reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Marta jak na razie to imprezy wstrzymane:-D, w marcu cos sie szykuje bo bratowa ma urodzinki:tak:....to brat zajmnie sie Czarkiem a my na balety:rofl2:.
Lilka fajnie , ze sie obkupilaś:tak:, a wampirek kupiony w Lumpeksie:-D nowiutki , jeszcze z metką , super sie udało , bo za grosze:tak:.dziewczyny co tam nie raz mozna wychaczyc , nowe i uzywane , az mormalnie mnie ściska , ze kasy teraz nie mam:baffled::angry:.
Agatko 5 rocznica?:rofl2:... a jak nocka?
wiecie co znalazłam taki artykul na temat spania takich maluszków...
dziecku bardzo łatwo przyzwyczaic sie do usypiania przy piersi, ssie niekoniecznie dlatego , że odczuwa głód, ale dlatego , że go to uspokaja. dziecko jest przejedzone, zaczyna je bolec brzuszek, więc ssie jeszcze więcej, a brzuszek bolo coraz więcej. no i powstaje błędne koło.(....)jeśli niemowlę dobrze brzybiera na wadze i w ocenie pediatry wszystko jest w porzadku, trzeba wydłużyc przerwy między karmieniami(glodomorkom mozna podac wodę lub herbatke), tak aby wyregulowac rytm dnia.(...)
Ewelina to jeszcze mamy szanse na spotkanko?:confused:

reklama
witam z rana.
u nas jakos nocki sie pogorszyly, dzis mala znowu sie budzila ze 4 razy, nie wiem od czego to zalezy, przeciez juz od dawna przesypiala cale noce:wściekła/y:
Lilka my tez wczoraj bylismy caly dzien na na zakupach, pojechalismy do Egersund, 80km od nas i nakupowalam cala mase ubran dla dzieciakow, glownie Grubacha i oczywiscie nic dla siebie:dry:
Swietnie ana ze Czarus ma takie rozrywki z taba, co chwile jakies bale, spotkania, to pewnie i ta przeprowadzke mu latwiej zniesc
Ewelinka, jak cie sie udalo przyzwyczaic mala do spania w lozeczku?, moja spi w nocy, ale zasypianie to tragedia, najpierw cyc, potem wozek i dopiero moge ja przeniesc do lozeczka:baffled:

Agata jakie 5 lat!!!? o czym Ty piszesz??????????? Milenka ma imieniny! cos Ci sie powaznie nakielbasilo a przy okazji mnie ogarnela przez to konsternacja..:rofl2:

wszystkiego najlepszego dla Milenki!! bardzo podoba mi sie to imie! sama chcialam takie dla cøreczki!! :-)

sprøbuje zajzec i nadrobic Was pøzniej. J. ma dzisiaj wolne to posiedzimy razem.

Ostatnia edycja:
witam!próbowałam podać małemu tą kaszkę ale tylko spróbował i na następne porcje nawet dzióbka nie otworzył:-( mi tez wydaje się ona jakby bez smaku,jestesmy oboje przyzwyczajeni do bobovity! może spróbować trochę dosłodzić???a co powiecie na temat serków i jogurtów dla ośmio miesięcznego brzdąca??? pozdrawiam serdecznie:-)

Cześć dziewczyny,
widze, że jesteście tutaj bardzo zgrane, ale mam nadzieję, że będe mogłą dołączyć do waszego grona.
4 lutego przenosimy się z mężem i synkiem (Alan 7m-cy) do Norwegii, dokładnie do Sarpsborga tj koło Fredrikstad.
Mąż wyjeżdża do Norge już od ponad 4 lat, ja byłam w Polsce, ale mamy dość rozłąki. Do tej pory pracował jako podwykonawca w niewilekiej stolarni w Sarpsborgu, mając swoją działalność w Polsce. Teraz szef zaproponował mu że go zatrudni i znalazł dla nas mieszkanie.
Miałam mnóstwo obaw ale zdecydowaliśmy się na wyjazd.
Wiemy mniej więcej gdzie się pokolei udac i jakie formalności pozałatwiać.
Chciałam zapytać tylko jak to jest z moim i synka ubezpieczeniem, czy gdy mąż podpisze kontrakt to my jestesmy automatycznie ubezpieczeni pod nim, czy to wszystko może potrwać, czy trzeba czekac na jakieś decyzje.
Pytam bo nie wiem czy może wykupic w Polsce jakieś ubezpieczenie chociaż na miesiąc, nim zostaną załatwione te wszystkie formalności?
I jak to jest z opieką pediatryczną, czy wybieram dla synka lekarza pediatre i czy wszyskie wizyty są bezpłatne?

Z góry dziękuje za pomoc, mam nadzieje, że będe mogła z wami tu od czasu do zcasu pisać.
I dołączam się do życzeń dla MILENKI!

Natanek nie ma jak bobovita:-D....
co do jogurtówmój lekarz w pl olecał po 11 miesiącu , ale duzo moich koleżanech dawało wcześniej i nic maluszkom nie było, zacznij od jednej łyżeczki danonka i zobacz czy jest jakaś reakcja alergiczna:tak:, poczytaj sobie jeszcze na forum o jogurcikach , bo cos mi sie wydaje , że ten temat jaest na tapecie:-D, bo sa różne opinie czy dawac czy nie???

Darika ja sie kiedyś ubezpieczałam w alianz, jak twój maż bedzie juz tam zatrudniony dzieciak ma za darmo usługi zdrowotne.
witamy na pokladzie

reklama
Do góry