reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Mam te z Hippa ale jak robie herbate to zawsze najpierw zrobie normalna a pozniej pomysle ze moglam zrobic ta dla kobiet karmiacych. Musze ja wyciagnac z szafki i postawic na widoku. A ja do tej pory mialam pokarmu sporo. Chociaz maly i tak sie nie najadal. Mi sie wydaje ze pokarmu ja mialam duzo tylko malo wartosciowy. Dlatego on potrafil zjesc dwie piersi i jeszcze butle.Dopiero wtedy byl porzadnie najedzony.
Pokarm wylatuje mi pod cisnieniem, ze Kacper nie nadaza pic ale po 5 minutach nie ma juz nic. Jak z jednej karmilam to z drugiej cieklo. Jak jednej nie dalam 5 h to az samo z niej cieklo i byla WIEEEELKA!

Ja juz tez spadam bo oczy mi sie kleja!:blink:
dzieki wszystkiem za pomoc!:-) dobrej nocki

reklama
aaniaa - jak tylko Kacperek lepiej się poczuje, to zapraszam do mnie. w końcu mieszkamy obok siebie;-) a jak coś, to spakujemy się i pojedziemy do dziewczyn z knocknakarry (chyba tak to się pisze...;-)) wprosimy się na jakąś kawkę, a co:-D

Zapraszamy, zapraszamy my tu nigdy nie odmawiamy kawki i ploteczek:-D:-D:-D

A chcialam jeszcze zapytac o Wilwie, wiecie co u niej bo jakos sie dawno nie odzywala:-( no chyba ze nas tylko podczytuje bo Tobi wymagajacy;-).

Karolinkonicolo zdrowiej dzieczyno, nie daj sie walcz bo masz dla kogo, wracaj szybciutko do domu przytul swoje malutkie szczescie no i odwiedz na BB stesknione za toba foremki. Oby srodowe wyniki badan rzucily cien co ci kochana dolega, bo to za dlugo trwa ta niewiedza. Jestesmy z toba :-):-):-)

Witam
Położyłam sie spac po 22 i co i zasnac nie moge masakra jakas wiec zeszłam na dół zrobiłam kanapke poczytam was troche i sprobuje zasnac. Nie chce wygladac jak zombi z rana.. jakby nie patrzec mam jeszcze 3 godzinki snu:)

Ania ciesze sie że z mały troszke lepiej, a własnie jestesmy po to żeby sie wspierac i pomagac sobie, kiedys ty komus doradzisz lub pomozesz:)

Sofik gratulacje!!

Misia ale deala zrobiłas super:)

Oki ide do wyrka ponowie próbe usniecia, ja zawsze tak mam za duzo myśli po głowie mi chodzi i usnac niemoge.

buziaki

witam:-)

jestem w szoku:szok:moje dziecko zasnęło o 22.10 i wstało o 6 rano:szok:wytrzymał bez jedzenia 8 godzin:szok::-)

ewelcia nie miałam wyjścia bo opróżnił butelke i dalej płakał:sorry2:

frog,kasia ja latałam 3 lata temu ryanair i aerlingus i nic nie płaciłam,widicznie sie zmieniło,moim zdaniem to niesprawiedliwe zeby płacic za niemowle które niezajmuje miejsca:dry:

aaniaa mały juz lepiej bo niezwrócił mleka,chyba dlatego ze wypił tylko 120mlale dalej kaszle:-(

witsm o poranku
tata pojechal odstawic starszego dziecia do przedszkola wiec ja szybko na bb

Mam te z Hippa ale jak robie herbate to zawsze najpierw zrobie normalna a pozniej pomysle ze moglam zrobic ta dla kobiet karmiacych. Musze ja wyciagnac z szafki i postawic na widoku. A ja do tej pory mialam pokarmu sporo. Chociaz maly i tak sie nie najadal. Mi sie wydaje ze pokarmu ja mialam duzo tylko malo wartosciowy. Dlatego on potrafil zjesc dwie piersi i jeszcze butle.Dopiero wtedy byl porzadnie najedzony.
Pokarm wylatuje mi pod cisnieniem, ze Kacper nie nadaza pic ale po 5 minutach nie ma juz nic. Jak z jednej karmilam to z drugiej cieklo. Jak jednej nie dalam 5 h to az samo z niej cieklo i byla WIEEEELKA!

Ja juz tez spadam bo oczy mi sie kleja!:blink:
dzieki wszystkiem za pomoc!:-) dobrej nocki

pij herbatke ..zobaczysz co bedzie zawsze mozesz z niej zrezygnowac... przystawiaj czesto do piersi na zmiane jak skonczy jedna zaczynaj pozniej od 2 ..karm co 3 h nawet jak spi ..a napewno bedzie pil...nawet jak bedzie troszke chcial

witam:-)

jestem w szoku:szok:moje dziecko zasnęło o 22.10 i wstało o 6 rano:szok:wytrzymał bez jedzenia 8 godzin:szok::-)

ewelcia nie miałam wyjścia bo opróżnił butelke i dalej płakał:sorry2:

frog,kasia ja latałam 3 lata temu ryanair i aerlingus i nic nie płaciłam,widicznie sie zmieniło,moim zdaniem to niesprawiedliwe zeby płacic za niemowle które niezajmuje miejsca:dry:
ja tez latalam tymi liniami 4 lata temu i zawsze placilam za niemowle

Dzień dobry mamuśki :-)

Przede wszystkim Sofik gratulacje dla Filipka - ależ ten zasuwa... :-D
Andziula - jak kacperek Aniii wyzdrowieje to ja przede wszystkim do siebie "na wieś" zapraszam - teraz w okolicach Claregalway mieszkamy ;-)

Kurcze, nie nadążam za wami dziewczyny...:sorry2: Może dlatego że jeszcze nie kojarze kto jest kto i jaka historia.. No ale wszystko przede mną...
Ja za to jestem juz po zakupie biletów lotniczych dla siebie i małej na luty (tak, opłata za brzdąca do 2lat to 20euro :tak: bynajmniej w rayanie). No własnie, tam na str jest napisane że dzieciaczkom mozna na stronie rezerwować a nigdzie nie mogłam tego znaleźć wiec w końcu dzwoniłam na obsługe klienta - oczywiście irlandzką bo polska nie działała wcale :dry: No i musiałam jeszcze do nich oddzwaniac bo mi napisali Sonya zamiast Sonia :dry: No ale nic, najważniejsze ze załatwione.
Stwierdziłam że ile razy mój Ł będzie wypływał (pracuje raz na lądzie, raz na morzu) to ja będe latała z małą do Pl. A co będe to sama siedzieć i to jeszcze na tym wygwizdowie gdzie nawet pobocza nie mam żeby z małą pójść na spacer. Ileż można siedziec na trawie za domem...? A tak, jakieś urozmaicenie będzie a dziadki będa się cieszyć że małą będą mieli choć przez jakiś czas :blink:
Tak wiec na luty już zakupiłam. Jeszcze na marzec, no i na kwiecień bo na chrzest lecimy... uhhhh ta to się napodróżuje... ;-)

reklama
Witam!
Marta ale Ci syncio zrobil niespodzianke:-):tak:
Moj dzis tez mi zrobil....zasnal wczoraj po 20 i spal do 6:20 z jedna przerwa na picie:sorry2: cos mu sie pomieszalo bo jesli juz to wstawal o 6:45 albo po 7...no ale chyba byl glodny bo wciagnal cala butle mleka...ale spac juz nie chcial:no:

Od kad wstal to marudzi albo sie drze....juz nie mam sily do niego...wczoraj popoludniu to samo mialam:baffled:

Mary_mary no to sobie polatacie;-)
Ja mam to samo,na spacer za bardzo nie mam jak wyjsc bo pobocza nie ma i sie boje a i mieszkam na takiej dziurze ze szok:sorry2::cool2:

Do góry