reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam

Sofik-jak będziesz odwiedzać Martę,mto mój dom jest po drodze:tak:-brawo dla Fi...choć mój komputer troszkę zamulał to i tak świetnie się patrzyło na takiego zasuwającego Skrzata:tak:
Pamiętam jak pierwszy raz leciałam z dziećmi do Irlandii i Dadzia(kilkumiesięczna-no,kilkunasto)miała wykupiony bilet jako "infant":tak:
mam nadzieje ze uda mi sie odwiedzic Marte jakos niebawem , bo powiem szczerze ze nie chce mi sie siedziec w domu ...:baffled:

Kurde mlody tak daje czadu ze nawet
nie mam jak popisac...

cdn:-(

reklama
Aromaty.. moze o tak(w sumie naturalne i zdrowsze dla dziecka niz spaliny samochodowe,...), ale jaka wygoda... braknie mleczka do kawki to tylko hyc przez plotek i juz.
Aa tak wogole to dzien dobry :)
Co do aromatów kontra spaliny to napewno :tak: Niestety do sąsiada tylko w wypadku braku kotleta na obiad mogę się udać bo to te bordowe/brązowe krowy tzn na mięsko hodowane a nie w celach nabiałowych... ;-)

aaniaa - jak tylko Kacperek lepiej się poczuje, to zapraszam do mnie. w końcu mieszkamy obok siebie;-) a jak coś, to spakujemy się i pojedziemy do dziewczyn z knocknakarry (chyba tak to się pisze...;-)) wprosimy się na jakąś kawkę, a co:-D
No ja już w piątek będę dziewczyna z Knocknacarry:-D a Wy nie musicie się wpraszać macie zaproszenia otwarte :tak::tak::tak:Aniaa mam nadzieję że Kacoerek szybko dojdzie do siebie bo już długo się nie widziałyśmy:sorry2:
Nie działało.Zrobiłam tak miesiąc temu (tylko nie wyrzucałam smoka a ucięłam połowę) to młody z chęcią tą połowę ciumkał.
On nie rozumiał,że coś co nosił w gębuni przez 2 lata tak nagle ma wyrzucic.
Myszki podziałały na starszego i widzę,że na młodszego też działa.No i nie zwaliłam winy na siebie za przecięcie smoka tylko na te cholerne myszy co go ukradły :-D:-D
Ale jeszcze ze 2 dni i zapomni,że wogóle smoka ciumkał.
U nas poszło szybko i niespodziewanie :tak: po prostu któregoś dnia Wiktor pochował lub powyrzucał wszystkie sm,oki tak że nie mogliśmy znaleźć :sorry2: i to był konniec ery smoczkowej miał wtedy ponad 2 latka ...po jakimś czasie jeden znalazłam wciśnięty między ścianę a kaloryfer i do tej pory tam tkwi:-D ale wtedy też skończyły się regularne dzienne drzemki :tak: a ze mn a moja mam sprawę załatwiła też szybko powiedziała mi że smoczek niechcący wpadł do śmietnika przyjechał pan śmieciarz i zabrał ponoć powiedziałam tylko "acha no dobrze" i od razu się z tym faktem pogodziłam :-D:-D

A po za tym ekstra humor mam dzięki pani w Revenue która mi powiedziała ile dostaniemy zwrotu:-):-):-):-) mały po porannym spacerku z nie tęgą miną leże na kanapie wtulony we mnie i próbuje dojść do siebie hehe śmiesznie wygląda biedaczek troszkę się zmeczył :sorry2:

Witam mamunie,melduje sie.
Niemam sily do pisania.Moje mdlosci wrocily.Zazwyczaj kolo 16 dostaje po lbie i niema mnie do rana.Koszmar..wiec uciekam coszrobic bo do 16 mam jeszcze troche czasu..
Pytanie do mam z Galway.Gdzie zrobic usg (normalne nie 3d)znaczy u kogo i ile kosztuje samo usg?

U nas poszło szybko i niespodziewanie :tak: po prostu któregoś dnia Wiktor pochował lub powyrzucał wszystkie sm,oki tak że nie mogliśmy znaleźć :sorry2: i to był konniec ery smoczkowej miał wtedy ponad 2 latka ...po jakimś czasie jeden znalazłam wciśnięty między ścianę a kaloryfer i do tej pory tam tkwi:-D ale wtedy też skończyły się regularne dzienne drzemki :tak: a ze mn a moja mam sprawę załatwiła też szybko powiedziała mi że smoczek niechcący wpadł do śmietnika przyjechał pan śmieciarz i zabrał ponoć powiedziałam tylko "acha no dobrze" i od razu się z tym faktem pogodziłam :-D:-D
No to elegancko się Wiktor pożegnał ze smokiem.
Ja wiele razy obserwowałam Matta przed spaniem i jeśli nie miał smoka to w ruch szedł kciuk do gębuni.
Sama ssałam kciuka dośc długo (wystarczająco by to pamiętac) i dzięki temu mam minimalnie chudszy (wyssany :-D) palec i krzywy zgryz :baffled:
Ale właśnie od miesiąca młody był podglądany przy braku smoka i już zapomniał o kciuku tak więc czas najwyższy by się przyjacielów (bo to były 3 smoki) pozbyc.

Moja mama wrzuciła mi smoka do pieca,prawie wskoczyłam tam po niego :-D

No my już po przedszkolu.
Dzieciaki się wyszalały na placu zabaw + droga powrotna i Antek wykończony.
Ja też bo taki wiatr i szłam pod prąd wiatru :baffled:

Witam mamunie,melduje sie.
Niemam sily do pisania.Moje mdlosci wrocily.Zazwyczaj kolo 16 dostaje po lbie i niema mnie do rana.Koszmar..wiec uciekam coszrobic bo do 16 mam jeszcze troche czasu..
Pytanie do mam z Galway.Gdzie zrobic usg (normalne nie 3d)znaczy u kogo i ile kosztuje samo usg?
Usg możesz zrobić w Polmedzie samo kosztuje 60euro. W irlandzkich przychodniach samo usg kosztuje bodajże 40euro:tak:
I współczuje mdłości wiem jak to jest:sorry2:

mary mary nie licze ale nie zdziwiabym sie gdyby było więcej:confused2:

kurcze ale mam młyn,wszystko na szybkiego pakuje bo dzisiaj juz nocka na nowym domku:-)

Jak ja mialam prawie 3 latka(ja ze stycznia a brat z grudnia) a brat sie akurat urodzil jemu zabieralam smoka i ssalam.
Jak mi go zabierali to krzyczalam ze bez monia spac nie bede:-D:-D:-D

reklama
Marta-czy to Ty mi kiedyś mówiłaś,że masz maszynkę do mięsa?:-)-tu się ładnie uśmiecham:tak:
Ewelcia-niestety choć mam liczne rodzeństwo młodszego się nie dorobiłam,więc ja nie miałam komu podkradać:-p

Do góry