reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Lilka czy twoja większa pociech siusia w pieluchy czy juz nie?
pytam bo mój mi nie chce siadać na nocnik, nie mam juz pomysła.....wiem , że na każde dziecko jest inny sposób....

reklama
Ana za odpieluchowanie Mileny wzielam sie 2 tygodnie temu i teraz pielucha jest tylko na noc
odpieluchowanie poszlo nam jak z platka a wczesniej byly problemy wiec czekalam na jej czas no i doczekalam sie :-)

Hejka :-),
Mąż chodzi no Nygard Skole w Centrum Bergen. Za ok.6 tyg. płaci 1600 nok.
Ma dwa razy w tyg. na 17 do 20:15. Grupa obcojęzyczna, ale jak znasz trochę norweski to dogadasz się bez problemu.
Ja w sumie mieszkam na Asane ale pocztę mamy w Tertnes a komuna Bergen.
Mieszkam w ogrodowym mieszkanku, pod naszymi właścicielami. :laugh2:

jeszcze nie za bardzo z moim norweskim,na razie podstawy, ale po zakończeniu tego mojego kursu juz chciałabym dostac kopa , bo teraz taki luzik , ajk cos nie wiem to gadamy po polsku.a co do ceny to ja za 3 miechy 2500 kr, raz w tygodniu -3 godziny.

Do Bergen mi bliżej , a na Asane to jeżdzimy na zakupy , chyba się domyślasz gdzie:-D

LILKA ja tez czekam i czekam i czekam , a jak go sadzam to jak z procy wystrzelił , no nie chce i juz

Fajnie Lilka ze udalo wam sie z tym drugim samochodem. Jak bardzo nie podobaja mi sie combi i jak bylam przeciw teraz chyba sie na takiego zdecydujemy:sorry2:
Ciezko cos znalezc, teraz mam ful wypas w aucie i w nastepnym tez bym chciala wszystko, ale ciezko za niewielka kase.

My kupiliśmy mercedesa C180 combi w automacie rok.1997. Samochodzik całkiem, całkiem. chociaż nie lubię merasi. A ma męża najlepiej by kupiła WV Caravella czy jakoś tak. A mi znowu się nie podobają.
Wszystko było dobrze z samochodem póki nie poszedł nam tylni most. Ta rzecz nie dość że jest cholernie droga to jeszcze w Polsce ani jednego egzemplarza, używanego oczywiście. :wściekła/y:
W Norwegii to nawet się nie pytamy bo tutaj części są trzy razy droższe niż w Polsce.
Zawsze wiatr w oczy:-(.

Marta czesci sa tu drogie i to masakrycznie
my mamy to szczescie z ekupilismy auto w komisie gdzie przez 2 lata zadne naprawy nas nie interesuja jesli cos sie popsuje :-)

a my combiaka nie mamy
nasz wyglada tak: (combi byloby nam za male:-p)

61_21353903.jpg

Niezle sie prezentuje Lilka, dobrze, ze nie musicie sie interesowac naprawami jakby cos, bo ceny porazaja. My na razie jestesmy na etapie przegladania ogloszen, zastanawialismy sie nad 7-osobowym tez, ale jakos nie jestem przekonana;-)
Marta, mi tez mercedesy jakos nie pasuja, kojarzy mi sie z emerytem:-p
Tez ide chyba spac, male kopie, ze az brzuch podskakuje, a jutro w przedszkolu obchodzimy 17 maja i trzeba rano jechac.
Dobrej nocy

Tmpeza my glownie 7 osobowy wybralismy dlatego ze jak ktos do nas przyleci to przynajmniej mozemy sie z domu ruszyc jednym autem,a jak do Pl pojedziemy to ful rzeczy mozemy przywiezc :-)

ja tez mwoie juz dobranoc
jestem strasznie zmeczona
papaa

reklama
cześc dziewczyny
Lilka samochód zajefajny, akurat na całą waszą rodzinę i tyle miejsca, też mi sie taki marzy:tak:
naprawde Wam sie udało z kupnem no i najważniejsze , że macie te dwa lata gwarancji naprawy:-).

ja sie przyznam , ze nie jeżdże samochodem, na razie odprowadzam małego do przedszkola na pieszo , no ale jak sie pogda zmieni to trzeba będzie wśiąść za kółko:tak:
dobra spadam , tu pustk a ja i tak musze małego szykować .
życze milego dzionka i ładnej pogody

Do góry