reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

my przyjechaliśmy do Norwegii 3 tygodnie temu,mąż jest ubezpieczony także z małym w razie czego bez problemu możemy iść do lekarza, musimy tylko moje załatwić:-/. Mąż jest mechanikiem i pracuje na warsztacie,podobnie jak u darika na początku mąż wyjeżdżał sam ale stwierdziliśmy że na dłuższą metę to nie ma sensu:-) dzięki za linka,już wiem,że w najbliższej przyszłości spróbuje podać tylko jogurt naturalny:-)

reklama
Kasia - fakt ale namacilam:crazy::zawstydzona/y: sorry to chyba z przemeczenia:baffled:
choc maly dzisiaj spal cala noc od polnocy i spi nadal to za to Sandra sie przejadla na wieczor, wymitowala i cala pizama i posciel do wymiany w nocy:szok: i potem sie budzila, wiec nocka do tylu,,,ale jestem zadowolona bo Daniel coraz lepiej spi, tylko zeby jeszcze wczesniej chocil spac.

Ja Daniela nie budze na jedzenie, jak sie sam obudzi to wcina i dalej spi. Pierwszy sen jak zlapie to 5-6 godzin przespi;-) a potem mleczko co 3 godziny;-)

lece bo pisze na raty a kolezanka weszla do mnie:-)

Wiatjcie Kobietki :-D
u mnie sloneczko wow dawno nie bylo...he he
Co do ubezpieczenia to jest automatycznie jezli ktos z czlonkow rodziny ppracuje legalnie. Jak zalatwicie sobie personnumer to musicie na stronce NAV-u zapisac si edo lekarza. I juz :-)

Agata a ja chcialam sie spytac czy jak bylas nan pogotowiu z Danielkiem to placilas za wizyte? bo wlasnie takz z mezem sie zastanawiamy i nie mozemy dojsc do tego :confused:

jakas nie dospana jestem ...

ja pare razy zwiedziłam pogotowie i nigdy nie płaciłam za Czarka :tak:
a ty co Marta na dwa fronty , n-kl tez lustrujesz, ha ha:-D

Marta to ty tak jak ja, okna potwierane i czesto wszystko stoji wlaczone a ja i tak przy dzieciakach walcze i nie mam czasu nawet podejsc,, czasem tylko przeczytam, ale juz nie daje rady odpisac a jak odpisze pozniej to polowe zapominam i tak jest:baffled:

co do legevakt to dla dzieci zawsze jest bezplatne.

Darika - niestety o pediatrze to zapomnij:-( jest lekarz pierwszego kontatku, a dopiero on stwierdza czy jest potrzeba pediatry,,, to juz w szpitalu na skierowanie i czeka sie wiecznosc:baffled: ale lekarz pierwszego kontatku bada dziecko no i sa oddzielne przychodnie gdzie chodzisz z dzieckiem na kontrole i szczepienia, tam sa wyksztalcone w tym kierunku pielegniarki. Maja wyksztacenie pielegniarskie 3 lata a potem 2 lata jeszcze tylko w kierunku dzieci:tak:

Sandra pojechala do dziadkow, to moze ja sie wezme za zaleglosci, bo Daniel grzecznie spi,, jakos ostatnio tyle sie dzieje u nas ze nie moge ze wszystki nadarzyc,, gora prasowania, kolejna pralka sie pierze,, a nawet leza ciuchy juz poprasowane tylko nie bylo kiedy ich do szaf powkladac:-( no biore sie do roboty:tak:

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi i miłe przywitanie:)

Czyli rozumiem że o ubezpieczenie Alana nie mam się co martwić, a co ze mną, jesteśmy małżeństwem, więc chyba też mi przysługuje pod Daniela?
Na wszelki wypadek wykupie na misiąc jakieś w Polsce bo jednak nie wiem czy tak od razu uda sie to załatwić.

ana79 dopisałam swoje dane do wątku, który podałaś.

marta tzn my mamy zapisać się do lekarza tzw ogólnego, a Alana zapisać do pediatry tak?

natanek to widze że od niedawna jesteście w Norge i jak wrażenia nie żałujesz decyzji?
Jesli chodzi o jogurty to ja podaje Alanowi od 6 miesiąca są w Polsce takie 'misiowy ogródek' one mają mniejszą zawartość białka i sa przeznaczone własnie dla dzieci od 6 miesiąca. O danonkach naczytałam się ostatnio sporo i napeno Alan ich nie dostanie do 3 roku życia, jeśli wogóle będzie je jadł.

agathe dzięki za odp w sprawie lekarza, teraz rozumiem, własnie chyba tego się najbardziej boję, że mały mi zachoruje, a ja zakręcona z tą służbą zdrowia będe.

Ostatnia edycja:
Babpo ja nie moge glukozy...fuu...normalnie w gardle mi staje...pamietam z badan jak sie jest w ciazy..ohyda...a w norge tez robia test n acukrzycce ciezarnych tylkjo sie wypija nie tak jak w PL chyba 10 g tylko 20 g :szok::eek:i po 2 godz pobieraja krew ...ja bym juz nie przelkanela:no:...
Milego Dnia

Ja tez na poczatku nie moglam sie przyzwyczaic,ale poszlo!slodkie jak cholera..blee
ale pomaga na to zyby wyproznienie bylo lepszej konsynstencji :-)Brzucho juz lepiej..teraz czaekam do piatku..oj zeby nie przyszla@:happy:

Darika póki nie jestes legalnie tzn. bez numeru płacisz za wszystko:tak:, nawet za porade , jęsli chodzi o lekarza pediatrę , myśle , ze to zależy gdzie mieszkasz , ja na takim wypiz... , że mój lekarz był od wszystkiego:-D:rofl2:czyli zajmowal sie mna i dzieciakami też:baffled:

reklama
istra..tak chodzilam tam na kurs..moze z tamtad sie znamy?nie,to nie ta izabella.
od centrum szlo sie przez taka kladke..to chyba lund...troche zapomnialam:-(

Do góry