dla ciebie , ze dajesz radę:tak:.

Kasiu piszesz , że twoje plany upadły , u mnie też ....Czarkeim nie ma sie kto zaopiekowac , kasy braknie i na dodatek nie utworzyła się grupa na ten kierunek co chciałam , więc wszystko pod górkę, a miało byc tak super:baffled:....

Lilka to nie musi byc zapalenie płuc czy oskrzeli, moze jakieś nerwo-bóle?czasami jakis stres lub zmeczenie powoduja takie bóle , a ty ostatno zyjesz jak robocik:tak:.

Agata miłego ucztowania , to ta pizzernia , gdzie jest dla dzieciaków "małpi gaj":confused:.

ja dzisiaj zasypiam przy kompie , pa do później....
5zp8idd.jpg

hej dziewczyny. ja siedze dzisiaj w domu, na spacer nie udalo sie isc bo u mnie -16 i nie bede przeciez Malej wyciågala.ale J. dzwonil ze przyszedl juz pocztå ten pokrowiec na spacerøwke wiec juz sie ciesze ze jej zmienie bo ona i tak malo teraz w wøzku spi i biedna patrzy w "sufit".. :-D i wczoraj kupilam jej okularki przeciwsloneczne!! NORMALNIE KOMEDIA!! :-D:-D:-D wiec zrobilam sobie dzisiaj makijaz (marta mi przypomniala:-)), troche sprzåtam dookola i w komputerze..

lila ja mialam czasami takie blizej niezidentyfikowane bøle wtak jakby w plucach i w plecach i przy oddychaniu z dnia na dzien wlasnie w okresie karmienia piersiå. mysle ze bylo to spowodowane podciåganiem bluzki czy siedzeniem po nocach na pol golå i na boso i mnie przewiewalo..

aniu. a dowiadywalas sie? nie utworzå teraz od polowy semestru? a co z przyszlym rokiem? czy to jedyna szkola do ktorej chcialabys isc? nie ma nic innego lub podobnego?

agata no jakby nie bylo jest to dluga droga a Ty jeszcze sama z malym dzieckiem. nielada wyzwanie. pamietaj tylko robic przerwy zarowno dla siebie ale tez i dla Danielka zeby "rozprostowal kosci".. i uwazaj na autobanie zeby Cie nie rozkojarzal no i na innych poråbancøw. to fajna droga jest, mozna jechac szybko ale oczy trzeba miec dookola glowy!!

przykro mi dziewczyny z powodu waszych malenkich chorowitek :confused2: rychlego powrotu do zdrøwka zycze..

hei
my dzis po przedszkolu otwartym, lamia oczywiscie zachwycona, pelno dzieci, zjezdzalnia trampolina i inne atrakcje. jutro idzie do swojego przedszkola to postaram sie troche ogarnac wkolo domu.
kasia tez mam dla grubacha okulary, ale nie podobaly sie jej, wiecznie sciagala.
napisalam podanie do przedszkola dla Jasia od poczatku grudnia i dostalam odpowiedz, ze moga mi przyznac miejsce na kkoniec stycznia 2010. tylko rok oczekiwania na liscie:zawstydzona/y:

no to aga opøzni Ci sie o 2m-ce z tym przedszkolem..a mialas jakies plany? bardzo Ci to przeszkodzi?

w naszej komunie szczesliwie nie ma zadnych list, a KAZDE dziecko ma gwarantowane miejsce w przedszkolu, musze tylko zadzwonic z tydzien wczesniej i powiedziec ze przyprowadze dziecko.pozatym wszystko jest za friko. no ale to dlatego ze ta komuna ma kasy tyle samo co lodu! DOSLOWNIE hehe :-D:-D:-D (powiedziala Kasia z "krainy wiecznych sniegøw").. wlasnie sie zastanawiam czy w zwiåzku z tym dostane te doplate, pewnie w przypadku kiedy Emma pøjdzie to nie, tylko moze jak zdecyduje sie nie dac dziecka do przedszkola w ramach pozostania w domu.. nie mam pojecia..

..dziewczyny. a powiedzcie mi czy w PL så jakies sloiczki typu "sliwka" co mozna podac dziecku i to pomaga tam rozluznic wszystko w brzuszku..?

reklama
Kasiu a siemie lniane pzreciez rozluznia stolec :tak: tylko nie iwem czy juz Emma moze:confused: a daj jej suszona sliwke tak do raczki,moze jej zasmakuje :tak: a to bardziej na przeczyszczenie mysle...kiwi tez rozluznia :tak:.
ja juz po wizycie ksiedza...spoznil sie 40 min, Natalka szczesliwa bo dostala obrazki. a i najwazniejsze nic nie dalismy ksiedzu :no::-). Stwierdzilismy ze dostaja i tak kase z podatku wiec po co placic drugi raz :-D a po drugie kasy zbytnio niemamy to bede jescze stowki rozrzucac na prawo i lewo:dry:. No ale ciasto i kawka byla wiec git ;-).
Szczepieni przesunelam o tydzien wiec spokojnniezakupie sczepionki bo wyplaty maja byc do koonca tego tygodnia wiec odetchne troche.
Agata a NAV to normalnie bym zbombardowala i powystrzelala te glubie baby :crazy: ile mozna czekac ... dzwonic, chodzic i non stop to samo :crazy:...
Anka to plany legly :-( ojej...przykro mi.
dziasiaj meczyk w TV Polska -Norwegia :tak: takze bede j na BB:-D

Do góry