reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leicester

Witam wszystkie nowe mamuśki.
my chodzimy na play grupy angielską w poniedziałki od13-15 w bibliotece między Toudor Road a Fosse road a w ten poniedziałek wybieramy się na polską play grupę Polish mums and childrens center https://www.facebook.com/pages/Polish-Mums-and-Childrens-Centre-Leicester/485148054839092 do manor house mamy za daleko tam są spotkania we wtorki od 16 -18
Ja mam do sprzedania wózek głęboko - spacerowy lub podwójny dla niemowlaka i starszego dziecka

reklama
Witam kobietki. Mam pytanie czy może wiecie czy w Leicester przyjmuję jakiś polski ginekolog, bo na gwałt potrzebuję progesteronu, a wiem, że gp nie wypiszę. Proszę o odpowiedź
Nie przyjmuje ja jak potrzebowalam musialam zalatwiac sobie z pl i lepiej nie mowic gp ze go bierzesz.
hej mampytaqrmowy walczernie czy ktos wie gdzie w leicester mozna zrobic zdjecia malemu dziecku dotalam darmowy walczer ze szpitala
Uwazaj z tymi woucherami bo kolezance przyszlo do placenia ponad 100 funtow czegos tam nie doczytala,
agitatka z tego co mi wiadomo to polski ginekolog w Lester nie przyjmuje;( sama kiedyś szukałam...
sasetkauk ja pomimo tej pogody codziennie wychodzę z maludą na spacer. Jeśli chodzi o pracę to obecnie siedzie w domu. Chciałabym pracować, ale mój M. Nie dałby rady z maludą raczej.
Musimy rozkręcić to forum

A WY sie dziewczyny spotykacie gdzieś czasem?? Chodzicie na jakieś playgrups??
Ja chodze na playgrupy na blisko safron lane,i blisko foose parku tego centrum handlowego. Na polska nie wybieram sie, kolezanka byla to mowi ze nauczycielki sie tam wogole dziecmi nie zajmuja, nie organiuzja zabaw itd wiec sie nie wybieram.Na angielskich jest jak male przedszkole 3 nauczycielki do ok 5 dzieci i male grupy, ciagle jakies prezenty dla dzieci, pamiatki, teraz mamay darmowe baseny plus opieka nauczycielek na basenach bo wiadomo jak z takim 4 miesiecznym. Bardzo sobie chwale.

cześć Dziewczyny!
Mam do oddania smoczki do butelek tommee tippee closer to nature.
Wysłałam kiedyś męża po smoczki ale kopił złe, wiec po co maja leżeć :) W ogóle ich nie używałam, są zamknięte w opakowaniu. To są te z dużym otworem do gęstych kaszek. Wiec jeżeli Twoje Dziecko lubi pic geste kaszki, to zapraszam :)

pozdrowienia dla Verity :) xxx

verita napisz mi kochana dokładnie o tych grupach na które chodzisz. Którego dnia sa, o której godzinie, ile sie płaci, i czy mogą chodzić osoby znające słabo język (czyli ja)?? Szczególnie interesują mnie zajęcia koło Foose parku bo ja właśnie mieszkam obok... Muszę wyjść do ludzi bo oszaleje.

verita napisz mi kochana dokładnie o tych grupach na które chodzisz. Którego dnia sa, o której godzinie, ile sie płaci, i czy mogą chodzić osoby znające słabo język (czyli ja)?? Szczególnie interesują mnie zajęcia koło Foose parku bo ja właśnie mieszkam obok... Muszę wyjść do ludzi bo oszaleje.
Napisz mi swój postcode i ja zapytam na zajęciach czy mają jakieś grupy koło ciebie, chyba że masz auto to możesz tu przyjeżdżać. Zajęcia są zawsze bezpłatne, dla wszystkich dzieci. Angielskiego nie musisz znać, jakoś sobie poradzisz, a dziecko języka zalapie. Ja chodzę na zajęcia dla 0-6 miesięcy niedługo przerzuca nas do trochę starszych. No i czasem chodzę z na playgrupe z koleżanka że starszym dzieckiem , moja się rozgląda i jej się podoba.
Pozdrowienia Fefelina znowu mąż na zakupach był ;)

czesc Dziewczyny, zostaly mi jeszcze trzy tygodnie i juz sie nie moge doczekac, bardzo sie denerwuje... szczerze mowiac to wczoraj przezylam pierwszy skurcz i... nie moge doczekac sie nastepnego, czy to dziwne? Chyba dostaje na glowe..
yhhh,mam jeszcze jedno pytanie czeka mnie poród w Royal i zastanawiam sie co ubrac do porodu, czy jakis stary podkoszulek wystarczy? co do polskiego ginekologa to najblizszy jest w coventry i z tego co pamietam przyjmuje tylko w weekendy.

Do szpitala powinnas zabrać;
ciuszki dla dzidziusia
koszule (ja w koszulowej pizamke rodzilam)
pieluszki dla dziecka
chusteczki
swoj plan porodu (nie jest niezbędny)
recznik
szampon, zel do kąpieli
tantum rosa- uratowało mi życie;)
jakaś przekąski dla siebie i męża (mój zapas redbuli wziął-rodzilam w nocy)
kocyk dla malenstwa i czapeczke (chociaż w szpitalu jest gorąco odrazu po porodzie trzeba ominąć dzidziusia w czasie kangurowania)
nie pamietam co jeszcze, ale jak sobie przypomnę to Ci napisze.

Nie denerwuj sie. W ROyalu wcale tak złe sie nie rodzi. Ja przed porodem same złe opinie słyszałam a ja swój poród w ROyalu wspominam super. Była miła obsługa i wszystko wspominam ze wzruszeniem...

czesc Dziewczyny, zostaly mi jeszcze trzy tygodnie i juz sie nie moge doczekac, bardzo sie denerwuje... szczerze mowiac to wczoraj przezylam pierwszy skurcz i... nie moge doczekac sie nastepnego, czy to dziwne? Chyba dostaje na glowe..
yhhh,mam jeszcze jedno pytanie czeka mnie poród w Royal i zastanawiam sie co ubrac do porodu, czy jakis stary podkoszulek wystarczy? co do polskiego ginekologa to najblizszy jest w coventry i z tego co pamietam przyjmuje tylko w weekendy.

hello, ja tez rodzilam w Royal i opieka jest tam super. Wiem co mowie bo przez moje komplikacje spedzilam tam tydzien. Mimo wszystko nie moge powiedziec zlego slowa na midwifes. Rodzic mozesz w czym chcesz, przykryja Cie przescieradlem od brzuszka w dol wiec i tak bedziesz zakryta. Na przebranie polecam jakas koszulke nocna, najlepiej troszke rozpinana z przodu. Co ulatwia karmienie bo nie musisz calej koszulki podciagac do gory. Z kosmetykami i zelami to bym uwazala bo mi i tak kazali sie potem jeszcze umyc antybakteryjnym ktory zawsze jest w lazience. Maszyny z batonami i piciem sa na dole, na dole jest tez maly sklepik, wiec zawsze cos mozesz sobie kupic. Tak czy inaczej dostaniesz obiad, sniadanie i kolacje. Nie martw sie :)
powodzenia!

dzieki :) torbe mam juz spakowana, mam nadzieje,że wszystko co potrzebne mam ;) jeszcze tylko spotkanie z polożna i wsio :) jakis czas temu zgodzilam sie na to by przy porodzie byla ze mna studentka z ostatniego roku, i szczerze mowiac byla to bardzo dobra dezyzja,moja midwife prowadzaca,jakby to ujac, nie zalezy jej na niczym,o niczym mnie nie informuje, zostawia samej sobie, i czuje pewien niedosyt, a ta dziewczyna jest super, bedzie teraz przychodzic do mnie do domu i razem napiszemy plan, troche lepiej sie czuje przez to bo pomimo tegoiz na opieke zdrowotna nie narzekam to moje spotkania z polozna opieraja sie glownie na mierzeniu cisnienia,a jak zadaje jej jakies pytania to mam wrazenie ze smieje misie w twarz i odsyla do szkoly rodzenia, tak czy inaczej troche mnie uspokoilyscie :) :*

reklama
Plan zajęć jak obiecalam

Załączniki

• IMAG1466.jpg
    IMAG1466.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 60
Do góry