reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

No my już wróciliśmy z młodym.Kurcze droga coraz więcej czasu mi zajmuje,bo młody nie chce jeździc w wózku :baffled:

U nas nocka bardzo przeciętna,bo młody pozbył się smoka i w nocy się obudził,że jednak chciałby go odzyskac :sorry2:
Wczoraj coś mi strzykło w szyi nie mogłam wogóle ruszac.Potem przeszło na bark i łopatkę i byłam jak paralityk.
Dziś troszkę lepiej po wysmarowaniu maścią,ale to jeszcze nie to.

Oho młody chodzi po domu i woła "Tata,duda nu nu" bo to tatuś zabrał smoczka :sorry2:

reklama
Witam!
Marta ale Ci syncio zrobil niespodzianke:-):tak:
Moj dzis tez mi zrobil....zasnal wczoraj po 20 i spal do 6:20 z jedna przerwa na picie:sorry2: cos mu sie pomieszalo bo jesli juz to wstawal o 6:45 albo po 7...no ale chyba byl glodny bo wciagnal cala butle mleka...ale spac juz nie chcial:no:

Od kad wstal to marudzi albo sie drze....juz nie mam sily do niego...wczoraj popoludniu to samo mialam:baffled:

Mary_mary no to sobie polatacie;-)
Ja mam to samo,na spacer za bardzo nie mam jak wyjsc bo pobocza nie ma i sie boje a i mieszkam na takiej dziurze ze szok:sorry2::cool2:

MartaF
Moja Sonia zwykle je ok 19:00 (później kąpiel) i zasypia po 22 i tak śpi do 3 lub 4a.m :tak: - mała przerwam na wciągnięcie butli i przewinięcie i spowortem do łóżka :-p
Staram sie podczas tych czynności za dużo do niej nie mówić i dzięki temu nei ma problemu z zaśnięciem ponownie.. kłade ją po prostu do łózeczka i gasze lampkę - znak że teraz spimy :-)

ewelcia
Mów mi jeszcze... - a propos "dziur"...
Ja to czasami w brode sobie pluję że się zgodziłam.. ale z drugiej strony ceny tych domów na uboczu nieporównywalnie niższe a i żaden typ podejrzany się nigdy nie kręci.. dużo przestrzeni za domem, krówy za płotem, nic tylko dzieci robic ;-):-p
Kiedyś chciałam w Claregalway szukać domu bo to juz miasteczko jakby nie było ale przekonałam sie ze tam to dopiero niebezpiecznie... gorzej niż w większym mieście - mała mieścina wiec każdy każdego zna i nie pozostaniesz anonimowa, a jak nie trzymasz z kim trzeba to lekko nie jest. Non stop bijatyki, napaście.. masakra... aż wstyd sie przyznać że to tamtejsza polonia tak rozrabia...:zawstydzona/y: Mordy zakazane...:wściekła/y:

A nie robiłaś ceremoni (nieodracalnej) pożegnania smoczka...?
Podobno działa :tak: - raz, uroczyście, przeciecie smoka itd... że wtedy niby dzieciaczki jako fakt nieodwracalny to traktują.. :blink:
Nie działało.Zrobiłam tak miesiąc temu (tylko nie wyrzucałam smoka a ucięłam połowę) to młody z chęcią tą połowę ciumkał.
On nie rozumiał,że coś co nosił w gębuni przez 2 lata tak nagle ma wyrzucic.
Myszki podziałały na starszego i widzę,że na młodszego też działa.No i nie zwaliłam winy na siebie za przecięcie smoka tylko na te cholerne myszy co go ukradły :-D:-D
Ale jeszcze ze 2 dni i zapomni,że wogóle smoka ciumkał.

mary mary mój 5 butelek zawsze w nocy opróżniał:tak:ostatnio 4 a teraz wogóle nie wstał ale rano to myślałam ze połknie mleko razem ze smoczkiem:szok:mój tez sie nie wybudza,tylko jje przez sen:tak:

Ja zabralam smoka jak Szymon mial nie cale 8m i nie bylo tak zle,moze dlatego ze urzywal go tylko do zasypiania....

Lece bo maly popiol mi wywala z kominka:wściekła/y: juz drugi raz:baffled:

Witam...
Marta-ale poszalał dziś Szymuś:-D
Mary-mary-perspektywa krów za płotem jest niezmiernie kusząca;-):-)
Anineczko-tylko się nie poddawaj i nie oddawaj smokucha:tak:
Co do nocnych karmień,to ja nie mam problemu,bo Danielek przy cycuchu zasypia ,odkładam go do łóżeczka i śpimy dalej(a dziś spał od 20.30 do 3.40:szok::-D:-D:-D)
Sofik-jak będziesz odwiedzać Martę,mto mój dom jest po drodze:tak:-brawo dla Fi...choć mój komputer troszkę zamulał to i tak świetnie się patrzyło na takiego zasuwającego Skrzata:tak:
Pamiętam jak pierwszy raz leciałam z dziećmi do Irlandii i Dadzia(kilkumiesięczna-no,kilkunasto)miała wykupiony bilet jako "infant":tak:

Nie działało.Zrobiłam tak miesiąc temu (tylko nie wyrzucałam smoka a ucięłam połowę) to młody z chęcią tą połowę ciumkał(...)
hAHAHHAHA :-D o ciumkaniu połowy smoka jeszcze nie słyszałam :-D

mary mary mój 5 butelek zawsze w nocy opróżniał:tak:ostatnio 4 a teraz wogóle nie wstał ale rano to myślałam ze połknie mleko razem ze smoczkiem:szok:mój tez sie nie wybudza,tylko jje przez sen:tak:
4-5 butli w ciągu NOCY? :szok: Jeeezuuu coś mu się poprzestawiało? To ile butli w ciągu doby?10? :shocked2:

Witam...
...
Mary-mary-perspektywa krów za płotem jest niezmiernie kusząca;-):-)
...
Tak - szczególnie te "aromaty"... :-D Zapraszam na testy jak będziesz kiedyś w okolicy...:tak:

reklama
Do góry