reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
a Dziewczyny!! zapomnialam Wam powiedziec!! dzisiaj rejestrowalam sie do lekarza na czwartek.. i.. pytalam do kogo tym razem trafie.. i.. nie uwierzycie!! ZNOWU JAKIS NOWY!! :wściekła/y:QRWA!!:wściekła/y: (przypomne ze to juz 4-ty w tej ciåzy!! + polozna + 1 w Kristiansand ktora przeprowadzala USG!! juz sama nie wiem..zla jestem bardzo..i jest mi poprostu przykro..)

a Dziewczyny!! zapomnialam Wam powiedziec!! dzisiaj rejestrowalam sie do lekarza na czwartek.. i.. pytalam do kogo tym razem trafie.. i.. nie uwierzycie!! ZNOWU JAKIS NOWY!! :wściekła/y:QRWA!!:wściekła/y: (przypomne ze to juz 4-ty w tej ciåzy!! + polozna + 1 w Kristiansand ktora przeprowadzala USG!! juz sama nie wiem..zla jestem bardzo..i jest mi poprostu przykro..)
nie , no prosze , to jakikaś przesada, tak chyba nie powinno byc:szok:
a tak w ogle cos się dzieję , źle sie czujesz , czy kontrolnie?

u mnie w przychodni to w ogóle jakoś dziwnie , ja ze soba nie byłam u lekarza:tak:, maly ma tu swojego takiego z żółtymi palcami , pewnie od papierochów:szok: i jak ostatni byliśmy , maly taki ruchliwyi uciekł nam w taka wnękę , ja tam zajrzałam i oczy wyszły mi na wierzch, stało tam tem te łożko do badań ginekologicznych , jeszcze takie okropne jak z czasów dawnej komuny:szok:, u pediatry....?:rofl2:potem się pytalam tutejszej norweszki i okazuje się , że on bada tam też kobiety , ten sam lekarz, troche dziwne , pediatra , ogólny i ginekolog, odradzała mi wizyty u niego:-D

..ide bo mi sie zwolnienie konczy i chce przedluzyc a przy okazji zapytam wlasnie o ginekologa - chcialabym tak kontrolnie bo tak jak pisalam czasami czuje lekkie swedzenie.. ale dla mnie to så jakies kpiny!! zeby nie miec prowadzåcego!! rejestrujåca mnie pielegniarka powiedziala, ze w maju bedzie lekarz-kobieta - przyjmowala mnie wczesniej to moge zaczåc do Niej chodzic!! :wściekła/y: a teraz do jakiegos nowego - Szweda.. bardzo mnie ta sytuacja denerwuje i stresuje.. bo konczy sie to tak, ze nikt z nich (lekarzy) dokladnie nie zna mnie,mojego brzuszka,mojej sprawy a potem wychodze na "panikare ze wschodu co ma traume powojennå".. no i normalnie nie wiem co ja w czwartek powiem!? "Panie daj mi Pan zwolnienie?!", albo bede sie znowu licytowac na ile % ja sie dobrze czuje....

:zawstydzona/y:

Dziewczyny? :-)
..a z tym rzekomym oredziem prezydenta to "picnawodefotomontaz" jest nie? :tak: ja nie mam polskiej TV - wciåz niepodlåczona, w polityce juz tez tak bardzo nie siedze - czasami cos tam na Wyborczej poczytam no ale to jest chyba prima aprilis nie? :tak:

a tak wogole?
Ktoras juz dzisiaj zostala nabita w butelke? albo slyszala jakies "opowiesci dziwnej tresci"?? :)

plonskasia ja nie chce Cie matrwic, ale czy ginekologa dostaniesz to nie wiem:zawstydzona/y: moja znajoma krwawila w ciazy a i tak odeslali ja z legevakt do domu, bez zadnego badania ginekologicznego. Ginekologa wywalczyl moj maz w szpitalu po kilku dniach:wściekła/y:

Ja przy pierwszej ciazy poza usg nie mialam zadnej wizytu u ginekologa, zadnego badania ginekologicznego. Bylam w szoku, ale na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze bez zadnych komplikacji.

A co do "pediatry" Ana, to tutaj jest lekarz pierwszego kontaktu, ktory moze miec specjalizacje tez (douczenie) by wykonac proste badanie ginekologiczne. Zeby sie dostac do pediatry to trzeba miec skierowanie i ktore trzeba sie porzadnie wyklocic:angry:
Ja tez bym sceptycznie podchodzila do takiego starego lekarze z "zoltymi" palcami.

Ja mam lekarza pierwszego kontaktu ktory wykonywal mi badanie po pologu, ale sprawdzila poprostu jak sie pochwa goi i czy wszstko tam jest jak nalezy. Gdyby stwierdzila odchylenia to wtedy dopiero do ginekologa....

W Polsce kobiety ciezarne maja lepiej, bez poronywania. Za to moim zdaniem tutaj lepiej sie rodzi. Przynajmniej tutaj w Stavanger, nie wiem jak w calej Norwegii.

aaaa... nawet mi Agatko nie mow!! juz tego komentowac nie bede!! :wściekła/y:
nic to - sprobuje (bo w koncu tutaj przechodze swojå ciåze) ale jak mi odmowiå to "piesimmordelizal" :dry:- w maju pojde do swojego w Polsce.

reklama
no jaki avaorek Kasiu , jak trza:-D

a co do orędzia to nie chce cie martwic to nie żaden fotomontaz , ja mam polska tv i o kilu dni o tym głośno:szok:

a co do 1-go kwietnia to nic mnie dzisiaj nie zatakowalo dowcipem ani nie nabrało, a szkoda:-(

Do góry