reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

nie ma co szukac w necie co to moze byc... bo to niepotrzebny stres i ciagle myslenie..a wiele chorob ma podobne objawy .. nawet zwykle przeziembienie czasami moze byc brane za co inne

Ania.. mozesz malemu spokojnie podawac rone herbatki..chociaz nei wiem czy nie podajesz.,.koperkowa uspokoi zoladek tak samo jak rumiankowa.. wiec smialo mozesz dac mu do picia..

te lek Zantak ma takie samo zastosowanie jak ten pierwszy ..wiec nie wiem po co dali 2 leki o tym samym zastosowaniu....

powiedz ile maly wypija z butli.. nie pamietam ale chyba pisalas ze 180..?? wiesz to chyba zaduzo jak na 2 miesiaczne dziecko wiec moze dlatego wymiotowac bo ciezko mu i zwraca..

ja jak najem sie duuuzo bo lakomstwo zwyciezy to niestety tez oddam,..:baffled: bo mi ciezko i niedobrze ..wiec z dzieckiem tak samo..
kazdy z nas ma zoladek wielkosci wlasnej piesci..wiec taki dzidzius ma maleki zoladeczek w ktorym niewiele sie miesci..

zmykam juz spac..spokojnej nocy i oby ta noc byla lepsza dla Kacperka i spokojniejsza..
papa do jutra

reklama
Hejka mamusie:-)
Aaaaa byla mowa cos ostatnio z tydzien temu o listach z child benefit, no to ja sie pochwale ze dostalam dzis:tak:z data.....25.12.09:baffled::szok::wściekła/y::no:
heheee Agusiek - ja też dostałam z tą samą datą... aż sobie skserowałam na "pamiątkę":-D

Przepislai mi w szpitali takie leki jak Gaviscon i Zantac na zaladek zeby sie kasy nie cofaly i kazali dawac dwa dni i jak nie bedzie poprawy to mialam wracac so szpitala. No i wrocilam. Ale sie zastanawiam czy moge jeszcze ze dwa-trzy dni podawac te lekarstwa... bo moze dwa to zamalo zeby cos pomogly??? Na opakowaniu jest napisame ze 5 -7 dni sie podaje... Znacie moze te leki??? Co myslecie na te temat???
aaniaa - mam nadzieję, że z Kacperkiem będzie już tylko lepiej :tak: a co do tych leków, to ja znam Gaviscon - jak byłam w ciąży w I trym to miałam bardzo silną zgagę i to było jedyne lekarstwo, jakie mogłam brać. no i pomogło. a co do stosowania, to musisz chyba zapytać w farmacji, jakie dawki i jak często podaje się takiemu maluszkowi.

Sofik - no to masz ubaw z Filipkiem - nieźle zasuwa:tak: a to dopiero początki...

Misia - Al jest słodki. i ten wyraz skupienia na twarzy podczas próby złapania rzęsek kraba...;-) a Twoje komentarze są super;-)

uciekam już do wyrka, bo rano trzeba wstać i jechać po teściową...:sorry2:
spokojnej nocki!

Podawalam ten lek dwa dni i byla taka poprawa ze przestal zwracac brazowa mazia tylko zaczal mleczkiem i chyba jedzak troche rzadziej! Wiecd jutro dzwonie do Cudowej sie poradzic.
A spotlkam sie chetnie... ale jak maly mi wyzdrowieje.:-) Ja tu za wzgledu na to ze mam tutaj mojego O, 2 braci, 3 kuzynow a oni maja wiekszosc kolegow, to chcac nie chcac przebywam wiekszosc czasu w meskim towarzystwie. Kobitek to nie znam tu az tak wiele. I z checia sie spotkam na kawke bo brakuje mi takich babskich pogaduszek:tak:
Julia28 dziekuje za artykul... zaraz poczytam.
Didi maly wypijal wczesniej 120ml. a teraz daje mu raz 45 a raz 60 ml.
MartaF Zeby tylko to nie bylo to co ma moj Kacper! U mnie sie zaczelo tak ze nagle wieczorem zwymiotowal 4 razy i to nie po jedzeniu. Zycze zdrowka!

Ostatnia edycja:
Podawalam ten lek dwa dni i byla taka poprawa ze przestal zwracac brazowa mazia tylko zaczal mleczkiem i chyba jedzak troche rzadziej! Wiecd jutro dzwonie do Cudowej sie poradzic.
A spotlkam sie chetnie... ale jak maly mi wyzdrowieje.:-) Ja tu za wzgledu na to ze mam tutaj mojego O, 2 braci, 3 kuzynow a oni maja wiekszosc kolegow, to chcac nie chcac przebywam wiekszosc czasu w meskim towarzystwie. Kobitek to nie znam tu az tak wiele. I z checia sie spotkam na kawke bo brakuje mi takich babskich pogaduszek:tak:
Julia28 dziekuje za artykul... zaraz poczytam.
aaniaa - jak tylko Kacperek lepiej się poczuje, to zapraszam do mnie. w końcu mieszkamy obok siebie;-) a jak coś, to spakujemy się i pojedziemy do dziewczyn z knocknakarry (chyba tak to się pisze...;-)) wprosimy się na jakąś kawkę, a co:-D

Ania..lepiej nie czyta bo po co sie denerwowac a zwlaszcza mloda mama przy pierwszym dziecku...
widzisz podawalas 2 dni i byla poprawa..wiec 2 dni to stanowczo zamalo ..wszystkie leki podaje sie min 5 dni.... aby byla poprawa.. tak samo antybiotyk minimalnie podaje sie 5 dni ..
wiec dzwon do Cudowej.. napewno doradzi

dawaj mu 60 ml.. co 3-4 godz chyba ze zawola wczesniej ..zastosuj metode taka jak przy karmieniu z piersi na zawolanie..
a dlaczego dokarmiasz butla skoro karmisz tez piersia?? malo mleka masz??
wiesz ja jestem weteranka w karmienu piersia( 2 lata Alberta) i sluze pomoca ..teraz mala na butli wiec tez juz wiele mamy za soba ..

wyslalam zaporoszenie do Ciebie na NK

teraz juz zmykam na 100%
rano musze wstac do przedszkola..hahah :-D

Ostatnia edycja:
Szczerze, nie spodziewalam sie takiej zyczliwosci:szok::szok::szok::-):-):-):-):-):-)
Jestem wam baaaaaardzo wdzieczna za to!!
Normalnie az jestem w szoku... pozytywnym szoku:tak::-)

Dokarmiam butla malego od kad skonczyl 3 tyg. Nie najadlal sie moim pokarmem. I najpierw dawalam mu tylko raz na noc (120 ml) a przez ostatnie dni, chyba z nerwow, zmniejszyla mi sie ilosc pokarmu. I daje teraz butle okolo 3 razy (po 60ml.) na dobe. Reszta piers.

Dobry Wieczor Paniom.
CZytalam dzis regularnie, ale nie zdazylam odpisac.. i teraz nie wiem co pamietam..
Na pewno - Tichonek odkryla moje alter ego :D :-)to takie poczatki.. mam nadzieje ze nie slomiany zapal i ze wpisow bedzie przybywac :) i Wolfia juz wytlumaczyla jakaz to siostra do mnie przyjezdza :)
Co do lotow z dziecmi - ja we wrzesniu ub roku lecialam sama ze Stasiem i Ola. Nikt problemow nie robil i sie o to nie czepial.
I odkad pamietam to za niemowle trzeba bylo placic. Zawsze byla stala oplata ok 20 euro za niemowle - tzn do 2 r.z. a potem placic trzeba jak za doroslego.
Aaniu - dobrze ze z malym juz troszke lepiej. Tak jak Didi radzi - nie czytaj i nie szukaj po necie bo jeszcze jakis glupstw sie naczytasz i bedziesz sie denerwowac. Jak masz watpliwosci to do lekarza sie jeszcze raz udaj.
Andzulina - to wizytacja Cie czeka. Wytrwalosci zycze i cierpliwosci. Moze nie bedzie tak zle...

haha powinnam isc juz spac ale coz silniejsze to odemnie ..ale juz ostatni raz pisze reszta jutro
Szczerze, nie spodziewalam sie takiej zyczliwosci:szok::szok::szok::-):-):-):-):-):-)
Jestem wam baaaaaardzo wdzieczna za to!!
Normalnie az jestem w szoku... pozytywnym szoku:tak::-)

Dokarmiam butla malego od kad skonczyl 3 tyg. Nie najadlal sie moim pokarmem. I najpierw dawalam mu tylko raz na noc (120 ml) a przez ostatnie dni, chyba z nerwow, zmniejszyla mi sie ilosc pokarmu. I daje teraz butle okolo 3 razy (po 60ml.) na dobe. Reszta piers.

hmm.. a probowalas bardziej pobudzic laktacje?? jeszcze zawsze mozesz
a stres i nerwy moga doprowadzic i doprowadzaja do zaniku pokarmu
sprobuj podudzic mleczarnie dowiekszej produkcji..pij herbate koperkowa..koper pobudza.. albo jakas herbatake dla karmiacych taka z hippa..tylko ostroznie bo ja juz po jednym kubku mialam cyce jak kamienie tyle mleka

no chyba ze wolisz butelka karmic..,
to nie namawiac..ale jakby co to sluze pomoca.. w tej sprawie..
bo jesli maly dobrze lapie cycusia ..to moze warto sprobowac..

Dzis FILIP postawil samodzilnie 3 kroczki :-):-)

Sofik gratki dla Fi, a na filmiku to maly sprinter z niego. Bedziesz miala teraz co robic;-):-D

Witam
Ja juz spakowana ogl M jak miłość i ide spac bo o 3 trzeba wstac.
Mam nadzieje że lot bedzie ok jak dojade do domu i dorwe kompa to sie odezwe:)Buziaki

Spokojnego lot i udanego pobytu w Pl.

a ja pojechałam dzisiaj do centrum kupić małemu coś do kąpieli i co? wróciłam z torbą ciuchów :sorry2: a płynu nie kupiłam... ale mój A wybaczył mi, jak zobaczył co kupiłam i za ile ;-) najlepszy był dresik Adidasa za 10E:tak: trafiło mi się;-)
idę chyba ogranąc chatkę, bo teściowa jutro przylatuje...:sorry2:

No to super ze popoludnie bylo owocne w zakupki no i ze maz wyrozumialy:tak::-D. Nastepnym razem dawaj cynka to sie podepne jak masz takie wyczucie co do obnizek:-D:-D:-D

A mi sie cos chce i sama nie wiem co:baffled:zjadlabym cos dobrego ale coby nie tuczylo zabardzo bo powracam do silowni i malej dietki:tak::cool2:no i basen kilka razy w tygodniu - mam nadzieje ze mi sie to uda;-)

Aaaaa byla mowa cos ostatnio z tydzien temu o listach z child benefit, no to ja sie pochwale ze dostalam dzis:tak:z data.....25.12.09:baffled::szok::wściekła/y::no:

Moj R jak wroci tez chce rozejrzec sie za jakims basenem i moze i ja sie skusze. Ale moje plywanie pozostawia wiele do zyczenia:-p:sorry2:. A co do listu wyslij go ze wsteczna data i tyle.

pauletta ja latałam z córą poniżej 2 roku i nigdy za bilet niepłaciłam:no:

MartaF za niemowle sie placi stala oplate jaka dana linia ustali. Zazwyczaj jest to €20 wiem bo przez ostatnie 2 lata je placilam:tak::happy2:

Bylismy dzis pol dnia w miescie. Najpierw pojechalismy po gajerek i ....:szok: szok! Wyobrazcie sobie, ze w ofercie kupilismy 2 garnitury oraz 3 koszule i 3 krawaty za 199e! Super cena prawda!!? A bedzie mial gajerow do konca zycia:-D Moze sobie zmieniac koszula, krawaty...jak mu sie bedzie podobalo:-D
Ja tez mam pare filmow z Alem na mojej picassie. Jak sie komus bedzie nudzilo to zapraszam.

Picasa Web Albums - misia83_83

Tylko z gory mowie, ze lepiej wylaczcie glos bo ja takie glupoty tam gadam...takie komentarze trzaskam ze az...:zawstydzona/y::-D

Widze ze zakupki udane super okazja wiec trzeba bylo korzystac:-)
A filmiki z Alem rewelka te jego oczy....hmmmale bedziesz miala lancuszek malych kobietek pod drzwiami, juz niedlugo, niedlugo.:-D:-D:-D

Witam!
U mnie dzisiaj dzien jak codzien ostatnio! Wymioty, pranie, prasowanie i znow wymioty i tak w kolko.:-:)-( Zaczelam dawac Aptamil bo jak wczoraj ladnie jadl Nan tak dzisiaj juz nie chcial. I teraz nie bede zmieniala bo szkoda zaladeczka tak meczyc. W noc zwrocil po piersi w dzien zwraca po mleku!:-( Masakra. Daje po troszeczke. I nie po kazdym jedzieniu zwraca. Przecietnie co 2-3 karmienie wymiotuje. A mam takie pytanie... Przepislai mi w szpitali takie leki jak Gaviscon i Zantac na zaladek zeby sie kasy nie cofaly i kazali dawac dwa dni i jak nie bedzie poprawy to mialam wracac so szpitala. No i wrocilam. Ale sie zastanawiam czy moge jeszcze ze dwa-trzy dni podawac te lekarstwa... bo moze dwa to zamalo zeby cos pomogly??? Na opakowaniu jest napisame ze 5 -7 dni sie podaje... Znacie moze te leki??? Co myslecie na te temat???

A jeszcze czy oreintujecie sie jak to jest z ChB??? Mi jeszcze nic nie przyszlo! Zadny papier po porodzie mi nie przyszedl z ChB. Zmienilam adres ale na stary tez nic nie przyszlo bo mam mozliwosc sprawdzac poczte na starym mieszkaniu i napewno nic nie bylo.:baffled: Nie wiem o co chodzi.

Aaania bardzo mi przykro, ze Kacperek tak cierpi. Jesli chodzi o leki skoro mozna je podawac te 2-3 dni dluzej, ja bym podala i nadal obserwala malego. A jesli w miedzyczasie cosik sie pogorszy zawsze mozesz pojechac do szpitala. Trzymam kciuki oby jednak sie poprawilo Kacperkowi. Jesli potrzebujeskies pomocy, rozmowy, podwiezienia czegokolok pisz jestesmy po to by sobie pomagac.

Nie prawda jest w tym art. ze jedyna forma wyleczenia jest operacja. Niewyksztaltowany do konca odzwiernik ma sznase sam sie "naprawic" a interwencja chirurgiczna moze byc wymagana. Najwaznpierw zrobic badania i poczekac na wyniki. Mam znajoma ktora miala taki problem z corcia i problemy skonczyly sie gdy dzidzia skonczyla 7-8 mies. i interwncja chirurga na szczescie nie byla konieczna.

reklama
Sofik ale Fifi super biega przy tej kanapie-szybki jest!
Moj dzis z pchaczem latal wkolo stolu a jak wchodzil w zakret to zamykal oczy:-D:-D:-Dnormalnie nie umie isc spokojnie tylko biegiem...czy to z pchaczem czy bez niego:cool2:
Misia swietny jest Twoj synek....czuprynke ma odjazdowa:tak:

Marta jak Ty na raz mu dajesz 180ml to chyba za duzo co?
I przez to zwraca....moj Szym jeszcze nie dawno tyle zjadal...teraz jakos zjada 210ml albo 240....

Aaniaa dziewczyny maja racje nie czytaj w necie bo sie nakrecisz tak jak ja...i zacznij podawac od now aten gaviscon ale nie dwa dni tylko dluzej...bo dwa dni to stanowczo za krotko....

Lece lulu....zmeczona jakas jestem....

Do góry