reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

masażystka - ja na Prostej byłam raz i nigdy więcej tam nawet w odwiedziny nie pójdę. Za to koleżanka tam miała cesarkę i ... hmm bardzo zadowolona nie była ale mówi że spoko. A co chcesz wiedzieć? Z info jakie mi podała Renia to:
po cesarce leżała 3 dni na pooperacyjnej i dopiero w 4 dniu jak ją przenieśli mógł ją ktokolwiek odwiedzić - włącznie z mężem
dziecko dostała po dobie dopiero - nie wybudzili jej żeby jej pokazać synka
ogólnie narzekała na warunki higieniczne
położne raczej się nie interesowały tym czy daje radę przewijać czy karmić
jedynie lekarz się nią interesował bo prywatnie do niego chodziła

marla - to dobrze ze jakoś nie dajecie się chorobom :tak:

U mnie Karola zdrowa, za to mnie zatoki siadają :dry: Tęsknię za pracą ale M mi zapowiedział że jak Emila pójdzie do przedszkola to ja pójdę do pracy :sorry: To sobie jeszcze trochę posiedzę. Dobrze ze mam dwa zlecenia na strony to przynajmniej nie umrę z nudów :-D A szykuje się więcej więc sobie dorobię w domu :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam:)
Dawno tu nie byłam, ale zmoją małą nie mam naewt na nic czasu, cały czas wymaga mojej uwagi, sama zabawi się na kilka minut, to zdąże coś zjeść:) A na internet już nie mam czasu. A ostatnio w ciągu dnia śpi mi dwa razy po pół godziny, już się nie mogę doczekać aż zacznie chodzić, m,oże wtedy będzie się sama bawiła:)
sol gratulacje z okazji dzidziusia:) Bo chyba nie składałam

Witajcie kobiałki.
Ja po pierwszym prawdziwym dniu pracy.
Bo w środę były szkolenia,wczoraj zbijałyśmy bąki na prototypach,i robiłyśmy wiązki.
A dziś już byłam na swojej hali,i robiłam podzespoły do wiązek.
Ogólnie całe wiązki są złożone z około 1000 podzespołów,
każda grupa (2 osobowa)musi zrobić swoje podzespoły około 100 i wpiąć na tablicę na tzw."karuzeli".
robimy to czytając wzór z rysunku technicznego,co jak go pierwszy raz wczoraj zobaczyłam to masakra.
A dziś wiem już jak się go czyta,bo trafiłam do grupy dwóch kobitek,
które wytłumaczyły dokładnie co i jak,można powiedzieć jak "krowie na granicy"
Ta Ania co większość zmiany ze mną była,zadowolona była ze mnie,bo ją zapytałam jak mi poszło.
Powiedziała,że spoko jest,i że jestem kumata,i szybko łapę o co chodzi.
I że jakby dało się ustawić to chciała by ze mną pracować w grupie,na jednej zmianie:)

Emil dziś zastrajkował tatusiowi i nie chciał iść do przedszkola,popłakał chwilkę ale poszedł już ładnie.
Za to jak po niego pojechałam prosto po pracy,
to nie chciał wyjść z przedszkola.
911809.gif

Maciuś wczoraj już skończył zaliczanie modlitw komunijnych.
Chodzi codziennie na różaniec,w tym tygodniu chodzi z koleżanką i dzieciakami jej.
Tak się wymieniałyśmy co tydzień.

Po niedzieli pierwsza zmiana.
W ogóle to był plan żebym szła do pracy w weekend,i 1 listopada.
Jednak kierownik stwierdził że nie.Bo za mało jeszcze wiem ,
i bałby się mnie samą postawić na podzespołach,mimo że już umiem.

A wszyscy idą,bo maja pilne zamówienie.
No ale też maja extra płatny ten weekend,
bo oprócz tego że dniówki 100% płatnie to jeszcze nagroda 500zł,
jak się jest we wszystkie 3 dni czyli sobota,niedziela i poniedziałek .
Za samą sobotę i niedzielę 200zł

Aha
i wzięłam dziś swoją pierwszą wypłatę w PKC,za całe trzy dni obijania się 180zł
Zatankowałam auto,bo w drodze do domu zaczęła mi się świecić rezerwa.
Zrobię jakieś zakupy i po kasie..
911809.gif

No to się rozpisałam.

Buziaki

gaba - dziękujemy :-D Hehe - jak zacznie chodzić to dopiero nie będziesz miała czasu bo trzeba będzie pilnować żeby niczego nie ściągnęła :-D

asiulka - to fajnie że zadowolona z pracy jesteś i ze z chłopakami wszytko ok :tak: Co ja bym dała żeby do ludzi wyjść do pracy :-( Zazdroszczę Ci kobietko :-D

A my siedzimy, Emilka z Karolą rosną i coraz bardziej dokuczają :-D Ja mam coraz mniej siły - jeszcze ta jesień mnie dobija :-( Jeszcze tylko dwa miesiące i będę mogła to małe kopiące wsadzić do wyrka i położyć się na brzuchu :-D

reklama
Julita,to ty gdzie pracujesz??Jeśli można spytać

Asiulka kiedyś właśnie pracowałam na wiązkach,i nawet mi to fajnie wychodziło...ale trafiłam na takie towarzystwo które często pali i stałam koło łazienek gdzie dym tytoniu unosił się przez całe 10 godzin:( do domu wracałam z "zatruciem" tytoniowym...i nikt nie zwracał tym ludziom uwagi mimo iż nie wolno było tam palić....
więcej o pracy napiszę na wątku zamkniętym;)

Do góry