reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Barmanko fajniutko Ci w tych warkoczykach:tak:.
Anineczko rośnie Ci śliczny Skarb w brzuszku.
A ja własnie obiadzik zjadłam,dziś mam pierogi ruskie i z kapusta i grzybami +surówka z kiszonej kapusty.
Znajoma była na kawce z córeczka,posiedzieliśmy na ogródku.Igorek spał smacznie na dworzu.
Szybko jakoś lecą mi dni,jutro już piątek.:tak:Dzis mija 2tyg.jak nasz Skarb jest z Nami.:-)

reklama
No właśnie nie wiem Kasiuleczka jak ta forma wygląda :no: Tylko mi cały czas mówią,że nie doszły formy na Ecce,a powinniśmy je wypełnic.Ale mój brat,też mówił jak dzwonił do przedszkola w Tuam,że tam też nie mają tych form.

Kamcia no właśnie,Matt będzie musiał rok w domu siedziec jak to przejdzie.:wściekła/y:
I nie podoba mi się to,bo ty wcale nie musiałaś wysyłac Oliego do szkoły,miałaś wybór i z niego skorzystałaś.Ja wyboru miec nie będę,a też bym chciała wybrac tak czy nie.:tak:

Ja akurat widzę same plusy z puszczenia dziecka do juniorów i chciałam by Matt też poszedł. Nie znajduję żadnych minusów tego,że moje dziecko mogło chodzic do darmowej placówki,że mogło zaprzyjaźnic się z dziecmi i że coś mu weszło do tej główki przez ten rok.Dzieciństwa mu nic a nic nie zabrałam,bo tak mogłabym powiedziec każdej mamie,która puszcza dziecko do przedszkola. :tak:

Anineczko my forme wypelnialismy w marcu czy jakos tak nie pamietam szczerze mowiac ale nasza cora dopiero idzie w przyszlym roku od wrzesnia a to dlatego bo sie teraz nie lapie na ten darmowy plan a dwa chcielismy ja oddac i placic ale miejsc nie ma tak gdzie bylismy jest 7 na liscie.
Ona najchetniej to by teraz poszla codziennie mi mowi ze idzie do szkoly ze ma dwa plecki :-)
Z ta szkola mam nadzieje ze tak nie bedzie bo jak dla mnie to byloby to troche bezsensu
Slodki bobasek rosnie :-)

WITAJCIE koleżanki,

Bardzo płodny dzień dziś miałyście na BB, mnie nie było dane wcześniej tu zaglądnąć, bo szanowny Pan mąż okupował kompa.

Barmanko - fryz zaje-fajny!!!! Tylko pewnie po umyciu włosy schną całe wieki.... ale wyglądasz w nich DZIKO!!!!!
Chętnie poczytałabym Twoją teorię zbereźnico na temat oczek lubiczanki..... domyślam się tylko co w Twej główce się zrodziło.... hihi
A mój mąż to urodził się wogóle na Mazurach, potem rodzice za praca wyemigrowali na Śląsk, do wojska poszedł do Wrocławia i został (tam się poznaliśmy, a potem... razem wyjechaliśmy TU, gdzie jesteśmy teraz. Taka z Niego powsinoga!!!!

aurelia - nie pamiętam dokładnie nazwy ulicy - to była jakiegoś Księcia... takie bardzo dłuuuuugie bloki 10 piętrowe. Byłam tam może ze dwa razy.

anineczka - na razie nic nie wypełniałam, żadnej formy. Tylko dziś dzwoniła właścicielka przedszkola i potwierdzała na ile dni Alinka będzie chodziła i na która zmianę i przypomniała o tym, kiedy rozpoczyna się przedszkole.

GLIWA - Ty karmisz naturalnie czy z butelki????? pytam tylko dlatego, że opisałaś fajne menu obiadkowe, tylko jak karmisz to nie wiem co na to Twoje maleństwo...

Resztę "bandy" serdecznie i słonecznie pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Dzindusia, ojj ta fryzura jest sprzed 6 lat ;-) zaplatanie bardzo długo, myślałam że mi tyłek odpadnie :baffled: poranna toaleta szybciutko, suszenie bez problemów. Jednak trzeba dbać o skórę głowy bo można szybko łupieżu dostać.

Tabasia, no właśnie nie rozumiem dlaczego on nie lubi dżemu. Tak ma i już. Za to uwielbia kiśle, galaretki. Kakao też jest u nas na nie.

Aniaa, dzięki za info od Tichonka.
Wow ale Ci Lenka ładnie rośnie:tak:
Marcel idzie od września do creche. Na 3,5godz. Płacimy 30e na tydzień. Też były zapisy.

Lubiczanka, i jak teoria Ewelci, sprawdziła się? ;-):-D

Wilwia, kurcze nie pamiętam jak długo, musiałabym poszukać starych fotek i zerknąć na daty. Jak coś to przypomnij się jutro to poszukam.

Anineczka, fajny bobas:tak::happy:
A tego formularza nie można znaleźć w pdf? eee co ja pytam pewnie już to sprawdziłaś..

Kamcia jak dla mnie warkoczyki były super, ale.. pojedyncze kłaczki zaczęły wychodzić między supłami (wiadomo - splot warkocza po paru myciach nie jest taki ścisły) więc trzeba było przystrzygać nożyczkami. Ale najgorsze były odrosty.. Troche z dupy to wyglądało :baffled:
Nie wiem być może gdy włosy odrastają można na odrost dopleść warkoczyki...
Szczerze? Jak dla mnie fryzura "na raz".

Anineczka, Aniaa a ile wcześniej trzeba dziecko zapisać do Ecce?

Katrina, o swej teorii Ewelcia dziś napisała :tak: to właśnie TO mi chodziło po głowie :-D:-D

Barmanko ale codziennie po 3,5h? Czy raz w tyg? Bo nie skumalam :-D
Ja nie wiem jak Ala do kakao przekonac... A probowalas jeden rodzaj dzemu? Bo ja daje rozne, truskawka, malina, gruszka, morela... Do wyboru, do koloru i moze kolor by mu inny podszedl wlasnie? ;-) Ale jak nie lubi to nie. Ja tez nie przepadam hehe.

A cos mialam pytac... Aha! Moj ostatnio ma bunt na mycie zebow, do tej pory pieknie myl sam, a ja oczywiscie poprawialam, a teraz zamyka buzie i nie. Niestety robie to na sile. Moze macie jakis sposob??

I oczywiscie chlop pomalowac nie przyszedl :wściekła/y: rano musze zadzwonic do agencji. Do przewidzenia bylo, bo oni nigdy nie wywiazuja sie z umowy :baffled:

Ostatnia edycja:
Katrina, a no pustki :baffled:

Tabasia, on dżemu nawet nie chce językiem spróbować. Próbowałam różnych..
Przedszkole, to 3,5godz dziennie, przez 5 dni w tygodniu ;-)
Z myciem zębów było podobnie u nas :dry: co u nas pomogło - poszliśmy razem do sklepu po nową szczoteczkę, sam sobie wybrał. Podczas mycia bawiliśmy się - on mył mnie zęby, a ja jemu, specjalnie go trochę brudziłam po buzi mówiąc że mama gapa jest i że lepiej będzie jak sam sobie umyje :tak: pomogło.

reklama
witam,
Tabasia- znajdz na you tube jak dzieci myja zeby i pokaz mu niech myje przy kompie, albo pozwol mu myc Twoja szczoteczka swoje zeby a Ty myj jemu, ale zamotalam co?;-)
barmanka- ja nie wiedzialam ze mialas takie warkoczyki:szok:
lubiczanka - ja dlatego nie lubie japonek, wspolczuje :-(
poczytalam i juz nie wiem co mialam komu napisac, ale mam klopoty z pamiecia ostatnio chyba zaczne cos brac:-p

Do góry