reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

no Anka to naprawde sie wzielas...ja dentysty nienawidze....fuuuu bleeee.....ale jak trza to trza :-:)tak:! A szkoda ze tak od "tylu z tymi zebami idzie" chyba tez chce zebyc do konaca do niej chodzila bo tak jakby zrobila przod moglabys pomyslec ze juz wystarczy a tak bedziesz chodzila do niej dalej i czekala na swoj wymarzony piekny usmiech;-)kurde wszedzie sa spryciarze
a ja to zawsze w dupe kopana bo nie umiem byc cwana i serce na dloni jeszcze podaje :-D
a Tomek niezla Ci i Czarkow zrobil niespodzianke:-) suuuper!!!!

reklama
Marta takie życie niesprawiedliwe...
a jak pogoda w Bergen?u nas pada:crazy: i jeszcze bloto na tej wsi , żeby dostac sie na przystanek to przez bagno bo ulicy jeszcze sie tu nie dorobili:-D, więc jak wysiadam z autobusu to widać po butach , że nie miastowa:):-)
a jak Maya , urosła? pokażesz mi ja , zrób aktualizacje danych:tak:

pogoda zimowa bo mrozno i sloneczko swieci....ale sniegu ni ma:no:
a ja wolalabym bloto zamaist szklanki na chodniku :tak::-D
a zdjecia wkleje dzisiaj wieczorkiem...mam w aparacie zrobiano sesje ale czasu brak na zrzucenie na kompa....ale dzisaj muszze to zrobic bo maile musze powysylac bo sie wszysycy dopomijana :tak::-D
uciekam na karmienie.....
do wieczorka....

Maya po 6 tyg:
dlugosc 59 (czyli urosla5 cm)
obw. glowki 39 (czyli urosla 4cm)
waga na golaska 5350g(przytyla prxez 6 tyg 1360)

Ostatnia edycja:
Ada już śpi :rofl2:
Marta Twoja Maya waży tyle co moja hehe a między nimi jest 3 miesiące różnicy ... ale Twoja Gwiazdeczka chyba większa się urodziła, bo moja tylko 3kg ważyła.
Marta a co to za szczepionka hepatit B? Przeciw czemu jest?

hejka

my calymi dniami jezdzimy i zalatwiamy cos a to z przeprowadzka bo musimy zglosic przeprowadzke w urzedzie (tak to posrednictwo powiedzialo ze chca to juz teraz) a to w banku (kaucja) a to znowu przgotowania juz do PL bo jedziemy autem i musimy zrobic przeglad zanim pojedziemy i musze kupic pierdoly typu oslona od slonca od kierowcy, nowy podnosnik, no i pare rzeczy juz na podroz.... schodzi sie sporo z dziecmi

Sandra w lozku, maly w foteliku spi;-)

Ania rzeczywiscie fajna niespodzianka

Marta mala rzeczywiscie urosla. Ja mam 6 tygodniowa kontrole z malym 18, to zobaczymy ile Daniel urosl.
A z ta firma meza to niezle swinie,,, i niech mi tu nikt nie mowi ze to polacy sa specjalistami od kombinowania bo norwedzy nie sa lepsi:wściekła/y:

Agata to super z ta przeprowadzką , jejku doczekałaś sie , bo jak czytałam co ci twoje wlaściele wyrabiali to mnie trzęsło:rofl2:, aty wybierasz się do PL?:confused:

Witam wszystkich z samego rana

Nicolka po moich eksperymentach (ostatnio zaczelam Ja dostawiac do piersi po ok. 30 min od karmirnia - wczesniej po tym czasie zaczela plakac) nie placze i pieknie przesypia nocke!!! Nie slucham juz tych norweskich lekarzy tylko robie to co mowi mi intuicja. Coprawada malenka budzi sie ok 20-21 wetedy Ja kompiemy (czasami uda nam sie to wczesniej), karmienie i zdarza sie , ze nie spi do 24, czasem sie to przeciaga do 2-3,ale najwazniejsze , ze dziecko nie placze. Ona juz wie, ze jak zaczyna plakac, to dostaje cycuszka i troszke wymusza ta czynnosc na mnie. Nie moge Jej odmowic ;-) Nie zawsze oczywiscie je ;-)grzeje sobie nosek i zasypia przy mamusi :tak: A wiec myszka spala od 2 do 9 i to oczywiscie bez budzenia na jedzonko... :-) Jestem dumna z mojej corci :-)

Zaczelam juz pakowanie na wyjadz do Polski :-)
A moj maz dzis wyjezdza na impreze swiateczna i wraca dopiero w niedziele :-( Ktos musi sobie imprezowac, a ktos zawuwac w domu :angry: No, ale coz...:-(

Agata to super z ta przeprowadzką , jejku doczekałaś sie , bo jak czytałam co ci twoje wlaściele wyrabiali to mnie trzęsło:rofl2:, aty wybierasz się do PL?:confused:

jade miedzy 10 a 14 stycznia. Powoli sie przygotowujemy ze wzgledu ze z ta przeprowadzka tez jest sporo do pozalatwiania i lepiej sie za to zabrac wczesniej, no i swieta po drodze. A ja potrzebuje sobie zroganizowac dobrze w aucie, bo nie mam zadnych dodatkowych schowkow w aucie tylko z przodu i wszystko lezy mi na podlodze, a tego nie lubie:crazy: poza tym bede potrzebowala miec butelki ze herbatka dla malego i smoczki i nie widzi mi sie stawac i szukac. No i jeszcze ten przeglad do zrobienia, no i dzieciom trzeba nowe paszporty zrobic (Sandry pierwszy jest tylko do 2 lat, teraz bedzie miala juz na 5) i to trzeba szybko sie brac za te papszporty bo potem tyle wolnego ze nie zrobia na czas, a mnie szlak trafi ze moglabym jechac a siedze tylko bo nie mam paszportow:crazy:
tylko jak tu tym moim dzieciom zdjecia zrobic,, pojde do fotografa niech sie meczy, bo Sandra do aparatu szczerzy zeby w usmiech, a ma miec buzie zamknieta, a mlody czesto placze jak nie spi:baffled: no nic bedziemy sie meczyc....

nocka u mnie zarwana zupelnie, Daniel zasnal o 1:30 a Sandra zaczela sie budzic i tak do 2:30, wiec pospalam tylko potem do 5 bo sie obudzil maly na mleko, a Sandra o 6 dala koncert i nie bylo wiecej spania:baffled: masakra

nic ide jakies sniadanie spalaszowac i maly chyba znowu usypia, wiec moze sie kimne troche:sorry:

hej hej :-D
no ja sie zabieram do swiatecznych przygotowan, czyli robie farsz na pierogi ....mniami :-D
Ewelina super nocka. A nasze maluchy prawie w tym samym wieku :-D, fajnie....
Kamila moja mala wazyla 3990 jak sie urodzila. Twoja tez przybierze, zobaczysz :tak:.

wogole Was dziewczyny podziwiam ze do PL prze zOslo jedziecie z malymi dzieciaczkami :tak:... ja nie mam zamiaru w zimie sie meczyc a w gorach roooznie bywa, no i caly czas tylko droga nr 16 bo 52 i 7 bedzie zamknieta....no i bez lancuchow ani rusz:no:...ja juz poznalam nasze gory :tak:, satniei czekanie na plog albo jazda 20km/h bo nie da rady szybciej...
tak czy inaczej Zycze Wam sokojnej drogi....

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny. dlugo mnie nie bylo bo bylam chora i wogole z røznych przyczyn nie skladalo mi sie do pisania. teraz musze tylko porobic kilka rzeczy w domu, potem ponadrabiac Wasze pisanie i niczego nie obiecuje ale w najblizszych godzinach postaram sie do Was zajzec.
pozdrawiam! :)

Do góry